Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-07-11, 09:20 PM   #1
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
公司文化

係公司,個阿頭兩日便叫人去叫雞,每日12小時係到對人講粗口
大家會唔會為左可以係公司生存而去改變自己變成禁?
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 09:35 PM   #2
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
唔洗轉登令自己改變,係咁架情況下,你會自動自覺就會被轉變,係你估唔到的

舊 10-07-11, 09:38 PM   #3
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我從事運輸都有十年,去過不同的公司
嫖妓基本每一間公司都有人有或者要請我參加
糟話呢~看對方是不是惡意,如果只是助語之用我可以接受
但是,嫖妓我這些年來都沒去過一次
糟話都只是以前有,加入基督教以後就沒有了
我認為一切都是看自己的定力
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 09:40 PM   #4
stephen1980
Game Master

粗口,我都覺得我講多左,可能真係比人x得多,最後自己都x人
叫雞的話,因為我工作都點係d中文唔通的地方,應該唔會去吧
舊 10-07-11, 09:50 PM   #5
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
多數都係受唔到引誘至去,身邊好多人係咁
加上D同事既戰利品好鐘意入落電話同其他同事分享
我有時睇到好多都真係好令人心動
所以我見唔小本身冇去既人變成fans
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 10:30 PM   #6
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
粗口呢樣一直不會在公司講出口(心入面爆就多)
嫖妓的話前兩份工都試過俾阿頭威逼利誘一齊返大陸,最後都係堅持唔去

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 11:00 PM   #7
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
唔會. 粗口照爆. 叫雞, 我叫唔叫關人咩事? 我要叫唔駛人叫我都會叫, 我唔叫0既話人地叫我叫我都一定唔會叫

舊 10-07-11, 11:47 PM   #8
stephen1980
Game Master

公司車你去到果到,明迫你去叫
舊 10-07-11, 11:53 PM   #9
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
睇下你想唔想向尼間公司發展既姐
想上位既唔通唔聽老細話咩
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 11:54 PM   #10
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
入到房有冇拮, 得你同隻妓知架姐...

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 12:00 AM   #11
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
我以前公司主管同班同事都成日叫我番深圳, 我成日都係果個籍口吾去, 遠+貴

我覺得吾想去咪照講咯, 無咩所謂, 同同事上司既關係係點好睇平時既

舊 10-08-11, 12:58 AM   #12
二伍

註冊日期: Sep 2002
咁o既公司做黎做乜
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 01:21 AM   #13
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: stephen1980 查看文章
睇左我都R晒頭?

例如 : 公司的同事好多都喜歡打麻雀同吸煙! 而我兩樣都唔做, 這樣為什麼會影響到自己想去做呢?
1. 我本身有多元化的群體網絡, 不需勉強埋堆!
2. 自己前途應該是以工作表現去獲得!

我真的不明白為什麼要為左係公司而勉強自己!!!???

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 03:02 AM   #14
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
唔叫無問題,同食煙一樣
你唔食無人迫你食

但唔嫖唔煙唔酒就...

舊 10-08-11, 09:07 AM   #15
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
近朱者赤,近墨者黑,呢啲咁嘅公司,完全upgrade唔到自己,劈炮搵過第二間好過
引用:
作者: stephen1980 查看文章

正常人係唔嫖唔煙唔酒,我都好正常
引用:
作者: 某F 查看文章
唔叫無問題,同食煙一樣
你唔食無人迫你食

但唔嫖唔煙唔酒就...

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 01:20 PM   #16
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
唔叫無問題,同食煙一樣
你唔食無人迫你食

但唔嫖唔煙唔酒就...
我唔嫖唔煙唔酒lor

舊 10-09-11, 02:52 PM   #17
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: STRIFE 查看文章
我唔嫖唔煙唔酒lor
好難容入生意圈子law

舊 10-09-11, 05:35 PM   #18
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
講真...粗口果D睇你做咩工架姐.
你話你係地盤 電機佬果d
佢地問候你唔代表鬧你..文化係咁
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 04:48 PM   #19
stephen1980
Game Master

我家下做緊果間公司.........我係唔可以走,基本上係一定要同佢同生共死
舊 10-13-11, 11:57 AM   #20
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
看你是文職打工定商家,以前細個仲後生,D大粒真係理鬼你,你係女仔都唔放過,落club咪落囉,又唔駛自己
錢又可以見識下,香港同大陸club都係北姑既天地。

其實只要自己堅定有宗旨,人地叫你去邊,就算果度有幾龍蛇混雜又如何呢?
管他的。
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-11, 09:01 PM   #21
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
好難容入生意圈子law
生意圈子多數落CLUB吧

主題工具
顯示模式