Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-02-10, 02:34 PM   #1
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
平時拍拖食飯,係男方比曬定還是AA?

想問你地平時拍拖食飯, 都係男方比曬定還是AA呢?
如果大家都係未出黎做野, 咁係米都應該男方比曬?

此篇文章於 01-02-10 02:49 PM 被 Middle 編輯。
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 02:52 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我改左你個題目。 =)

呢樣睇人睇情況喎,
有d 女性唔鍾意人地幫自己俾錢,
有d 就覺得男方肯主動俾錢會有一種肯定或其他感覺。
但如果兩個人都無做野、男方又唔係有錢仔,
咁各俾各都唔係過份事丫;
不過最好兩個人都有共識好d 。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 03:01 PM   #3
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
一時時. 有時我俾晒, 有時佢俾晒, 有時AA.
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 03:03 PM   #4
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
既然雙方都未出黎做野,先更加要AA制。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 04:40 PM   #5
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
未有野做, 正常就aa啦
不過可以夾得到,
你請下佢, 佢請下你 都係一種情趣
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 06:30 PM   #6
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
AA好D @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 06:49 PM   #7
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
請埋囡囡食有咩所謂
錢債肉償
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-10, 01:26 AM   #8
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
男請main女請甜品/飲野

舊 01-03-10, 03:05 AM   #9
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

PSN  IDcom1010hk
真係一時時架喎
一時我比
一時佢比
一時AA

舊 01-03-10, 01:52 PM   #10
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
請埋囡囡食有咩所謂
錢債肉償
你以為肉償
佢認為又食又拎

通常我俾6餐佢俾4餐咁
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-10, 02:31 PM   #11
代官
Ultimate Gamer

同上一手的規舉係
邊個手頭上有大紙邊個比

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-10, 02:49 PM   #12
Eking

註冊日期: Feb 2006
視乎性格及兩人發展情況....冇話一定

舊 01-03-10, 03:59 PM   #13
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
前度男友~佢俾晒~我唔好意思人地俾晒(拍拖初期)~所以會主動俾番錢佢~
不過頭果兩三次佢都推左~~之後就一直佢俾晒所有拍拖洗費(加上佢屋企有少少錢我都無謂再客氣)~

未結婚前~同男友(即現任老公)我諗有95%都係AA~
因佢屋企窮無咩零用錢~之後初頭出黎社會做野人工又低~所以我主動AA

其實AA or男方俾晒真係要睇雙方性格
有女仔覺得男仔俾晒係天經地義~預著個睇錢睇得緊的男人~最後都係鬧交收場

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-10, 06:39 PM   #14
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
未試過AA ~
一係就比曬~~~但有95% 係我俾曬 !!!

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-10, 10:50 PM   #15
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
拍拖初期AA,拍拖後期男方俾。

我認為雙方無返工,更加要AA,唔一定男方俾。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 12:03 AM   #16
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
我去澳門時佢俾;
佢黎香港時我俾

舊 01-04-10, 01:22 AM   #17
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
aa多~~

舊 01-04-10, 09:25 AM   #18
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
99%我俾晒﹙因為以前女友唔算有太多錢用,又要還學費關loan﹚,我生日或者久唔久有一餐就俾佢請。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 02:45 PM   #19
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
讀書時期+初初拍拖果陣︰AA制 / 一人一半多
我出嚟做嘢 / 男朋友仲讀緊書︰我俾多過佢俾,又或者百零蚊飯錢我俾$100,尾數佢俾
大家都出嚟做嘢到而家結咗婚︰睇心情,一人一餐,又或者當日早、午餐係其中一個,晚餐就另一個﹝因為食晚飯會貴D﹞

最緊要係大家有共識,唔好諗住出嚟食飯係搵著數 / 被人搵著數

舊 01-05-10, 06:59 PM   #20
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

如果食飯都要同女方AA, 我覺得佢都幾cheap
食飯都要AA, 咁第日擺酒都AA啦, 買樓又AA啦, 婚後生活都AA啦
食餐飯都要AA, 我對呢d男人好無信心
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 07:27 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Ringo 查看文章
如果食飯都要同女方AA, 我覺得佢都幾cheap
食飯都要AA, 咁第日擺酒都AA啦, 買樓又AA啦, 婚後生活都AA啦
食餐飯都要AA, 我對呢d男人好無信心
咁倒返轉,可能都會有人咁諗:

食餐飯AA都要咁計較,我覺得佢都幾煩,
咁第日擺酒俾幾少左禮金又計較喇,買樓有無私人化妝室又計較,
婚後生活大小事項都計較,食餐飯都要計較一餐,對呢D 人好無信心......

: p

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 09:00 PM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
其實呢個女人真係好煩
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:01 PM   #23
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
其實呢個女人真係好煩
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=187770
我就唔信你會叫你個十八歲女朋友AA啦
你咁識照顧異性, 又點會要女AA喎下話

此篇文章於 01-05-10 10:12 PM 被 Ringo 編輯。
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:10 PM   #24
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
男人有本事邊個唔想俾埋身邊女人果份
但係女人唔好奉旨就得
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:36 PM   #25
Norm
=_="""""

平日拍拖唔計大時大節,一個星期見三日左右,食得幾多錢,根本不是大問題

論壇跳轉

現在的時間是 04:10 AM

手機版 | APP版