Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-08, 11:22 AM   #76
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
我都覺應該會輸, 但係瀨那或門太最後可以破蛋
打破大和個d預告
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 11:24 AM   #77
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
睇話今話
我都覺得會lose...
個feel係...可能lose幾分咁...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 01:22 PM   #78
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
估半場 35-0 (小結隻短腳掂到界... )

仲未輸得晒...

我覺得下期可能會講美式足球唔係打兩個人.....而係一隊波....
跟住粟田同蛋散們全部開始發力...跟住逆轉....

粟田由頭開始都無表現過d乜....咁樣輸0既話點對得住峨王呀....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 01:25 PM   #79
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 魚伕 查看文章
估半場 35-0 (小結隻短腳掂到界... )

仲未輸得晒...

我覺得下期可能會講美式足球唔係打兩個人.....而係一隊波....
跟住粟田同蛋散們全部開始發力...跟住逆轉....

粟田由頭開始都無表現過d乜....咁樣輸0既話點對得住峨王呀....
42 比 0

舊 07-19-08, 01:27 PM   #80
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
感覺上去得太快...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 07:43 PM   #81
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: BEGD 查看文章
42 比 0
可能最後個達陣無效....

剩9分鐘係指成場比賽定係上半場
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 11:04 PM   #82
貓貓II
Game Master

註冊日期: Dec 2001
全場剩9分鐘,上話帝黑一早已經話慢慢攻磨時間。
貓貓II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 12:15 AM   #83
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實應該係會打加時,所以先至前半畫得咁快 ...
如果輸的話,咁賽前關東會長的說話會變得無意義,大家只會繼續神化關西,所以我都係堅信泥門會贏。

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 01:37 AM   #84
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
這實在是太奇怪了, 起碼半場有些事情會發生罷?
一下子到了餘下十分鐘?
蛭魔坐以待斃?

太奇怪了, 趕收工?

舊 07-20-08, 03:26 AM   #85
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Oscarzero 查看文章
這實在是太奇怪了, 起碼半場有些事情會發生罷?
一下子到了餘下十分鐘?
蛭魔坐以待斃?

太奇怪了, 趕收工?
我覺得佢想比門太/瀕那 嘗試突破 大和/鷹

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 09:55 AM   #86
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: 信長 查看文章
我覺得佢想比門太/瀕那 嘗試突破 大和/鷹
這不是Eyeshield第二場對王城的翻版嗎?

難道真的是蛭魔三人聖誕碗心願"達成"(打過, 唔係贏到)
之後玩2nd Year瀨那做Leader?

舊 07-20-08, 03:53 PM   #87
C__L
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:

但係2nd year既泥門缺少了蛭魔同栗田等主將,泥門還有機會打入聖誕腕大賽嗎
C__L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 03:54 PM   #88
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:

雖然之前有講過下瀨那進化到可以打下quarter back...但lee套野如果冇左蛭魔這個靈魂人物, 趣味即時減半...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 05:40 PM   #89
KaKen
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: kin~kin 查看文章
雖然之前有講過下瀨那進化到可以打下quarter back...但lee套野如果冇左蛭魔這個靈魂人物, 趣味即時減半...
有冇可能蛭魔用佢本手冊去迫學校俾佢留班呢?

舊 07-20-08, 09:05 PM   #90
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KaKen 查看文章
有冇可能蛭魔用佢本手冊去迫學校俾佢留班呢?
應該唔會啦
就係因為蛭魔佢地係最後一年,所以先咁努力參加死亡行軍,輸左咩都冇啦
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 11:12 PM   #91
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: C__L 查看文章
但係2nd year既泥門缺少了蛭魔同栗田等主將,泥門還有機會打入聖誕腕大賽嗎
有幾個過版方法..........
1.由於美式足球隊成績太好........(全國第二名),所以學校括免三年級生不能參加課外活動的規則~
2.換校長改例~
3.威脅手冊.........

另外亦會出現因為這一年太強,而吸引好多新成員加入的引子..........
不過我覺得蛭魔退居幕後都有好多搞作........

而且換下蛭魔可以加深一下泥門其他人的成長~
換下栗田及武藏則有其他戰術可以發揮
引用:
作者: 拓飛 查看文章
應該唔會啦
就係因為蛭魔佢地係最後一年,所以先咁努力參加死亡行軍,輸左咩都冇啦
以姪魔的性格..........就算可以玩多一年都會同其他隊員講係最後機會~

舊 07-20-08, 11:54 PM   #92
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
呢話好強調死線呢樣野
令我想起入樽..

舊 07-21-08, 01:36 AM   #93
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
場波時間過得咁快,
仲係要一面倒,
好無癮

去到呢個地步
泥門輸,
之前舖排既明星教練團,
聖十字(就算用黎破蛋),
都變得無意義

泥門贏,
即係由剩番9分鐘將人地(full time-9分鐘)得既分追番哂
亦即係9分鐘被完全壓制
佢畫到出黎我都唔知點睇...

好大期望既一場聖誕碗,
搞成咁,
好無癮...

舊 07-21-08, 11:28 AM   #94
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
蛭魔老豆有去現場
希望中場休息時會有劇情
會唔會刺激到蛭魔有咩新計仔

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 12:44 PM   #95
Mr.66
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
蛭魔老豆有去現場
希望中場休息時會有劇情
會唔會刺激到蛭魔有咩新計仔
中場休息過左...乜都無交待到...
可能要等完場...(輸or加時)

舊 07-21-08, 11:18 PM   #96
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
點解會咩都唔講咁快去到下半場尾果9分鐘,但係帝黑又無再達陣既
當佢最後果次達陣唔計分,但係9分鐘內可以達陣到5次黎追平咩...
唔通作者刻意令泥門輸?
雖然好多人話結局應該係打破大和絕對預告,但係咁既話真係好唔掂...

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 12:23 AM   #97
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

我相信奇蹟再一次實現

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 12:21 PM   #98
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
王城戰仲好睇過今場..
起碼個種絕望逃亡感好夠..

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 04:04 PM   #99
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實未可以咁快下定論吧?? 而時間可以話仲有大把 (對蛭魔而言)
記得最開頭對王城嗎?? 蛭魔係去到 04"55' 先至放棄,因為相差 50 分。當然唔可以直接對比,但可以參考泥門係仲有機會反擊!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 04:40 PM   #100
Tururu
Senior Gamer
Gunners!

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 王龍 查看文章
王城戰仲好睇過今場..
起碼個種絕望逃亡感好夠..
同意, 對王城個場絕望得黎有一線生機, 睇住漫畫都覺得緊張

但對帝黑完全輸到無癮, 越睇越無心機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:20 PM

手機版 | APP版