Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
攻略及心得交流區>[多機種] スーパーロボット大戦T 攻略區 恭迎東方師父回歸
鐵之侍 09:15 AM 03-19-19
還有所有星期一至七當然都是邦解決才是痛快復仇劇

除非沒用不然都是用該作品主角解決對手是近期機戰習慣啦
ShinDou 09:27 AM 03-19-19
我直頭用星期4單挑,其他人唔打,驚有隱藏野

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
Sar8 09:56 AM 03-19-19
d主劇情比返專用角色

但好似法薩蒂娜呢d度度都亂入(兩三萬血撐下場果d)就比帶2倍錢+Tcp打

發覺d parts好多都買唔落手
Sar8 12:04 PM 03-19-19
頂打到差唔多50先至發覺少左粒SR

上集X最大既好處
就係今期亂入比我入返BGM落去

iu fu pig 12:23 PM 03-19-19
玩到2X話
今集啲SR好趕命,成日要兩三turn全滅敵人
最特別都喺打12萬果關(劇情上幾有意思)
由手機版發出
ShinDou 12:50 PM 03-19-19
Sr難過以前,以前1周基本上成日都會有淨兩3turn拎到sr,今集好多時最尾果turn先拎到,有d就有淨1turn

咁快爆?今集有咩隱藏野?

Sar8 02:53 PM 03-19-19
世界瓦解同公司破產其實差唔多
雷火武 06:30 PM 03-19-19
人名叫定邦、對話中又叫過鐵也
仲有高靜文、有時對話又叫莎也加

撲克同盟又叫成洗牌同盟

到底可唔可以搵d有經驗d既唔好搵d完全唔識機戰既做翻譯
ultimawk 07:44 PM 03-19-19
作者: 雷火武:
人名叫定邦、對話中又叫過鐵也
仲有高靜文、有時對話又叫莎也加

撲克同盟又叫成洗牌同盟

到底可唔可以搵d有經驗d既唔好搵d完全唔識機戰既做翻譯
好明顯係bug冇test過
雷火武 07:48 PM 03-19-19
PS4中文版機戰都已經出到第四隻啦⋯
不如唔好淨係部隊名啦
連人物名/機名都開放比玩家自己Edit啦
Sar8 08:47 PM 03-19-19
所以都都係簡台譯
Tano 10:53 PM 03-19-19
作者: Sar8:
果幾部魔法騎士既定位係乜...
其實係想加魔動王先

魔法騎士完全唔似初加入
招少就預咗

出三機只為合體技(大絕唔係用劍咩?)
Sar8 10:57 PM 03-19-19
最終感想
打到最終關始終知點解上面有人話係胡鬧

鐵之侍 11:17 PM 03-19-19
作者: Tano:
其實係想加魔動王先

魔法騎士完全唔似初加入
招少就預咗

出三機只為合體技(大絕唔係用劍咩?)
只出一部都可以用合體技啦,不過小海和小風能分別用應援和祝福還是有點用處

Sar8兄你真快,我才剛到34話後的隱藏關而己

看來還是要請一天假加快進度了,怕fgo星期六就開活動都未爆機
Sar8 11:35 PM 03-19-19
作者: 鐵之侍:
只出一部都可以用合體技啦,不過小海和小風能分別用應援和祝福還是有點用處

Sar8兄你真快,我才剛到34話後的隱藏關而己

看來還是要請一天假加快進度了,怕fgo星期六就開活動都未爆機
魔法騎士好似出一部唔可以放合體技

不過我鐘意用風同水
D精神輔助一流
預見都係用15sp
iu fu pig 08:21 AM 03-20-19
感覺今集命中好底,敵方命中好高
打到30話,無改機嘅主力都喺打4-50%
都唔好話無用開果啲
由手機版發出
ShinDou 08:28 AM 03-20-19
冇改機應該都唔係第1主力啦除非0改 XD

不過好多都有必中,問題唔大,好過太易打,好易悶,近代又每turn補sp,問題唔大既,唔駛留黎打大佬都得

iu fu pig 08:50 AM 03-20-19
作者: ShinDou:
冇改機應該都唔係第1主力啦除非0改 XD

不過好多都有必中,問題唔大,好過太易打,好易悶,近代又每turn補sp,問題唔大既,唔駛留黎打大佬都得

除咗真三一,同槍劍(為咗單挑劇情,唔改唔浪漫),其他都無改
主角機命中天生就底,所以裝配件
牛仔去到30話已經中一下就爆,哈哈

盡量都唔改機啦,淨喺五改其實都夠屈
不過今集SR好多時要用埋敵turn,是旦一隻射唔中(敵人80%都經常閃到)就⋯⋯
由手機版發出
ShinDou 08:54 AM 03-20-19
唔夠1百%我會集中必中架,而家懶sl,俾人打中唔死當開底力,而家又有得睇shoot down,見到有機會俾人秒先開不屈,今集不屈罩仲work,雖然暫時未駛用到呢招屈,可能2周打0改先要用

鐵之侍 10:15 AM 03-20-19
基本上普通難度5改+武器7改以上已足夠應附了,我現在很多時都用釘宮,主角,史派克,激勵哥沖前開無雙之後給其他人執手尾
Sar8 11:17 AM 03-20-19
作者: iu fu pig:
感覺今集命中好底,敵方命中好高
打到30話,無改機嘅主力都喺打4-50%
都唔好話無用開果啲
由手機版發出
所以睇到寶少比個普通兵打會過30睇到眼都突埋
BRA武藏 02:01 PM 03-20-19
NS中文版
已更新1.02
DL特典齊晒
iu fu pig 02:27 PM 03-20-19
作者: 鐵之侍:
基本上普通難度5改+武器7改以上已足夠應附了,我現在很多時都用釘宮,主角,史派克,激勵哥沖前開無雙之後給其他人執手尾
釘宮即係樂園追放?佢換完機之後超大力,我之前仲話佢癈添
武器7改我覺得多?5改已經好屈
今集唔夠tap用⋯⋯啲野好似貴咗好多咁
由手機版發出
ShinDou 02:37 PM 03-20-19
可能係tp拎少左,今次d技已經唔駛晒tp開程式先整到,升果6級grade應該同之前要既tp1樣

其實我覺得最好都係用番pp唔駛煩,而家升得grade黎就學唔到技,1周要升爆6grade分分鐘要30話仲要唔買勁既強化part

Fio 02:52 PM 03-20-19
太易買齊就冇動力玩2周目
雖然都好多年只係玩一round就算
另外想問吓其他ns玩家係咪都好易force close?特別係SL後,有冇方法避免呢?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面