Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-17, 04:15 PM   #3126
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實6星齊打手, 絢香/白lin, 技師, 物擋 魔擋 既話應該已經大部份野夠打, 係有d 降臨,12武具,3星召難得濟要齊trust or 7星 or super trust先易d

但你1日冇兩隻cloud1日都唔會上到2千攻, 2刀頂龍千6攻仲要全身齊攻裝谷上3百%先得

就咁兩個cloud trust用7星cloud已經真兩手3百%,剩番是但推攻應該點都多過千6攻仲1樣打2下

此篇文章於 12-18-17 04:18 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 05:17 PM   #3127
ShinDou

20號raid出性蛋羅沙利亞喎, 送11連補底1隻, 不過要7星先有全體自動復活, 但已經冇晒石同飛了,得個睇字,千幾石淨係夠射幾次半價,希望中到

原來type別回復個pool得6隻咁正,有5千既話真係想射,大機會中重複

此篇文章於 12-18-17 05:20 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-18-17, 05:39 PM   #3128
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
復刻even有飛換,一張1000分,可換十張,同埋9999分換10%莫古.
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 05:45 PM   #3129
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ShinDou 查看文章
20號raid出性蛋羅沙利亞喎, 送11連補底1隻, 不過要7星先有全體自動復活, 但已經冇晒石同飛了,得個睇字,千幾石淨係夠射幾次半價,希望中到

原來type別回復個pool得6隻咁正,有5千既話真係想射,大機會中重複
你缺補?
加下保底一次無咩用....
留石新年睇下有咩抽好過
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 06:36 PM   #3130
ShinDou

唔缺既,有2隻絢香1隻白LIN,見個POOL咁少人好易中SUPER TRUST姐,不過都冇晒石得個睇字

復刻換既係普通3星飛﹖今次復刻先加左飛落去﹖我最近D復刻完全冇理過,以為得舊野 @@

此篇文章於 12-18-17 06:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-18-17, 08:40 PM   #3131
koala
Game Master
天霸封神斬

引用:
唔缺既,有2隻絢香1隻白LIN,見個POOL咁少人好易中SUPER TRUST姐,不過都冇晒石得個睇字

復刻換既係普通3星飛﹖今次復刻先加左飛落去﹖我最近D復刻完全冇理過,以為得舊野 @@
咁你應該去抽白魔必中池
博中多2隻絢香或1隻白蓮
咁就有SUPER TRUST同7星

舊 12-18-17, 09:49 PM   #3132
okabe

註冊日期: Aug 2002
睇左報告先出手都未遲,,通常都無咁好死
通常你最想要既就唔會有,話保底抽就真係得保底果隻
要抽到超信賴可能要有強運
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-17, 01:20 AM   #3133
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
我都係諗緊抽唔抽回復POOL...
2AYAKA 1EIKO 1REM 1白LIN, 係隻QUEEN冇...
不過AYAKA上到7星應該都夠頂...為SUPER TRUST既話又冇咩可能抽到...

復刻event個10飛上次換左今次冇得再換啦,仲諗住咁好死添...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-17, 01:46 AM   #3134
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
一星期內連清3個12武具...

龍賢,殺手同魔道士...
/\

舊 12-19-17, 07:30 AM   #3135
ShinDou

其實我都係淨係冇queen,echo同rem之前都無啦啦中左隻,不過最重要係冇石,得2千幾
舊 12-19-17, 11:20 AM   #3136
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
點解無咩課既人要諗住搏super trust
又唔係3缺1, 2隻俾你中多隻咪又要等運出多隻....
btw我常暗缺2琴日都射左11萬石先中2隻啦
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-17, 01:18 PM   #3137
ShinDou

都係睇運既,我0課,之前幾萬石射晒都有3隻rinoa2隻雪糕

見個pool得6隻,就算冇super trust,其他上到7星都好呀,不過冇石
舊 12-19-17, 08:20 PM   #3138
GP03D

今日last day先走去打ex.....堅難喎。。最煩係要一次打3隻。。。
係第2隻死又要打過隻恐龍超煩。。可能要放棄了。。。雖然人腳係應該夠過,不過唔知要試幾多次。。。

舊 12-19-17, 09:00 PM   #3139
ShinDou

EXTRA1隻恐龍係第1TURN打唔入姐,第2TURN秒到佢既

EXTRA2要出2隻奶先頂得住,搞到我淨係雙雷神打手慢慢磨,1TURN打十幾%度

EXTRA3要耐異常,不過整體易打過2,因為佢隔個回合先打你,最緊要唔好記錯回合,1TURN打1TURN補就得
舊 12-20-17, 01:23 AM   #3140
GP03D

2奶都搞唔點....夠鍾....算啦....冇石既,係爭張90%3星飛同10%MOG....

舊 12-20-17, 01:45 AM   #3141
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

暫時清晒12武具所有BOSS...飛蛾姊妹算唔太麻煩......

回復同魔法POOL我都未必會抽...

我自己有齊白蓮同絢香...都係等緊2隻7星...

我又本身唔多魔法人...所以應該會放棄...

舊 12-20-17, 07:32 AM   #3142
ShinDou

2隻奶絢香白lin buff全回, dispell隻野,得閒就自動復活,仲要有技師debuff,覺醒主角擋魔法同吸lock再搵人裝pot153得閒開40%物理dam cut罩先夠,應該好多勁野都要咁打慢慢磨

最近d勁野煩在有時物理冇效有時魔法冇效,迫你出晒物魔人
舊 12-20-17, 08:56 AM   #3143
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
2隻奶絢香白lin buff全回, dispell隻野,得閒就自動復活,仲要有技師debuff,覺醒主角擋魔法同吸lock再搵人裝pot153得閒開40%物理dam cut罩先夠,應該好多勁野都要咁打慢慢磨

最近d勁野煩在有時物理冇效有時魔法冇效,迫你出晒物魔人
飛蛾姊妹第一形態基本一個做引,一個全物防就由佢

然後起碼要50%debuff攻魔先叫比較安全……

ロレーヌ個LB同7星固有技真係堅好用

舊 12-20-17, 09:53 AM   #3144
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

想玩兩手持但唔夠技能......而家暫時繼續玩3個二刀流……

舊 12-20-17, 11:05 AM   #3145
ShinDou

抽唔到cloud既話都係要用selection飛換架啦,上次派左十張,呢4個月活動又儲左8張,下個月可以揀第2隻5星換了
舊 12-20-17, 12:43 PM   #3146
ShinDou

乜鍛鐵城咁快今日完既?已經淨係訓覺清唔到珠,平時勤清,岩岩先拎5%莫古,爭成個double先10%莫古,定佢要人爆石爆水打先夠?唔理了
舊 12-20-17, 01:11 PM   #3147
tony1983
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
引用:
乜鍛鐵城咁快今日完既?已經淨係訓覺清唔到珠,平時勤清,岩岩先拎5%莫古,爭成個double先10%莫古,定佢要人爆石爆水打先夠?唔理了

我用哂d 回復加爆左20次左右石先齊分
tony1983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-17, 05:20 PM   #3148
ShinDou

聖誕羅沙利亞比想像中渣喎,舊版有t白魔,而家果隻down grade左得w白魔, 原來全體復活果招6turn先1次,廢過rem喎,人地4turn1次,好似唔值射,雖然冇石
舊 12-20-17, 05:36 PM   #3149
koala
Game Master
天霸封神斬

唉...
回復池中眼鏡x1

舊 12-20-17, 05:53 PM   #3150
ShinDou

真係派多十張selection飛喎,今次揀冰女先,夠2隻冰女先諗要邊把super trust 180攻武

而家CLOUD仲未升爆已經2129攻了 XD 仲有6張SELECTION飛,2個月後揀多次冰女就爭180攻 SUPER TRUST大劍了

而家超暴力 XD 打覺醒RAID,REPEAT都打到4千幾萬,手動斷左1次CHAIN都打到7千幾萬 XD

諗諗下下次其實唔駛換冰女都得,反正CLOUD都要綁1個自己TRUST,即係兩手已經250%,淨係要1個冰女手套就夠,咁下次唔換住了,等有多張SELECTION飛先1次過揀2隻CLOUD拎SUPER TRUST先 XD

此篇文章於 12-20-17 07:26 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:30 AM

手機版 | APP版