Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-25-12, 01:15 AM   #851
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
終於都變返MIX

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 09:47 AM   #852
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
雖然前數集真是出大問題,不過總算都有一個可以收貨的結局

非常熱血,數位也找到自己的所愛,看到阿馬塔和御子乃可以開花結果、安迪和mix可以在一起固然感動,也將紅毛和綠毛可以有機會一起都算是一個完滿的安排啦(遺憾是jim沒有出來說一兩句)

理事長最後還是駕機了,丹下櫻他日機戰有聲出有望

最感動還是上緝的人最尾可說兩句

EVOL果然是等於LOVE,總算這半年還算值得,以河森經常爛尾來說今次可以收貨啦……(只是不排除會有OVA之類就是了)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:13 AM   #853
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
雖然前數集真是出大問題,不過總算都有一個可以收貨的結局

非常熱血,數位也找到自己的所愛,看到阿馬塔和御子乃可以開花結果、安迪和mix可以在一起固然感動,也將紅毛和綠毛可以有機會一起都算是一個完滿的安排啦(遺憾是jim沒有出來說一兩句)

理事長最後還是駕機了,丹下櫻他日機戰有聲出有望

最感動還是上緝的人最尾可說兩句

EVOL果然是等於LOVE,總算這半年還算值得,以河森經常爛尾來說今次可以收貨啦……(只是不排除會有OVA之類就是了)
=.=但我對把自己條女俾左自己隻犬GE人理解不能
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:25 AM   #854
鐵之侍

引用:
作者: ouki 查看文章
大慨是比起自己的女人還是世界更重要吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 07:03 PM   #855
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
轉咗世嘅人已經唔係上一世嘅人,應該係咁諗

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 08:41 PM   #856
凌龍
Crazy Gamer

如果無個個設定..
我會比較感動...
現家...
凌龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 09:07 PM   #857
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: LR猫 查看文章
轉咗世嘅人已經唔係上一世嘅人,應該係咁諗
一万年と二千年前から愛してる
八千年過ぎた頃からもっと恋しくなった

Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 09:31 PM   #858
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: Kain 查看文章
一万年と二千年前から愛してる
八千年過ぎた頃からもっと恋しくなった

呢個係頭翅對尼亞斯嘅愛

鏟手遊保平安
舊 06-25-12, 09:32 PM   #859
dust11

引用:
呢個係頭翅對尼亞斯嘅愛
愛到認錯佢同隻狗
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:03 PM   #860
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: dust11 查看文章
愛到認錯佢同隻狗
我硬係覺得佢今次又認錯不動係尼亞斯

鏟手遊保平安
舊 06-25-12, 10:05 PM   #861
dust11

引用:
我硬係覺得佢今次又認錯不動係尼亞斯
遲下可能又出劇場版
到時要睇下個場會無啦啦多左D一句對白都冇既路人同生物
可能就係下輯既重要角色
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:26 PM   #862
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: dust11 查看文章
遲下可能又出劇場版
到時要睇下個場會無啦啦多左D一句對白都冇既路人同生物
可能就係下輯既重要角色
唔洗驚,有個畫面係影住地球架
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:59 PM   #863
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
嘿, 一套笑話

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:03 PM   #864
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
我到依家對'轉生'呢個概念仲係唔明
轉咗生,照正常諗上一世既靈魂係轉變成今世既靈魂
咁果三條一萬二千年既人乾應該得兩個出到聲咋喎...點解阿波羅仲係度既?
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:06 PM   #865
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
極度理解不能 x 2

不動性格上一點アポロニアスo既 trace 都睇唔出o個下都好謎
除左一樣係超人之外

亦仍然冇解釋到隻狗o既前世點解會時不時アポロニアス上身
除非話隻狗有精神病
好似 ff7 cloud 咁以為自己係ザックス咁

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:17 PM   #866
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
失去的乳量慢慢長回來

修女:這個月沒來...

此篇文章於 06-25-12 11:30 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:27 PM   #867
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔當佢係創聖續篇................
其實OK既...叫做
但最尾仲要唱一万年と二千年前から愛してる~~~
攞景定贈興呀....

本輯男性陣贏家末影(?)+穴兄

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-25-12 11:29 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:32 PM   #868
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
說好的理事長的裸飄呢...

神友合體浪費了兩隻蘿

引用:
冇問題啦,最緊要冇同隻狗做絕育 (諗起某笑話)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-25-12 11:34 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:04 AM   #869
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
果然係不動
寧要基友亦唔要女

理事長到底幾多歲
合體畫面CUT左....我要補元唔該

變LOVE果度...起雞皮

>修女:這個月沒來...
笑死我, 但都有可能
俾人點名做阿當夏娃啵

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:07 AM   #870
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
綠毛甘願為阿馬塔犧牲,好偉大啊!

賽利安你竟然真的變心了,鍾意咗隻狗!

頭翅終於都等到了!可以同阿波羅尼斯在一起,仲合埋體呢!

估唔到理事長都來襯吓熱鬧玩合體!

看見教官的表情笑死了!

可能是我固執,到現在劇終了還是接受唔到上輯阿波羅竟然是一隻翼犬,不動司令才是阿波羅尼斯!讓我現在每次聽到阿姨洗鐵路都會毛管棟,一尐感動都冇!
都係嗰句:「河森去死吧!」

唯一的安慰係Andy和Mix有好結果,綠毛同神樂都找到了另一半!

咁二萬四千年前的真正不動究嘅轉生咗去邊?
莫非理事長真身唔係吸血鬼,佢才是不動嘅轉生....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:22 AM   #871
a147852987

註冊日期: Jun 2010
翼犬=神樂+阿馬塔
所以正確黎講係隻狗對翼

人翼戀......笑
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:29 AM   #872
金屬史萊姆

註冊日期: Apr 2012
難怪一路只唱1萬2千年概愛唔唱2萬4千年...
原來係女主角只愛了男主角1萬2千年...

而個笑話概起因係不動玩女玩悶左想返食頭翅中途再轉基...
為左唔好俾條女煩住哂阻頭左勢推自己隻狗出去扮自己溝自己老婆...
金屬史萊姆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:49 AM   #873
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 金屬史萊姆 查看文章
難怪一路只唱1萬2千年概愛唔唱2萬4千年...
原來係女主角只愛了男主角1萬2千年...

而個笑話概起因係不動玩女玩悶左想返食頭翅中途再轉基...
為左唔好俾條女煩住哂阻頭左勢推自己隻狗出去扮自己溝自己老婆...
你真的說出了本故事的重點!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 02:06 AM   #874
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
完全將上輯故事推翻....無啦啦不動變左阿波羅尼亞斯, 二萬四千年既NTR故事, 神樂無啦啦轉呔又係好格硬黎....
我想問, 而家咁搞, 二萬四千年前, 阿波羅尼亞斯(不動), 賽利安, 仲有邊個???定其實係阿波羅尼亞斯當年x不動兩個合左體?? (大誤

此篇文章於 06-26-12 02:10 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 02:52 AM   #875
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
結論
1. 虎頭蛇尾的糞作,確定無誤
2. 要帶寵物狗狗去做絕育手術
3. MIX的性轉換變得毫無意思
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
河森正治 「ノブナガ・ザ・フール」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 135 12-05-14 10:37 AM
「アクエリオンEVOL」第7話「真夜中の少女」 真!DC 日本動漫畫討論版 1001 02-13-12 01:30 AM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版