Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-08, 10:46 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
非老麥漢堡包店討論

開個呢d集中topic ..雖然好似反老麥咁 ...但呢d偏門d漢堡包店又唔值為佢特登開個topic

就好似呢間係荃灣千色旁邊的...未食過...見佢開左個幾兩個月....如果有人幫襯過有咩評語

仲有佢係唔係集團店??仲有冇其他分店??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-08, 10:50 PM   #2
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
FRESHNESS BURGER皇室寶有....

舊 03-19-08, 10:52 PM   #3
Norm
=_="""""

反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Freshness Burger
Shakem Buns
大家update下...

舊 03-23-08, 12:09 AM   #4
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Norm 查看文章
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Shakem Buns
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
Ruby Tuesday既Colussus超級正

此篇文章於 03-23-08 12:16 AM 被 驚寂 編輯。
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-08, 02:01 AM   #5
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 驚寂 查看文章
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
如果講到RUBY~ 咁HARD ROCK CAFE 的都好正!

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-08, 01:25 AM   #6
Norm
=_="""""

引用:
要計埋餐廳就好多了...想試duke burger...

舊 03-31-08, 01:46 PM   #7
二伍

引用:
ruby tuesday好貴喎
迫人入會返去再幫襯
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 01:47 AM   #8
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
前幾日睇到灣仔集成中心隔離座大廈有間Burger KING在裝修
ZAKU0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 02:30 PM   #9
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
計連鎖漢堡包店
都係最鐘意triple o's

有無人食過Burgeroom?
傳聞比triple o's更好食
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 04:17 PM   #10
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
前幾日睇到灣仔集成中心隔離座大廈有間Burger KING在裝修
灣仔都有
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 07:09 PM   #11
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

引用:
Shake'em Buns
where is it?
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 08:16 PM   #12
Norm
=_="""""

引用:
作者: (hugh)RED 查看文章
where is it?
灣仔同銅鑼灣都有....不過自從開左分店後..水準我覺得差左....同埋已經見唔到老闆了....

舊 04-23-08, 01:20 AM   #13
MO

註冊日期: Aug 2005
有無人記得N年前灣仔英皇中心上面有間叫Abby's
專賣牛肉包的
佢地係用芝士汁而唔係用一片片的....
好食到...

可惜執咗,
哩間嘢我印象好深, 果時日日lunch都去
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-08, 09:07 PM   #14
蘭格哈撒
Crazy Gamer

上水間burger king 有冇話幾時開?
蘭格哈撒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-08, 08:10 PM   #15
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Updated!

引用:
作者: Norm 查看文章
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Shakem Buns
Monster Burger
WOW Burger

呢兩間都唔錯...wow就比較便宜d!

舊 03-19-08, 10:54 PM   #16
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
freshness burger我在日本吃過, 香港只吃過尖咀分店那間...

都ok0既, 個人中意食佢多過mos
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-08, 11:00 PM   #17
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
可唔可以講時新?

舊 03-20-08, 03:39 PM   #18
words728
Junior Member

註冊日期: Mar 2008
burger king
真係正~ 又大個wo 價就30~50到 唔算平又唔貴
不過得尖沙咀有/ _\
words728 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-08, 04:44 PM   #19
angelamail
Senior Gamer
安祖娜

註冊日期: Sep 2006
triple O勁好食~
我響沙田食過
佢地個炸雞柳都美味到不得了

angelamail 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-08, 06:16 PM   #20
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360

我食過餇鑼灣o個間,感覺普通,一 set 要 $50,價錢同 Triple O's 差唔多但個飽 size 只係 Mos 既 size,但 Mos set $35,變相貴左。

舊 03-20-08, 07:00 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 12:25 AM   #22
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
今日食左銅鑼灣個間freshness burger
叫左個cheese burger
雖然未算難食,但係真係唔可以用好味形容
佢cheese係芝士醬,唔係一塊芝士,不過買個時sales有講畀我聽話第二隻先有一塊芝士,不過再貴D
個問題都唔係出係芝士醬到,係出係酸瓜個到
本身唔鍾意用酸酸甜甜野,所以平時食都係唔要醬
不過呢個芝士醬都OK(雖然無咩芝士味⋯),但係有酸瓜係到真係想嘔
唔似triple o's,D酸瓜放出面,佢係切醉晒放係入面,所以想拎都拎唔走...
D洋沖食完第一啖就無晒,菜都唔係好多⋯⋯蕃茄好似重少過M記新出個蕃茄脆辣雞包
d包軟林林,無咩咬口,買個時sales 都有話有一塊芝士個隻先係纖維包(即係有咬口個隻包我估⋯)
個包都偏細,同mos 差唔多size,不過大combo 26(包) + 26(combo)...所以係算貴
但係D薯格就好新鮮好脆,調味唔錯
食完晒都唔係好飽⋯
試左一啖女朋友個明治burger,都係唔好味,我女友都係咁講,話mos好味d

如果依好味同飽肚程度
Triple O's > Mos > Freshness burger
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 06:40 PM   #23
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...
FAT BURGER?
原來有咁耐ga la?
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 12:30 AM   #24
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
我反而覺得freshness juicy0的, 好食過triple o's

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 01:06 AM   #25
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
freshness burger左長沙灣開了新(?)店,請問有冇人試過?就在黃克兢ive側的golf場...
今日試左$40果個雙層芝士堡,同麥記果d比真是好好多.....

此篇文章於 03-21-08 01:11 AM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:53 PM

手機版 | APP版