Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-15, 01:51 AM   #1576
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
有D難界定
講核融合爐果時無CG
有CG係講自己點死果時 但果張無講係核融合爐前定後

不過我都覺得算係作畫Miss 因為理論上士郎未簽約但做緊無名英雄果時應該已經練到頭髮都白晒
我記得係唔關幅射事 係練魔術既代價黎
我睇過2個說法

皮膚就一定係固有結界既反作用

但頭髮見人講係幅射先變白
另一個就係你所講既代價
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:11 AM   #1577
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
凛同SABER簽約果陣會吾會補返令呪數?
但就算吾補, 係麻婆用令呪時都應該要用埋最後一個叫SABER 即刻出現吧....
唔會補番

隻手縳住左用唔到掛
引用:
簽約借錢(英靈級能力)->比自己老友的去死刑台->比世界追債四圍做守護者黎找數
佢簽約果時係未駛做守護者的 但佢做緊既野同守護者其實唔爭得遠

我玩game個時有d位都唔太明
其實有冇講過點先可以同根源簽約?如果講係做左好多"為人類/正義"野而見到, 咁老豆應該實會見到加簽約
抑止力我開頭以為係d天災or奇蹟之類,點知原來都係請合約員工幫手
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:15 AM   #1578
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
唔會補番

隻手縳住左用唔到掛

我玩game個時有d位都唔太明
其實有冇講過點先可以同根源簽約?如果講係做左好多"為人類/正義"野而見到, 咁老豆應該實會見到加簽約
抑止力我開頭以為係d天災or奇蹟之類,點知原來都係請合約員工幫手
冇記錯抑止力分2種:FOR人類同地球

借員工或誘導人之類(可參看空境)係前者

天災係後者

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:18 AM   #1579
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 小嘉 查看文章
變白毛係核輻射影響
應該係鈴蘭講EXTRA核融合爐事件
變白頭同深色化的身體不是投影GE反動咩?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:24 AM   #1580
ouki
戸松控

引用:
有D難界定
講核融合爐果時無CG
有CG係講自己點死果時 但果張無講係核融合爐前定後

不過我都覺得算係作畫Miss 因為理論上士郎未簽約但做緊無名英雄果時應該已經練到頭髮都白晒
我記得係唔關幅射事 係練魔術既代價黎
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我睇過2個說法

皮膚就一定係固有結界既反作用

但頭髮見人講係幅射先變白
另一個就係你所講既代價
如果當魔法少女E利阿那套係官方野白頭髮同黑皮膚都係因為過分玩投影的後果(那個超級士郎係1D白頭髮1D紅頭髮)

引用:
簽約借錢(英靈級能力)->比自己老友的去死刑台->比世界追債四圍做守護者黎找數
佢簽約果時係未駛做守護者的 但佢做緊既野同守護者其實唔爭得遠
其實講左老友係邊個味?....當年好多人估係渣2
舊 05-18-15, 11:40 AM   #1581
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
無講過老友係邊個 不過我都覺得似係渣二
鬼叫張CG離遠見到係藍色頭髮 然後果種「我以為佢只係因為同我FD底先係我手下做事 如果佢咁搞落去終有一日連我都殺埋 我唯有先下手為強」既思考方式又幾似海帶頭會諗既野
畢竟士郎雖然唔係無朋友 但士郎既朋友入面會咁樣思考既人唔多
一成應該淨係聽到士郎既理想同做緊既野已經會想敲佢個頭拉佢返正常人世界

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-18-15 11:42 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 12:09 PM   #1582
ouki
戸松控

引用:
鬼叫張CG離遠見到係藍色頭髮 然後果種「我以為佢只係因為同我FD底先係我手下做事 如果佢咁搞落去終有一日連我都殺埋 我唯有先下手為強」既思考方式又幾似海帶頭會諗既野
一成應該淨係聽到士郎既理想同做緊既野已經會想敲佢個頭拉佢返正常人世界
我反而唔明士郎點解成日覺得渣二會變好
舊 05-18-15, 01:31 PM   #1583
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
我反而想知

而家個士郎幾時練到可以同 archer 互抽的
就算士郎開始識用無限劍製, 但佢 d 劍法 ......

定係無限劍製有複製埋劍技哩個設定? (好似記得有, 但唔肯定)

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 01:36 PM   #1584
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
引用:
作者: ouki 查看文章
套用呢兩年香港發生革命既事去講...

士郎完全係[離地左膠]~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer

此篇文章於 05-18-15 01:41 PM 被 Jockey 編輯。
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:17 PM   #1585
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: ouki 查看文章
因為故事前早幾年外傳的渣二都仲係會幫人(就算只係想威同手段有問題)同做好事
我估發現自己唔係間桐家真正繼承人之後渣二性格先變成咁

舊 05-19-15, 01:23 AM   #1586
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
我反而好奇想知件紅衫係幾時換(蘑菇提過係某教會人送)
但做緊守護者時佢仲係笠緊斗篷

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 01:34 AM   #1587
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
我反而想知

而家個士郎幾時練到可以同 archer 互抽的
就算士郎開始識用無限劍製, 但佢 d 劍法 ......

定係無限劍製有複製埋劍技哩個設定? (好似記得有, 但唔肯定)
有,會復製埋劍既持有人既劍技
亦係因為咁先勉強可以同葛木打到架
當然啦,當去到阿茶級數就唔駛靠把劍既劍技,而係靠自己練出黎既我流

至於呢段,一來阿茶本身已經無淨幾多體力,二來係阿茶自己都放放地水,三來士郎係做唔到互抽,阿茶壓著佢打的

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 05-19-15, 01:35 AM   #1588
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
不明
可以想像成平日無咩事就唔會著既特殊禮裝黎既

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-19-15, 03:20 AM   #1589
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
件紅外套蘑菇話係一位愛吃咖喱的神職人員所送
係咪果位人兄就無人知
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 08:13 AM   #1590
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
睇wiki有講著紅外套係代表红A為咗自己而戰,所以HF篇紅A全程幾乎係冇著紅外套打

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 10:03 AM   #1591
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
咁講落又好似係

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 02:24 PM   #1592
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ED2首week銷量

*8 15873 Kalafina

舊 05-23-15, 11:03 PM   #1593
money
◆.西野司命.◆

舊 05-23-15, 11:09 PM   #1594
money
◆.西野司命.◆

舊 05-23-15, 11:17 PM   #1595
money
◆.西野司命.◆

舊 05-23-15, 11:24 PM   #1596
money
◆.西野司命.◆

舊 05-23-15, 11:26 PM   #1597
money
◆.西野司命.◆

「Fate/staynight」#20
Aimerさんの「Last Stardust」を初披露。
オープニングの候補曲でもあったこの楽曲を、ここ一番、このシーン用に絵に完全合わせで制作。
画像はラスト士郎!

此篇文章於 05-23-15 11:29 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:27 PM   #1598
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
今集好正
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:28 PM   #1599
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
演出一流啊....

另外 幸運E你放心去吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:47 PM   #1600
money
◆.西野司命.◆

近藤さん「来週燃える。3つくらいテンション上がる場所がある」

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 09:21 PM

手機版 | APP版