Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-27-17, 02:30 PM   #51
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 新月 查看文章
如果隻隻game都好似咁就正
舖賺得Ok,玩家買價又廣為接受
Win win情況下偷跑
我想買DL版架, 望任兌YEN 410/420
又要怕DL等塞車......
妳估卡版, 一開盒得張死人卡會好開心咩....

舊 04-27-17, 02:37 PM   #52
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
自動俾油好方便
依家可以成日望後
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 02:49 PM   #53
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
自動俾油好方便
依家可以成日望後
自動俾油, 手指有救

舊 04-27-17, 02:52 PM   #54
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
現在冇說明書真係差d,
以前買完game,
搭車返屋企時都一定會睇晒本說明書
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 02:59 PM   #55
CCemi

註冊日期: Dec 2003
始終我己經玩過WII U 版, 而且考慮到馬車會長玩唔想換帶所以才玩DL
其實呢個都係個人喜好而己

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 03:11 PM   #56
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: lodoss 查看文章
現在冇說明書真係差d,
以前買完game,
說明書好精美的
說明書連game同盒一起儲感覺好好
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 03:12 PM   #57
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
現在冇說明書真係差d,
以前買完game,
咁潮流興環保,冇預九成人唔睇既說明書好正常。
不過個盒咁大,裡面得張卡仔的確有D怪…

舊 04-27-17, 03:14 PM   #58
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
到而家都唔見點解NS D GAME盒點解要咁大盒既漂過
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 03:16 PM   #59
CCemi

其實個盒細一半都不為過

舊 04-27-17, 03:16 PM   #60
神人ではない!新人だ

引用:
作者: fortel 查看文章
到而家都唔見點解NS D GAME盒點解要咁大盒既漂過
其實可以整多兩三格位,方便出街轉GAME都唔錯,但佢唔係咁做

舊 04-27-17, 03:34 PM   #61
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
現在冇說明書真係差d,
以前買完game,
係呀...重點...

引用:
作者: CCemi 查看文章
始終我己經玩過WII U 版, 而且考慮到馬車會長玩唔想換帶所以才玩DL其實呢個都係個人喜好而己
其實我都知係會成日玩, 但係4百幾同買隻實體又真係沒分別, 又沒PRE DL....
唔係心急玩, 不過見過任記D 網速, 我真係有點怕怕...
利申: 常玩的GAME 我都建議買DL....

引用:
作者: 天野 查看文章
說明書好精美的
說明書連game同盒一起儲感覺好好
舊時個D說明書, 一本幾十版, 慢慢一頁頁就睇真係好過引...
去到3DS....一張A3...摺8格想點....

引用:
要環保就咪整個盒, 好似SD咁賣咪得....
我真係唔明成日話膠盒難分化.....仲出咁多膠盒做咩鬼...
NDS個盒大細我反而覺得岩岩好...NS個盒真係有D大....

舊 04-27-17, 03:36 PM   #62
lodoss
Crazy Gamer

引用:
其實可以整多兩三格位,方便出街轉GAME都唔錯,但佢唔係咁做
我諗返起NDS個盒有GBA帶位...
都唔知有乜用
舊 04-27-17, 03:37 PM   #63
CCemi

咁話實我又唔覺得佢下載真係慢得咁緊要, 不過就預左今晚死硬架啦

舊 04-27-17, 03:41 PM   #64
lodoss
Crazy Gamer

NS game 盒同部NS差不多size, 方便放埋一齊?
舊 04-27-17, 03:49 PM   #65
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
我諗返起NDS個盒有GBA帶位...
都唔知有乜用
用嚟放GBA形狀的NDS配件,有出過追加震動、鏡頭等功能的GBA帶狀的配件駁返落NDS上用。

舊 04-27-17, 04:05 PM   #66
thomthomchan
Junior Member

註冊日期: Aug 2012
引用:
舊時個D說明書, 一本幾十版, 慢慢一頁頁就睇真係好過引...
去到3DS....一張A3...摺8格想點....
舊時有D game本說明書超厚 (尤其PC game), 買完一睇見咁厚的說明書, 唔知點解即時覺得賺左 XD
thomthomchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 04:11 PM   #67
CCemi

以前說明書還有很多插圖
現在什麼都沒有了

舊 04-27-17, 04:20 PM   #68
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
雖煞我都小睇說明書
但得個殼的確唔掂
至少整本畫集睇下掛

另外,我熄左自動前進
因為唔太明乜意思,即係唔洗按A?
變相就係無得收油或者後波?
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 04:24 PM   #69
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: thomthomchan 查看文章
舊時有D game本說明書超厚 (尤其PC game), 買完一睇見咁厚的說明書, 唔知點解即時覺得賺左 XD
最早幾代PC MMORPG, 本書明書差唔多係本小型字典, UO / EQ 入面淨係講"神"都幾十頁

舊 04-27-17, 04:27 PM   #70
神人ではない!新人だ

引用:
要環保就咪整個盒, 好似SD咁賣咪得....
我真係唔明成日話膠盒難分化.....仲出咁多膠盒做咩鬼...
NDS個盒大細我反而覺得岩岩好...NS個盒真係有D大....
你都咪話,其實唔做膠盒改用BLISTER CARD,唔駛廠自己郁手二手市場都有排煩…

舊 04-27-17, 05:21 PM   #71
Jinnous
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
請問日文版有無得set英文menu?
Jinnous 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 05:28 PM   #72
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Jinnous 查看文章
対応言語
日本語、英語、スペイン語、フランス語、ドイツ語、イタリア語、オランダ語、ポルトガル語、ロシア語

我今晚先DL到, 如果無得set既話可能跟zelda一樣跟主機語言黎顯示
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 05:51 PM   #73
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 新月 查看文章
雖煞我都小睇說明書
但得個殼的確唔掂
至少整本畫集睇下掛

另外,我熄左自動前進
因為唔太明乜意思,即係唔洗按A?
變相就係無得收油或者後波?
其實唔需要整好厚
整幾頁畫集就正
幾頁都慳返整
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 05:53 PM   #74
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Jinnous 查看文章
跟系統語言
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 06:05 PM   #75
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
請問有得preload 未? 琴晚睇未有

Sent from my iPhone using Gaforum

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] 3DS 美版 Mario kart、3D Mario land $100@ middledragon 買賣專區 3 04-04-16 03:59 PM
[3DS] Mario Kart 7 | 已售 | Here We Go ! W!LL 手提遊戲機討論版 856 09-24-12 09:36 PM
[PS2]Bomberman Kart DX圖片,4/15發售 neo2046 電視遊戲討論版 20 03-27-04 12:35 AM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM
Mario Kart.................... neo2046 手提遊戲機討論版 15 01-03-03 09:49 AM

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版