Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-13-10, 08:19 PM   #1
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
男仔係咪一定要識搞笑同幽默

之前已經盡量學下搞笑,但奈何身邊唔多女性朋友

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 08:21 PM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
不一定, 不過搞笑和幽默是我一件隨身法寶......

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 08:21 PM   #3
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
幽默呢家野係生活態度黎
本身你個人係悲觀
你點樣搞笑 都唔會搞得起 仲可能有反效果

對 你可以講黑色幽默 但唔係人人識聽 同Buy

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 09:08 PM   #4
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
幽默/搞笑都要有天份
無天份,做出來既效果反而惹人討厭
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 09:51 PM   #5
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
其實幽默幾睇你個腦轉數

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 09:52 PM   #6
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
點解要咁諗呢?隨波族流並唔一定會令到身邊多女仔嫁喎,與其煩呢樣野,倒不如諗下自己有乜嘢專長好過啦.....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 09:55 PM   #7
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
識搞笑同幽默係一件武器,但唔識都唔會追唔到女仔,有其他武器補救,例如現金、已完成按揭的屋...

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 10:00 PM   #8
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 天空 查看文章
其實幽默幾睇你個腦轉數
認同
某程度上幽默天份同腦筋轉數成正比
腦筋轉數高,搞笑上來事半功倍; 否則只會突顯你既缺點
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 10:11 PM   #9
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
最緊要果樣野係,唔係你覺得自己搞笑,係人地覺得你搞笑就得

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 11:31 PM   #10
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
唔一定的
就算你唔識搞笑同幽默
只要識扮小丑嘩眾取竉也能逗人發笑的
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 11:41 PM   #11
House
里村★紅葉

引用:
作者: 安已不 查看文章
唔一定的
就算你唔識搞笑同幽默
只要識扮小丑嘩眾取竉也能逗人發笑的
笑你傻仔

Get

Get 周防天音!

舊 12-13-10, 11:43 PM   #12
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
我覺得搞笑同幽默係2樣野泥..
搞笑> 好似小丑咁 係會笑 不過笑你低B
幽默> 有內涵d既
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 12:00 AM   #13
(Homer)

註冊日期: Dec 2005
XBox Live GamertagHomer Home
唔認同, 而且因為咁而冇自信, 反而先係死穴!!
笑得幾多丫? 笑完之後最吸引人既始終都係最老土果幾樣野~~

Homer's home
(Homer) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 12:21 AM   #14
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Home 查看文章
認同
某程度上幽默天份同腦筋轉數成正比
腦筋轉數高,搞笑上來事半功倍; 否則只會突顯你既缺點
唔完全認同,幽默係睇你識幾多野,無廣泛既知識好難幽默。

呢個世界,無論男女都要識攪笑同幽默架啦,有乜野比『笑』更易拉近大家既距離?

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 12:58 AM   #15
才子
量地總監

引用:
作者: Wtak 查看文章
有乜野比『笑』更易拉近大家既距離?
性囉......

(`・ω・´)
舊 12-14-10, 02:25 AM   #16
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
幽默都有好多種型式,基本的係了解經驗邏輯同認反社會行為思考,了解語言邏輯,如食字。還有了解時事,主要係數字老女人新聞。

舊 12-14-10, 02:31 AM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 才子 查看文章
性囉......
基路亞讚這好。

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 06:13 PM   #18
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 基路亞 查看文章
基路亞讚這好。
頂你~比你搞到O係OFFICE笑左出黎~

有幽默感固然好好~
但唔識都唔緊要~
最重要係有自我吧~
就算點樣樣都總會有人會欣賞你~=]

舊 12-14-10, 09:36 PM   #19
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: cloud 查看文章
之前已經盡量學下搞笑,但奈何身邊唔多女性朋友
借問邊樹有得報讀搞笑?可唔可以PM我資料....

有沒特別要求入學資格?因為我學曆平平....
唔知完成左有沒証書呢? 可唔可以伸請助學金.......
我都好想學ar...THX

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 12-14-10 09:38 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 09:44 PM   #20
House
里村★紅葉

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
借問邊樹有得報讀搞笑?可唔可以PM我資料....

有沒特別要求入學資格?因為我學曆平平....
唔知完成左有沒証書呢? 可唔可以伸請助學金.......
我都好想學ar...THX
工聯會好像有啊(認真)

Get

Get 周防天音!

舊 12-14-10, 10:06 PM   #21
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: House 查看文章
工聯會好像有啊(認真)
等我聽日打去問下先,thx

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 10:30 PM   #22
安已不

註冊日期: Apr 2009
識搞笑同但身邊唔多女性朋友有咩關係
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 10:53 PM   #23
才子
量地總監

男仔係咪一定要識...

搞笑 X
搞野 O

(`・ω・´)
舊 12-15-10, 08:59 AM   #24
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
幽默o既人通常冇咁掘雷鎚
起碼應對解難上都有自嘲呢個方式

當然如果咁都令到幽默o既人發作通常都好SERIOUS下

此篇文章於 12-15-10 09:15 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-10, 09:58 AM   #25
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 才子 查看文章
男仔係咪一定要識...

搞笑 X
搞野 O
識係唔夠
要夠精夠專業