Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-29-15, 11:20 PM   #7326
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
今年下半年唔知重會有咩3DS大作呢??(由其係歐美方面)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-15, 06:05 PM   #7327
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: enishi 查看文章
真係有關, 2 隻 MH 3DS 新作公佈
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 09:37 PM   #7328
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
大家自有3ds以來, 到今日為止, 總共持有多少隻3ds遊戲?

這麼一問, 是13年將美版3ds套上tpu保護盒作封存, 到今年5月購買日版new 3ds ll, 而日版3ds遊戲才僅有廿張, 勉強填滿hori 24合1卡帶收納盒, 現想知道其他人3ds遊戲總數, 先會得出自己幾年來錯過幾多款遊戲...
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 10:32 PM   #7329
enishi

Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Nintendo Direct Micro 6.1.15 (美版 Direct)

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 08:38 AM   #7330
ac-angel

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 奇妙的藍鬚子 查看文章
大家自有3ds以來, 到今日為止, 總共持有多少隻3ds遊戲?

這麼一問, 是13年將美版3ds套上tpu保護盒作封存, 到今年5月購買日版new 3ds ll, 而日版3ds遊戲才僅有廿張, 勉強填滿hori 24合1卡帶收納盒, 現想知道其他人3ds遊戲總數, 先會得出自己幾年來錯過幾多款遊戲...
有些人玩完就賣,
亦有好似我既人會儲,
我自己有過百隻3DS日版遊戲,
實際數量就數數先知~
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 04:16 PM   #7331
swatty

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: ac-angel 查看文章
有些人玩完就賣,
亦有好似我既人會儲,
我自己有過百隻3DS日版遊戲,
實際數量就數數先知~
我應該日大約 50, 美同行各~10 , 1 隻歐裝飾用
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 04:45 PM   #7332
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: 奇妙的藍鬚子 查看文章

我諗廿隻左右吧?都係要數過先知實數

舊 06-02-15, 10:44 PM   #7333
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
3DSLL 個外加打monster hunter pad
可否用係 new 3DSLL 上?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 02:50 PM   #7334
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
想問newLL珍珠白 幾時出?

舊 06-10-15, 04:10 PM   #7335
奇妙Go1

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
可否推介擁有最佳性能及快的32gb card給我, 謝謝!
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-15, 07:39 PM   #7336
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Terry仔 查看文章
3DSLL 個外加打monster hunter pad
可否用係 new 3DSLL 上?
can't support new3DS

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 08:24 PM   #7337
river

各師兄,想請問舊的ds game, 好像ninja gaiden, 能否在new 3ds ll上玩呢? Thx
river 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 10:02 PM   #7338
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: river 查看文章
各師兄,想請問舊的ds game, 好像ninja gaiden, 能否在new 3ds ll上玩呢? Thx
3DS可以玩到DS game
但有部份後期既ds game會有分區限制
不過係好少部份先有

舊 06-13-15, 09:37 PM   #7339
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
舊3ds 壞左(磚左開唔到機)
買左新"new" 3ds LL

login 返nnid出 エラーコード:022-2591
話已經有3ds用緊厘個nnid唔俾我入

咁既情況在香港係唔係只有上http://www.nintendo.co.jp/support/inquiry/inq01.html
用翻譯機發email去nintendo jp求救
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-15, 10:31 PM   #7340
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: X&Y 查看文章
舊3ds 壞左(磚左開唔到機)
買左新"new" 3ds LL

login 返nnid出 エラーコード:022-2591
話已經有3ds用緊厘個nnid唔俾我入

咁既情況在香港係唔係只有上http://www.nintendo.co.jp/support/inquiry/inq01.html
用翻譯機發email去nintendo jp求救
唔係以為翻譯機d日文會有人睇得明呀......
搵人幫手翻譯啦,呢度咁多日文人

btw舊機唔試下攞去俾人整?
整好之後正式搬data過新機仲好啦

舊 06-13-15, 11:23 PM   #7341
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔係以為翻譯機d日文會有人睇得明呀......
搵人幫手翻譯啦,呢度咁多日文人

btw舊機唔試下攞去俾人整?
整好之後正式搬data過新機仲好啦
舊機試過拎去俾舖頭整
佢話要更換主板,mon同電都正常
nnid store係主板度,咁換主板整返都引越唔到

係google search過其他日本人相近既case
直接複制佢地既留言加少少三流日文水平既改動send左去老任テクニカルサポートセンター email了
舊 06-13-15, 11:36 PM   #7342
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
舊機試過拎去俾舖頭整
佢話要更換主板,mon同電都正常
nnid store係主板度,咁換主板整返都引越唔到

係google search過其他日本人相近既case
直接複制佢地既留言加少少三流日文水平既改動send左去老任テクニカルサポートセンター email了

你咁樣無人識睇架
先係度搵人幫你翻譯啦

舊 06-14-15, 04:26 PM   #7343
X&Y
Game Master

老任回覆左我了
要我寄晒壞機同新機兩部機俾佢地做引越
舊 06-14-15, 10:16 PM   #7344
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
依家最平一部new 3ds ll 日版機要幾錢 &咩色?
有無鋪頭肯俾我買淨機呢XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-15, 07:27 PM   #7345
X&Y
Game Master

睇黎要開多個新nnid了
尋晚試左話部機俾人偷左,買新機登入唔到
老任就覆我咩都できません,叫我開新account

諗緊部wiiU都買左唔少野,如果萬一又壞到機到開唔到真係倒錢落海
舊 06-15-15, 07:30 PM   #7346
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Terry仔 查看文章
依家最平一部new 3ds ll 日版機要幾錢 &咩色?
有無鋪頭肯俾我買淨機呢XD
涼粉好似11xx?

同埋好似有淨機賣

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-15, 07:32 PM   #7347
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

諗緊部wiiU都買左唔少野,如果萬一又壞到機到開唔到真係倒錢落海
唔見機佢都要你報左警攞個number先既,你死心啦.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 12:58 AM   #7348
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
想問"new" 3ds 係咪大mon過舊版既3ds嫁@@?
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 02:07 AM   #7349
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: 11281984 查看文章
想問"new" 3ds 係咪大mon過舊版既3ds嫁@@?
新細機畫面係大過舊細機
大機就新舊一樣
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/specs/index.html
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-15, 10:28 AM   #7350
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
老任回覆左我了
要我寄晒壞機同新機兩部機俾佢地做引越
引用:

咦?
唔係話寄去俾老任引越咩?

唔係的話一個ID一定唔會俾你試到可以開係另一部機......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 11:31 AM

手機版 | APP版