Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
RPG之鬼 10:06 AM 12-01-17
畫面可以sharp啲會好啲,尤其啲字化化地
野良猫 10:15 AM 12-01-17
作者: MultiPASS:
要blade防就要企近佢地,走位攻擊好多時blade嚟唔切防。
應該只要有連線就可以吧
有另裝備可以加長條線,裝咗佢走遠啲都可以KEEP住連線裝狀態
X&Y 10:16 AM 12-01-17
岩岩第三章
雖然無課金, 但有抽蛋抽rare blade

抽中5星仲即出side quest
隻blade發脾氣走左, 我要追返佢

另外, HANA個mini-game有咩方法儲快d?
fortel 10:27 AM 12-01-17
作者: sonic:
劇情動畫演出真係好正,我第一章睇左3次....
有D睇到唔想拎手制玩
stephen1980 10:30 AM 12-01-17
作者: 野良猫:
我勸你去睇下官方放出嚟啲教學片先

Down攻擊係有但要睇招式

防守要睇blade,你見角色前面有罩擋咗招就係防咗
例如白虎,擋會附加回復效果
比人唔知打中幾多次先檔到1次,攻擊同打藥出來食會安全d
MultiPASS 10:33 AM 12-01-17
應該只要有連線就可以吧
有另裝備可以加長條線,裝咗佢走遠啲都可以KEEP住連線裝狀態
我都裝左,不過情況冇太大分別。
唔知加乙太同親密度(英文字母)會唔會有改善?
野良猫 10:37 AM 12-01-17
作者: stephen1980:
比人唔知打中幾多次先檔到1次,攻擊同打藥出來食會安全d
咁當然啦,佢就係咁樣玩嘛
唔係駛乜完場回滿血
Hello MiMi 10:41 AM 12-01-17
日文版只有日文語音,唔知之後有冇patch追加。
美版有日聲無中文
日板版無英聲有中文

強殖裝甲加爾巴 10:44 AM 12-01-17
我勸你去睇下官方放出嚟啲教學片先

Down攻擊係有但要睇招式

防守要睇blade,你見角色前面有罩擋咗招就係防咗
例如白虎,擋會附加回復效果
你講的是被動式防守,我想講主動式防守玩過一代應知我講乜
sonic 10:46 AM 12-01-17
點解啲神劍好似重好打過劍主既,到抵點解神劍唔自己去打XD
古烈特 11:22 AM 12-01-17
其實我有D唔明個LANGUAGE點解要SET做揀好左之後唔俾再轉
aquarius 11:33 AM 12-01-17
反而我想知戰闘中點轉target..
野良猫 11:35 AM 12-01-17
作者: aquarius:
R
強殖裝甲加爾巴 11:37 AM 12-01-17
作者: aquarius:
長按R,留意右下有指令,左右轉target,中間納刀
MultiPASS 12:10 PM 12-01-17
作者: Hello MiMi:
美版有日聲無中文
日板版無英聲有中文

日版嘅中文只係界面同字幕,語音只有日語。
yuhchan5 12:20 PM 12-01-17
第一章最後真係超熱血!!!!!!!!!!!!
sugoteam 12:55 PM 12-01-17
作者: yuhchan5:
第一章最後真係超熱血!!!!!!!!!!!!

係啊!焰同滅打到我好 High

Sent from my iPhone using Gaforum
MultiPASS 01:11 PM 12-01-17
作者: 強殖裝甲加爾巴:
你講的是被動式防守,我想講主動式防守玩過一代應知我講乜
個戰鬥系統同一代唔多同,
自己覺得令即時決定更重要亦更刺激,
睇敵屬性揀啱blade可以break人,
對住高你幾個level嘅怪,
Break到出超必加同伴chain隨時反敗為勝。
第五章玩到出晒汗...
不過個新系統真係要試清楚。
lineage19 01:33 PM 12-01-17
我自己用32"電視玩覺得畫面合格有餘

反面覺得手提MODE就太蒙... 感覺仲要蒙過WIIU的OFF TV MODE
野良猫 01:37 PM 12-01-17
作者: lineage19:
我自己用32"電視玩覺得畫面合格有餘

反面覺得手提MODE就太蒙... 感覺仲要蒙過WIIU的OFF TV MODE
佢地圖可視範圍又唔可整太窄又要有一定fps,唯有將解像度降低吧,應該得480p
斯羅 01:45 PM 12-01-17
條bar係貯嚟救同伴,連同伴必殺用ZL掣。
想問連招後條BAR會吾會扣?

試過儲爆3格, 主角出完超必後禁ZL, 吾覺同平時有咩分別
ELT 01:51 PM 12-01-17
佢地圖可視範圍又唔可整太窄又要有一定fps,唯有將解像度降低吧,應該得480p
你地講到咁, 畫面會唔會差過XBX?
其實XBX畫面係超靚的
lineage19 01:55 PM 12-01-17
作者: ELT:
你地講到咁, 畫面會唔會差過XBX?

其實XBX畫面係超靚的

Tv mode畫面一定好過xbx
但手機mode差過xbx的tv off mode(個人感想

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 01:57 PM 12-01-17

係既,雖然未玩到大地圖,但咁的規模的rpg拎得上手玩已經練足夠了(3ds 版xb未都係咁玩)

赤武神 02:03 PM 12-01-17
作者: lineage19:
Tv mode畫面一定好過xbx
但手機mode差過xbx的tv off mode(個人感想

XBX係720畫面壓縮在480p既screen度
XB2相反係720 screen用比原生低既解像度
論畫質一定係後者輸

我未入手,不過我見人cap圖隻game佢手提mode古怪地把sharpness推到好高
即係佢諗住低些解像度但sharpness推高諗住清d,但其實係反效果黎...遲d可能收到意見會調整下
其實keep番原有sharpness應該順眼好多
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後

返回主題版面