Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-18, 04:23 PM   #126
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: david 查看文章
仲有,如果要全盤玩正字正確同男女平拳,唔該將所有男角都要包到實一實,唔可以胆胸露臂咁俾任何玩家有不必要O既睱想。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 04:33 PM   #127
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
呢個在下覺得係男性既天性黎,SHOW俾你睇就「係咩?碰!」,著住條裙樣幾樣就扭斷頸都望下。
不過DOA5 LR都差唔多做到SHOW俾你睇既境界,收歛D唔係壞事。
佢咁樣出DOA5 LR賣肉都係搵食啫, 犯法呀? 佢想o架?

可能製作果班都真係想..........又可以買大堆影碟來 "搜集資料" 同埋請真人model做motion capture

舊 06-19-18, 04:37 PM   #128
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
分流番班紳士去doax未嘗不好
但唔洗絕到包到密晒反物理唔搖吧
反而感覺好唔自然
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 04:50 PM   #129
1pi

引用:
作者: gingq7 查看文章
如果佢地認真真係諗住吸格鬥game新客, 一定係太天真太傻

新玩家想玩對人戰, 一定係去晒FPS/吃雞/LOL果d就算lag少少都仲玩倒既game,
而唔會揀格game這種受先天所限, 和online play相性極差的game (只要lag少少已完全兩回事, 辛辛苦苦在offline training練完的combo, 拎去online係連唔倒)

Battlefield
舊 06-19-18, 05:32 PM   #130
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
分流番班紳士去doax未嘗不好
但唔洗絕到包到密晒反物理唔搖吧
反而感覺好唔自然
由手機版發出
在下覺得係專登既,唔係搵鬼講佢
搖方面,在下覺得最後一定有得SET。
引用:
作者: wing 查看文章
佢咁樣出DOA5 LR賣肉都係搵食啫, 犯法呀? 佢想o架?

可能製作果班都真係想..........又可以買大堆影碟來 "搜集資料" 同埋請真人model做motion capture
咁狂出衫又狂有人買,的確唔想出都要出。

呢方面嘛,在下冇研究過真人果個SIZE唔戴有幾搖,不過成日聽到有人話太異常…

此篇文章於 06-19-18 05:41 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 05:39 PM   #131
1pi

引用:
作者: gingq7 查看文章
可能真係隻隻格game都有女角,
但用女性作為格game主角和代表人物, 封面又集集都係女主角, 男女比例去到1比1 (DOA6 LR仲要女多過男), 很可能只得DOA

而今次DOA6張宣傳圖, 都係繼續用霞
最好,有埋綾音做封面角
舊 06-19-18, 06:27 PM   #132
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
隻game之前做左咁多少布衫, 又影相mode又搖又柔膚又盛, 吸引埋咁多醉翁之意不在打的玩家, 好似
你睇番#100果D, 直情當隻格鬥game係夜總會咁, 依家先話重回正軌....唔係話唔好, 而係你真係預左班紳士走哂, 要重新吸引班真係玩格鬥的玩家囉.
班裏拳FAR LEFT 3RD WAVE FERMINISTS最勁就係專門針對男性各方面搞破壞,仲要係永無休止,幾本上同支那蝗無分別,玩爛一個攤子咩,就會再搵另一個,近期最佳例子就係男童軍。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 06:36 PM   #133
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
賣肉留返俾doax冇問題, 但都唔洗格game呢邊改衫包到咁實掛

吸唔吸到格game迷, 唔係你包到實晒唔搖就吸到囉.

引用:
在下覺得係專登既,唔係搵鬼講佢
搖方面,在下覺得最後一定有得SET。

咁狂出衫又狂有人買,的確唔想出都要出。

呢方面嘛,在下冇研究過真人果個SIZE唔戴有幾搖,不過成日聽到有人話太異常…
車, 邊可能有咁大, 一定係假胸, 硬架

舊 06-19-18, 06:44 PM   #134
1pi

引用:
作者: david 查看文章
班裏拳FAR LEFT 3RD WAVE FERMINISTS最勁就係專門針對男性各方面搞破壞,仲要係永無休止,幾本上同支那蝗無分別,玩爛一個攤子咩,就會再搵另一個,近期最佳例子就係男童軍。
心水清、有見地
班裏拳 重要有男fans嗰吓先死
舊 06-22-18, 12:09 PM   #135
DOA xA2raeL
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
依家大約8%developed.

由手機版發出
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 02:49 PM   #136
神人ではない!新人だ

感覺真係麻麻,DOA5 啲大招係誇張,不過耍帥得黎的確有D美感,片入面D演出好HEA。
以為佢係想學SFV果D中招表情,又唔夠人誇張。
仲有個街場,每次推返黎會ZOOM去真係幾煩氣…

舊 06-22-18, 02:54 PM   #137
wing
格鬥低手

引用:
感覺真係麻麻,DOA5 啲大招係誇張,不過耍帥得黎的確有D美感,片入面D演出好HEA。
以為佢係想學SFV果D中招表情,又唔夠人誇張。
仲有個街場,每次推返黎會ZOOM去真係幾煩氣…
成日覺得佢D打擊判定好怪, D手腳未掂到對手, 已經當擊中左.

舊 06-22-18, 03:02 PM   #138
神人ではない!新人だ

引用:
成日覺得佢D打擊判定好怪, D手腳未掂到對手, 已經當擊中左.
呢個在下反而冇咩留意

舊 06-23-18, 01:42 AM   #139
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
與其Zoom in 慢動作打面,不如zoom in爆衫動作好過。
另外,今集又整污糟個畫面。DOA5我已經投訴過。
(會搞到睇少左個畫面)

舊 06-23-18, 05:04 PM   #140
fiohk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
都無人打online。
Keep唔到以前DOA2U嘅online氣氛,改咩都無用。

舊 06-24-18, 01:02 AM   #141
ComeLOLoh

引用:
作者: fiohk 查看文章
都無人打online。
Keep唔到以前DOA2U嘅online氣氛,改咩都無用。

鬼咩,DOA2U Xbox 獨佔。
DOA5 LR 而家PS4, PS3, Xbox One, Xbox360, PC 分散晒d人。

舊 06-24-18, 03:19 PM   #142
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
鬼咩,DOA2U Xbox 獨佔。
DOA5 LR 而家PS4, PS3, Xbox One, Xbox360, PC 分散晒d人。
你真係覺得當年Doau 係一部弱勢機上玩家人數可以比得上以上任何一部主機玩家人數?

其實只係近年格Game 玩家人數已經明顯減少,所以先會有依個反差

加上當年無咩格Game 有online 功能,所以Doau 先可以聚到一班人吧了

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 06-24-18 06:38 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 06:35 PM   #143
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
DOA2本身就出了很多版本,尤其有街機版,
玩家對DOA2有一定了解和熟識,
當DOA2U提升畫面和加入online對戰功能,
真是會吸引不少人玩。

近似作品是SF2.

此篇文章於 06-24-18 06:38 PM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 07:51 AM   #144
ComeLOLoh

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
你真係覺得當年Doau 係一部弱勢機上玩家人數可以比得上以上任何一部主機玩家人數?

其實只係近年格Game 玩家人數已經明顯減少,所以先會有依個反差

加上當年無咩格Game 有online 功能,所以Doau 先可以聚到一班人吧了

查一查,係比得上有突。
睇VGChart就話DOA Ultimate Xbox上全球賣左0.50M
http://www.vgchartz.com/game/85041/d...-5-last-round/
Xbox: 0.50M

同一個網就話DOA 5 Last Round:
PS4: 0.35M
http://www.vgchartz.com/game/85041/d...nd/?region=All

XBOXOne: 0.1M
http://www.vgchartz.com/game/85040/d...nd/?region=All

當年第一版DOA5就全部機種 加埋>0.5M
http://www.siliconera.com/2012/10/29...-500000-units/

此篇文章於 06-25-18 07:56 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 09:06 AM   #145
wing
格鬥低手

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

應該係咁.

當年DC同ps2唔係冇online, 但效果差同太麻煩, 但xbox差好遠.

講online格鬥....對年doa 2u同doa3好似冇咩對手.

舊 06-25-18, 09:11 AM   #146
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
應該係咁.

當年DC同ps2唔係冇online, 但效果差同太麻煩, 但xbox差好遠.

講online格鬥....對年doa 2u同doa3好似冇咩對手.
DOA3 無 online ga,DOA3 係 XB 頭一批 game。

DOAU 係 XB 中後期既事。

DOAU 當年雖然係第一隻可以 online 既 fight gane,印象中其實都無乜熱潮可言。
由手機版發出

此篇文章於 06-25-18 09:16 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 09:33 AM   #147
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
查一查,係比得上有突。
睇VGChart就話DOA Ultimate Xbox上全球賣左0.50M
http://www.vgchartz.com/game/85041/d...-5-last-round/
Xbox: 0.50M

同一個網就話DOA 5 Last Round:
PS4: 0.35M
http://www.vgchartz.com/game/85041/d...nd/?region=All

XBOXOne: 0.1M
http://www.vgchartz.com/game/85040/d...nd/?region=All

當年第一版DOA5就全部機種 加埋>0.5M
http://www.siliconera.com/2012/10/29...-500000-units/
本身就係少咗人玩,呢個係事實。
集中一個平台的確會令對戰環境密集D,不過同時就少咗一大班DL大帝。
如果隻GAME本身真係大熱既,DOA5有埋無料版,對戰人數應該唔會少。
當然,無料版應該都食咗唔少預咗俾錢既玩家。

始終喺街機仲盛行既時代脫街機迫走咗唔少非死忠派。
在下都因為咁而名副其實有十年冇玩呢個系列…

此篇文章於 06-25-18 09:53 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 09:51 AM   #148
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
DOA3 無 online ga,DOA3 係 XB 頭一批 game。

DOAU 係 XB 中後期既事。

DOAU 當年雖然係第一隻可以 online 既 fight gane,印象中其實都無乜熱潮可言。
由手機版發出
哦, 咁應該係doa4, 唔係doa3. 記得果時wgc打doa果時, sf4同tk6都未出的, 想打online 格鬥其實冇乜選擇.

舊 06-25-18, 09:57 AM   #149
DOA xA2raeL
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
數數手指 香港有玩doa既1隻手數得哂
由手機版發出
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 10:12 AM   #150
神人ではない!新人だ

引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
數數手指 香港有玩doa既1隻手數得哂
由手機版發出
初出DOA5果陣多D既,果陣在下有開黎玩,不過荒山野嶺網戰好唔穩定,後期連房都入唔到就停晒手。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4/NS]『DEAD OR ALIVE Xtreme 3 Scarlet』 安安 電視遊戲討論版 70 10-23-19 10:00 PM
[多機種] Monster Boy ~ and the Cursed Kingdom ~ | XB1、PS4、NS、STEAM ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 06-08-18 09:07 PM
[多機種] Virginia | PS4, XB1, Steam | 2016年9月22日 sorlohk 電視遊戲討論版 0 08-26-16 11:15 AM
[SOLD] PS4 Dead or Alive Xtreme 3 限定特典日版(CODE已用) sing1980 買賣專區 1 04-18-16 11:13 PM
收 PS4 Dead or Alive 5 Last Round 劍仔 買賣專區 0 03-18-16 09:02 AM

現在的時間是 01:47 AM

手機版 | APP版