Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-16, 12:45 PM   #276
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問係Steam D第一身Game係咪大部分都已經對應到VR啦??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-16, 01:08 PM   #277
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
請問係Steam D第一身Game係咪大部分都已經對應到VR啦??
應該咁講,有好多VR GAMES都係第一身,SPORTS(EG 乒乓波),FPS,SURVIVAL HORROR應有盡有,當然唔少得FRUIT NINJA VR。
http://store.steampowered.com/search...port=101%2C102

已經出佐O既GAME就要睇DEV會唔會做更新,但唔好有咩不合理期望。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 06:03 PM   #278
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
呢緊PSVR就呢開訂,
各位估下個香港定價會係幾多呢??
同埋應該會有2個版本,(淨眼鏡版、同套裝版)唔知到時邊個版本多貨D呢??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 07-10-16, 10:40 PM   #279
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
我估普通版:HK$3,199

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 01:33 AM   #280
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: mrk 查看文章
正如上面有人講,已經出左一段時間既game就要等patch
比如adr1ft都係過幾個月出patch比vive, 同team fortress 2都叫"基本上"地支援VR
同現狀都有D third party方法比如vorpx黎改D game做VR mode
但係咪真係效果同native VR game一樣就唔知,因為個software收錢同都幾貴,我自己就無買
Vireio Perception又幾難set,我自己都無試到
我自己pc隻gta5都係試過用GTA: Vive果隻mod黎試下改做VR mode
但效果都一般般,同唔知係咪我set得有問題,steamVR一直顯示missed frame狂跳格
但我睇返電腦個畫面完全唔lag。

我自己而家都等緊睇下我steam買左果隻Doom會唔會有patch變VR
因為之前E3話會出VR版,希望我唔洗又買過

同埋我覺得psvr應該唔會等登set高價,應該都係唔包其他野就3000左右吧
反而我驚其他地區咁多人訂,香港會遲D先出,比如10月尾先出之類

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 07-11-16 01:47 AM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 06:14 PM   #281
mrk

引用:
作者: ycyleo 查看文章
正如上面有人講,已經出左一段時間既game就要等patch
比如adr1ft都係過幾個月出patch比vive, 同team fortress 2都叫"基本上"地支援VR
同現狀都有D third party方法比如vorpx黎改D game做VR mode
但係咪真係效果同native VR game一樣就唔知,因為個software收錢同都幾貴,我自己就無買
Vireio Perception又幾難set,我自己都無試到
我自己pc隻gta5都係試過用GTA: Vive果隻mod黎試下改做VR mode
但效果都一般般,同唔知係咪我set得有問題,steamVR一直顯示missed frame狂跳格
但我睇返電腦個畫面完全唔lag。

我自己而家都等緊睇下我steam買左果隻Doom會唔會有patch變VR
因為之前E3話會出VR版,希望我唔洗又買過

同埋我覺得psvr應該唔會等登set高價,應該都係唔包其他野就3000左右吧
反而我驚其他地區咁多人訂,香港會遲D先出,比如10月尾先出之類
Thanks you!

舊 07-11-16, 06:15 PM   #282
mrk

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我估普通版:HK$3,199
估埋淨眼鏡版同套裝版派貨比例呢!!(我估1:10,到時好多人都要硬食套裝版)

舊 07-24-16, 10:40 AM   #283
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
買左HTC VIVE!
估唔到認得咁準咁好玩!!
部分遊戲直頭有入左去既感覺
打完喪屍,跟住到做下紳士

舊 07-24-16, 11:29 AM   #284
david
The One

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
買左HTC VIVE!
一分錢一分貨嘛

想問你有無戴眼鏡?有O既話HV算唔算眼鏡人士FRIENDLY?

我呢邊鬼頭小鎮HV同OR都搵唔到地方有得試...

我會等OR TOUCH出佐有OR PACKAGE就會考慮入手

---
舊 07-24-16, 01:28 PM   #285
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: david 查看文章
一分錢一分貨嘛

想問你有無戴眼鏡?有O既話HV算唔算眼鏡人士FRIENDLY?

我呢邊鬼頭小鎮HV同OR都搵唔到地方有得試...

我會等OR TOUCH出佐有OR PACKAGE就會考慮入手
有戴眼鏡,感覺都好舒服無乜影響
佢最神奇係認對手既位置勁準,係遊戲入面見返隻手既感覺好奇妙,仲有得拔刀

舊 07-24-16, 02:37 PM   #286
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
有戴眼鏡,感覺都好舒服無乜影響
佢最神奇係認對手既位置勁準,係遊戲入面見返隻手既感覺好奇妙,仲有得拔刀
邊度入手?
多咗地方可以賣,Wilson, Broadway 之類有信用卡優惠,考慮緊入唔入。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 03:08 PM   #287
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
邊度入手?
多咗地方可以賣,Wilson, Broadway 之類有信用卡優惠,考慮緊入唔入。
我朋友用員工價幫我買,行貨有保養
本來係想買oculus,但見而家紳士game都support HTC就買佢啦

舊 07-24-16, 06:28 PM   #288
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Off...

Fat la....賣眼鏡賣到玩vr
仲要$50舖

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 07:59 PM   #289
ycyleo
Game Master

引用:
買左HTC VIVE!
一定要試下the Lab , war thunder同 spell fighter
前排我入手vive果時隻the lab玩射箭都比我loop左幾日

war thunder就免費飛機game,初初玩會易暈因為成日360度
但一習慣左我而家日日都開一開黎玩以前我乜飛機game都唔會玩
而家都因為鐘意左坐入飛機飛果種感覺

而spell fighter就係我覺得雖然唔係乜大廠整
但我覺得算係一隻展望將來fps vr game既tech demo
不過如果你唔用teleport mode用手制touch pad黎移動會好易motion sickness
你不斷個腦會覺得自己行緊但實際又無郁而暈,呢個又係需要時間習慣

同我覺得有revive呢樣野,其實都好難再有理由買oculus
雖然係第三方同唔確保未來係咪真係一直用的就是了

此篇文章於 07-24-16 08:05 PM 被 ycyleo 編輯。
舊 07-24-16, 11:23 PM   #290
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
一定要試下the Lab , war thunder同 spell fighter
前排我入手vive果時隻the lab玩射箭都比我loop左幾日

war thunder就免費飛機game,初初玩會易暈因為成日360度
但一習慣左我而家日日都開一開黎玩以前我乜飛機game都唔會玩
而家都因為鐘意左坐入飛機飛果種感覺

而spell fighter就係我覺得雖然唔係乜大廠整
但我覺得算係一隻展望將來fps vr game既tech demo
不過如果你唔用teleport mode用手制touch pad黎移動會好易motion sickness
你不斷個腦會覺得自己行緊但實際又無郁而暈,呢個又係需要時間習慣

同我覺得有revive呢樣野,其實都好難再有理由買oculus
我鍾意The Lab入面隻4D彈幕飛機game,真係堅正!
自己用手揸住架飛機避彈幕果種感覺好到呀
另外兩隻收費喪屍game都好正,好爽快

舊 07-25-16, 09:19 AM   #291
david
The One

引用:
無記錯OCULUS官方已經BAN佐REVIVE。

當然,道高一尺,魔高千丈,唔排除REVIVE會UPDATE去UNBAN,之後OCULUS再BAN,進行永無止境O既攻防戰

---
舊 07-25-16, 10:28 AM   #292
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
無記錯OCULUS官方已經BAN佐REVIVE。

當然,道高一尺,魔高千丈,唔排除REVIVE會UPDATE去UNBAN,之後OCULUS再BAN,進行永無止境O既攻防戰
你冇記錯,好似上個月STEAM特價果陣OCULUS就有update patch響個driver度落左野要做硬件認證,等人唔可以用VIVE"模擬"OCULUS咁玩佢果D GAME
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-16, 10:55 AM   #293
ycyleo
Game Master

可能你地未買唔知,解左ban 好耐下
我呢兩日先用黎玩過oculus dreamdeck同showdown demo(直接係oculus個store down)
我用過黎試i社oculus demo都用到(呢隻係stanealone,用revive injector就得)

新聞都報左成個月la bor
http://m.news.sina.com.tw/article/20.../17655391.html

而且呢次解ban唔關revive果次破解事,係oculus主動跪底
我諗到佢真係要再ban應該環oculus再大賣先

此篇文章於 07-25-16 11:05 AM 被 ycyleo 編輯。
舊 07-25-16, 11:01 AM   #294
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
可能你地未買唔知,解左ban la
我呢兩日先用黎玩過oculus dreamdeck同showdown demo(直接係oculus個store down)
我用過黎試i社oculus demo都用到(呢隻說stanealone)

http://m.news.sina.com.tw/article/20.../17655391.html
而且fb仲話以後唔會再ban
咁當然係聽住先啦
另外我唔相信佢夾steam做會做唔掂lor

舊 07-25-16, 11:04 AM   #295
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
可能你地未買唔知,解左ban la
我用過黎試i社oculus demo都用到(呢隻說stanealone)

而家佢咁只係擺姿態,俾人知道邊個先係話事人,要ban你係幾時都可以
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-16, 11:12 AM   #296
ycyleo
Game Master

引用:
而且fb仲話以後唔會再ban
咁當然係聽住先啦
另外我唔相信佢夾steam做會做唔掂lor
最緊要我覺得就算再ban都未必阻到revive果班人
同最大原因解ban係因為果時大眾反應好大,大家都嘈去到pc仲要分家
我記得果時ban既原因係有d game oculus親自提供資源幫手開發
但之後無耐vive就又做類似動作幫呢個行業
我覺得oculus係vr呢個新技術仲未盛行同有大錢搵之前都唔會再亂黎

此篇文章於 07-25-16 11:16 AM 被 ycyleo 編輯。
舊 07-25-16, 11:26 AM   #297
david
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
而家佢咁只係擺姿態,俾人知道邊個先係話事人,要ban你係幾時都可以
咁其實VR如果唔係因為OR都唔會冒起得咁快,又唔怪得佢O既又。

如無意外OR TOUCH應該聖誕前會出,希望連埋OR HEADSET一套唔會貴得過VIVE。

---
舊 07-25-16, 12:40 PM   #298
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

第一代求其買隻玩住先啦,反正肯定有第二代,到時再睇有無需要轉會

想問下Oculus果邊邊隻Revive玩到而又好玩?
買黎試下先~

仲有VIVE免費果3隻games係咪已經無?

舊 07-25-16, 12:52 PM   #299
david
The One

引用:
第一代求其買隻玩住先啦,反正肯定有第二代,到時再睇有無需要轉會

想問下Oculus果邊邊隻Revive玩到而又好玩?
買黎試下先~

仲有VIVE免費果3隻games係咪已經無?
我等OR TOUCH係因為XBOX ONE對應OR,一石二鳥。

上STEAM搵啦,有唔少免費VR GAME。
http://store.steampowered.com/search...port=101%2C102

---
舊 07-25-16, 02:02 PM   #300
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
我等OR TOUCH係因為XBOX ONE對應OR,一石二鳥。

上STEAM搵啦,有唔少免費VR GAME。
steam果d我買得七七八八
我會另外買套PSVR
唔玩XB既我無得一石二鳥

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 新作VR脱出遊戲: 『LAST LABYRINTH』 (ラストラビリンス)HTC Vive、Oculus Rift、PlayStationVR ComeLOLoh 電視遊戲討論版 2 09-06-19 01:33 AM
[PS4] [PSVR]: White Day ComeLOLoh 電視遊戲討論版 1 11-17-16 07:35 PM
Anyone play Rift? ZeroChow PC電腦遊戲討論版 0 08-23-13 10:11 AM
Jolla 系統(meego後代)開放預訂、年底推出、399€ ZlWS 手機平板遊戲討論版 1 05-23-13 05:24 PM
$799 SAFA SR-M610F 128MB 唔好記住我 手機平板遊戲討論版 0 10-26-04 02:36 PM

現在的時間是 12:46 AM

手機版 | APP版