Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-18-09, 05:11 PM   #1
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
聖誕之夜,正是表白之時?

聖誕係咪真係表白的好時機?
係yahoo見到呢樣野

引用:
聖誕點同鐘意既人示愛?

問題:我想聖誕同暗戀既男仔示愛,約佢去邊到講好?有冇人可以彈條天橋比我?

某人的回答:
方法1
你可以話聖誕節來啦,,
比份聖誕節禮物比佢,,
入面加封情信

方法2[[大膽d先用]
直接同佢表白

方法3
可以叫埋一大班fd
話行街
其實係同佢增加感情
可以去沙灘啦
BBQ啦~

舊 12-18-09, 05:14 PM   #2
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
比人拒絕時, 就真係唔荒唔係最刻骨銘心咯

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 05:24 PM   #3
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: irismong 查看文章
比人拒絕時, 就真係唔荒唔係最刻骨銘心咯
有得有失啦,覺得係呢d時日成功機會都幾高,不過失敗又真係幾刻骨銘心

舊 12-18-09, 05:29 PM   #4
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
成功某程度係氣氛攪到成功
當節日氣氛過左.......

有幾多又會keep住

舊 12-18-09, 05:36 PM   #5
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
而一齊既一定最多

舊 12-18-09, 06:14 PM   #6
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
咁老實我至少有兩次係節日成功既經驗(一次聖誕一次係元旦)
都可以維持到一段時間(斷年計)(其實耐唔耐呢,就好睇雙方面的)

不過如果分手的話,他日還對對方有情的一方,堅係好甘的說。

所以,結論:可免則免。

舊 12-18-09, 06:33 PM   #7
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
人浪中想真心告白 但妳只想聽聽笑話

當年想平安夜表白
點知當事人真係想聽聽笑話
o個年lonely christmas仲要係新歌o黎ga!!!!!!!!
應到呢.....到而家我都仲好記得....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 06:50 PM   #8
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 艾莉娜 查看文章
聖誕係咪真係表白的好時機?
係yahoo見到呢樣野
女仔要示愛有幾難
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 07:51 PM   #9
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
男追女 隔座山
女追男 隔層紗

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 08:38 PM   #10
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
點解我以前追唔到
(其實從來未開過口)

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 11:50 PM   #11
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
其實尼D大時大節...約到佢單獨出來係米叫做得左7成呢?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-09, 12:53 AM   #12
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: funnyfun 查看文章
其實尼D大時大節...約到佢單獨出來係米叫做得左7成呢?
我覺得係九成

不過都有可能係只能做密友而不能做情人嘅關係
但如果單獨相見嘅話成功機會應該多過被發卡機會罷

鏟手遊保平安
舊 12-19-09, 11:50 AM   #13
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
表白成唔成功同係咪節日一D關係都無

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-09, 12:58 PM   #14
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
我話表白呢d野千其唔好係節日度做

真係得米唔得米都有陰影架

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-09, 05:46 PM   #15
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: HIM 查看文章
表白成唔成功同係咪節日一D關係都無
但節日約到人單獨相對就有啲內情喇

鏟手遊保平安
舊 12-19-09, 07:59 PM   #16
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
佳節表白都係想出師有名姐

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-09, 09:03 PM   #17
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
問題
有人話有feel自然就一齊,唔洗講出口,講出口就衰

但都有人話喜歡講到明明白白,先至算數

咁我想問如果對住一個爽朗既人應該點做?

舊 12-20-09, 10:43 PM   #18
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
問題
有人話有feel自然就一齊,唔洗講出口,講出口就衰

但都有人話喜歡講到明明白白,先至算數

咁我想問如果對住一個爽朗既人應該點做?
另外開題講嘛...... ~___~

都係一句,睇人同睇情況囉;
就算對方爽朗,如果佢對自己無意思時,
可能都唔會想你表白出口。

其實就算互相鍾意都好,
始終都要有表白、或者肯定清楚大家關係o既時候。
除非大家只係諗住要曖昧......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 12:08 PM   #19
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
大節日或多或少會影響心情 - 身邊有一堆例子,有數十對情侶鬧翻左
大時大節 + 單身 + 一時衝動而接受左平時唔會接受既野 - 成功率的確係有機會加強既
所以平安夜又別稱失身夜.....

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 12:31 PM   #20
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
一試無妨.

舊 12-21-09, 02:01 PM   #21
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
舉手~~我係12月31號同我男朋友當面告白成功~
節日告白係一個好好既選擇a_a
前提係你同果個人既關係唔差~~

舊 12-21-09, 09:04 PM   #22
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
算唔算ot?
我而家想追果個女仔琴日同佢個男朋友分左手orz
咁我應唔應該平安夜/倒數日約佢出黎,打蛇隨棍上一番?
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 09:20 PM   #23
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: wongmspk 查看文章
算唔算ot?
小心成為水泡

鏟手遊保平安
舊 12-21-09, 10:46 PM   #24
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: wongmspk 查看文章
算唔算ot?
梗係約啦, 但係唔好表白喎

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-09, 09:17 AM   #25
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
駛鬼表白咩, 睇得電視, 打得機太多
只有毒x 先會認為咁樣去開始一段關係

樓主係女就仲易啦 簡o岩timing 拖住手/ 嘴埋去
唔抗拒咪得lor