Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-17, 12:39 AM   #1
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今日既武器實在不宜多打 根本低能

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 12:46 AM   #2
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-08-17, 01:26 AM   #3
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 空調 查看文章
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

Sent from my iPhone using Gaforum
四把武器入面有三把都係無自衛能力既 把掃掃兩野連卒都未打得晒已經無墨:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-08-17, 12:49 AM   #4
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
三文魚開頭成日上唔到上去
上左200%好易繼續上, 因為至少d隊友知要做咩
上到245%打後反而好反覆, 不過多數都係潮漲遇著大怪combo清唔切無位走一齊死
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 01:27 AM   #5
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-08-17, 02:03 AM   #6
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受
我覺得副武同埋SP唔太好用
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 04:49 PM   #7
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 新月 查看文章
我覺得副武同埋SP唔太好用
落雨其實勁 但個Trap真係太頹

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-08-17, 01:36 AM   #8
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今日三文魚幾乎次次都死響Wave 3
最後段基本上只係要不停救人
最唔想用嗰把水喉狙
油掃反而仲做到少少開路助攻

Rank終於打到全B-,玩落去隊友都正路啲

有場Regular估唔到用Inkjet 打得返0.6%反勝......
由手機版發出

此篇文章於 08-08-17 01:40 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 02:53 AM   #9
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?

舊 08-08-17, 07:36 AM   #10
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?
咩RANK?? 用開咩主武
RANK A 前我都係咁打
用多D 炸彈, 減副武裝..我都唔上塔同搶炮,辛苦野人地做
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
所以要做好防守.. 多D 截擊斷敵人攻勢,一日唔輸都有機
成場隊友平平,不過好多次反CUP,最後一擊就神勇

此篇文章於 08-08-17 07:38 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 11:39 AM   #11
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: 信長 查看文章
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 05:22 PM   #12
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: sorlohk 查看文章
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
減副武消耗量, 藍色三角炸彈ICON,
你可以試下潛時.. 體感少少向下.. R..
咁就扇個炸彈過去..佢地睇唔到你本體咁濟
由其個膜一爆, 陰下想搶炮壽頭

此篇文章於 08-08-17 05:30 PM 被 信長 編輯。
舊 08-08-17, 01:04 PM   #13
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
依家係 c 打上去
好多傻仔搶完大炮唔識插係邊...
仲要係旁邊行過......
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 01:30 PM   #14
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
引用:
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)

舊 08-08-17, 01:58 PM   #15
leungky1

引用:
作者: ROCAS 查看文章
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)
同朋友打確實係求Teamwork
但街場都係先睇臨場反應居多
由手機版發出
舊 08-08-17, 04:01 PM   #16
新月
Game Master

TOUCH DOWN o個下好型
我成日做拎炮
我拎炮反而殺人最多...
舊 08-08-17, 11:27 PM   #17
leungky1

中途斷左兩個2v3
結果都可以贏成5%
證明例行公事都要做到盡,唔好當贏硬

有陣時3個人可能仲好過有淨係識衝出去死嘅第四把水筆

玩雨砲個人企正隔離都唔攞.....就咁輸左
由手機版發出

此篇文章於 08-09-17 12:01 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-09-17, 02:59 AM   #18
新月
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
中途斷左兩個2v3
結果都可以贏成5%
證明例行公事都要做到盡,唔好當贏硬

有陣時3個人可能仲好過有淨係識衝出去死嘅第四把水筆

玩雨砲個人企正隔離都唔攞.....就咁輸左
由手機版發出
試過3對4 KNOCK OUT RANK A TOWER CONTROL
應該好早期斷左,但我唔覺打少個
舊 08-09-17, 09:43 PM   #19
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
今日三文魚d支給武器超易用
可惜我唔得閒打

舊 08-09-17, 10:39 PM   #20
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
今日三文魚d支給武器超易用
可惜我唔得閒打
我覺得麻麻
兩把長距離太耗油
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 01:18 AM   #21
信長
The Flash

拆碎拆到剩幾萬銀...

舊 08-10-17, 03:11 AM   #22
信長
The Flash

https://www.twitch.tv/pkfuzzy
如果對手頂唔到..
Fuzzy 成日一人speed run 式開局打RANK ... 好痴線
2000 team power 都比佢屠

此篇文章於 08-10-17 03:15 AM 被 信長 編輯。
舊 08-10-17, 08:36 AM   #23
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
三文魚噴泉同傘兵 mode 其實點打?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:17 AM   #24
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 任仔 查看文章
三文魚噴泉同傘兵 mode 其實點打?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
噴泉唔好亂咁行,難破船嘅話最好企船頭
隊友通常都企中間位等射

把遮企佢發射位置正面可以反彈粒彈一擊殺咗佢
反唔到最好都打爆佢粒彈先
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 10:50 AM   #25
亞比斯
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
作者: 野良猫 查看文章
噴泉唔好亂咁行,難破船嘅話最好企船頭
隊友通常都企中間位等射

把遮企佢發射位置正面可以反彈粒彈一擊殺咗佢
反唔到最好都打爆佢粒彈先
我諗佢講緊特別關

打水制搵金魚 (打完水制會變噴泉)
簡單黎講就係不停開水制,直至搵到金魚王,不停打金魚王會出金珠
眾合網上不同流言同經驗,個水制閃唔閃發唔發光,同個水制有冇金魚王,並無必然關係
一係靠運氣

天降雪櫃(傘兵)
要係保鮮箱著地前擊破,就有金珠
小心會被大雪櫃偷珠, 要打走佢

其他詳情請睇頭版Q&A 有三文魚跑攻略
由手機版發出
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 09:43 AM

手機版 | APP版