Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-17-17, 06:50 PM   #76
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
打老山多左好多架撐用..

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 09:02 PM   #77
PPPB
Junior Member

註冊日期: Sep 2008
各位,請問現在是否連線不穩定?
PPPB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 09:18 PM   #78
Crazy Gamer
薛西佛斯

少少 斷左兩次

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 09:35 PM   #79
魔王-將
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
PSN  IDkingjoe_1988
引用:
作者: nomezero 查看文章
G1毒怪鳥係KEY
仲有速龍加野豬王
魔王-將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 09:42 PM   #80
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
http://monsterhunterxx.vaders-game.c...key-quest/9428
引用:
集会場G1キークエスト

狩猟
つつかれて、またつつかれて

狩猟
奪われて、追いかけて

狩猟
砂中からのサプライズ

狩猟
ドスの威信を賭けた戦い

狩猟
水獣たちの争い

緊急
泥まみれの商魂!

集会場G2キークエスト

狩猟
遺群嶺の緑の女王

狩猟
砂漠の水面に潜む影

狩猟
ババコンガのキノコ品評会

狩猟
ネルスキュラの生態研究

狩猟
転んで跳ねて七転八倒

狩猟
おのずと岩は動き出す

緊急
巨大龍の侵攻
頭post加o左Key任link
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 11:58 PM   #81
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 12:21 AM   #82
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331

睇片學打閣螳螂
舊 03-18-17, 06:41 AM   #83
Crazy Gamer
薛西佛斯

螳螂支弩速射蹲射五種彈(通貫散烈光斬裂)

隻野可以騎同食閃光

舊 03-18-17, 08:06 AM   #84
滅龍士
MHWs↓

一陣有冇人開房網聯?
===================
頭post key任link更新

此篇文章於 03-18-17 08:19 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 03-18-17, 02:25 PM   #85
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
我想問下收納之書係唔係得力同技 ? 我14 版爆晒, 就來放唔到新野 !
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 02:29 PM   #86
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
無玩X,直接玩XX,見到好多新mode,
睇到頭都大埋,唔知點揀,請問有無邊個中文網有詳細介紹?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 02:35 PM   #87
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
我想問下收納之書係唔係得力同技 ? 我14 版爆晒, 就來放唔到新野 !
頭Post個Key Quest表有寫邊個任有得加大個倉
舊 03-18-17, 03:02 PM   #88
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
無玩X,直接玩XX,見到好多新mode,
睇到頭都大埋,唔知點揀,請問有無邊個中文網有詳細介紹?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...=129589&tnum=4

呢個係X既資料唔知幫唔幫到你

概括D講
公會係舊作MODE
強襲係狩技為主
空中係迴避變小跳,跳中怪/隊友會彈上高空
武士道係玩反擊,避完/擋完會有強攻技
鍊金係現場整道具既輔助向?
勇什麼的?改用納刀掣作扣血迴避/攻擊派生,納刀時間變長,紅氣滿有強攻擊技

其實就咁睇解說都未必明
先用返公會,搵返手感先再轉用其他MODE試比較實際

舊 03-18-17, 03:27 PM   #89
滅龍士
MHWs↓

引用:
Skip
今晚要搵你幫手升HR,你幾點方便?到時我開房
舊 03-18-17, 03:38 PM   #90
nomezero
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
今晚要搵你幫手升HR,你幾點方便?到時我開房
我苦痛地重新練過D貓ING
G2雌火用貓打左我30分
搵我真係算幫手?

一~六 1800之後(食飯時間隨意)
日 任意

舊 03-18-17, 05:58 PM   #91
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
係DOWNLOAD接續個度DOWNLOAD左個MHXX蜜糖PACK
有成二百幾個蜜糖,30個強走G,99粒重鎧玉

問題係DOWN左後係邊度拎?

我記得係MY ROOM>看板娘>DOWNLOAD>ITEM受取

但而家ITEM受取個格灰左,我入返DOWNLOAD接續又話我已經DOWN左MHXX蜜糖PACK

道具箱內又無(至少我個倉無咁多重鎧玉

我睇返MHX,我流程應該無做錯,但就係見唔到

此篇文章於 03-18-17 06:02 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 06:07 PM   #92
nomezero
Game Master

引用:
作者: 大破人間 查看文章
係DOWNLOAD接續個度DOWNLOAD左個MHXX蜜糖PACK

我記得係MY ROOM>看板娘>DOWNLOAD>ITEM受取

但而家ITEM受取個格灰左,我入返DOWNLOAD接續又話我已經DOWN左MHXX蜜糖PACK

有BUG
http://www.capcom.co.jp/support/faq/...7_0137094.html

我食野先

舊 03-18-17, 06:19 PM   #93
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
唔該,竟然係遇到BUG
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 07:36 PM   #94
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
好奇問
村任
鎧龍緊急任完左 出黎隻天彗龍 唔返村打死埋佢得唔得?
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 07:36 PM   #95
滅龍士
MHWs↓

引用:

引用:
引用:
唔該,竟然係遇到BUG
我仲慘,連引繼o左MHST同MHXX demo o個d item都中埋BUG收唔到
舊 03-18-17, 09:36 PM   #96
nomezero
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
我仲慘,連引繼o左MHST同MHXX demo o個d item都中埋BUG收唔到
大大係唔係要帶我?

舊 03-18-17, 09:56 PM   #97
滅龍士
MHWs↓

引用:
大大係唔係要帶我?
打埋食材任赤甲就出post開房
舊 03-18-17, 10:10 PM   #98
滅龍士
MHWs↓

00.4810.3677.6084,pw2222

G2升G3或G1升G2,打怕火怪key quest先

此篇文章於 03-18-17 10:15 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 03-18-17, 10:27 PM   #99
滅龍士
MHWs↓

阿鈴入o左,二缺二,歡迎亂入
舊 03-18-17, 11:24 PM   #100
滅龍士
MHWs↓

下round捉埋岩龍放人打老山,跟住全部俾阿鈴開任升hr

此篇文章於 03-18-17 11:35 PM 被 滅龍士 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 07:44 PM

手機版 | APP版