Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 01-17-09, 09:58 AM   #76
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
果隻FC5 俾我既感覺係... 點解人有人唱歌, 音樂有音樂播既... 好唔match

SJ5果日唔記得有冇聽過...

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 12:47 AM   #77
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
旺角冇得試SJ5

舊 01-20-09, 07:47 PM   #78
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
$599+一對$28 O既EARPHONE入到對SE110...

真係會俾車撞死都唔知...

舊 01-20-09, 09:09 PM   #79
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

買左sj5

係唔係要"煲煲"佢架?

舊 01-20-09, 09:33 PM   #80
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
買左sj5

係唔係要"煲煲"佢架?
不用刻意去煲的...............

晩上插在PC上.............校低少少vol

開住個foobar求其找一堆歌loop一晩...............

第二日朝再聽應該會感覺到一些分別...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 09:35 PM   #81
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
不用刻意去煲的...............

晩上插在PC上.............校低少少vol

開住個foobar求其找一堆歌loop一晩...............

第二日朝再聽應該會感覺到一些分別...............
了解

舊 01-21-09, 09:31 PM   #82
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
各位覺得SF3+miniplayer(聽flac)
配小不點 Mirco+
會唔會唔係太好..?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 09:33 PM   #83
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: anyone 查看文章
各位覺得SF3+miniplayer(聽flac)
配小不點 Mirco+
會唔會唔係太好..?
1.SF3基本唔駛AMP
2.Miniplayer我印象中好似無PO,有機會有反效果

認真試試先
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 10:00 PM   #84
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
1.SF3基本唔駛AMP
2.Miniplayer我印象中好似無PO,有機會有反效果

認真試試先

PO係...?

另外有冇播到flac,音質好ge mp3/mp4推介?
依部mini前排我跌左落地
個mon一段時間無左畫面,近排迴光反照

舊 01-22-09, 06:35 PM   #85
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
PO係...?

另外有冇播到flac,音質好ge mp3/mp4推介?
依部mini前排我跌左落地
個mon一段時間無左畫面,近排迴光反照
傻左
係無Line-Out先啱
舊 01-22-09, 06:50 PM   #86
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
想問有冇人用過隻國產耳擴, fiio e3, $45,
用4p聽由冇bass變左有bass
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 07:55 PM   #87
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
想問有冇人用過隻國產耳擴, fiio e3, $45,
用4p聽由冇bass變左有bass
我有一隻
不過之前電池爆左,而家唔夠膽用
舊 01-22-09, 07:58 PM   #88
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
我有一隻
不過之前電池爆左,而家唔夠膽用
買過隻law,咁平
用落4p好match,個bass重左潛得深左,但高中音冇濛到,一樣咁好分析力
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 12:15 AM   #89
nemomemo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
請問有那一款開放式的 earbud 比較好? 不需要強bass, 價錢不拘~
現在用的是 AKG K314p.
因為入耳式如何戴也不習慣, headphone 只在家裡用,不會出街......

此篇文章於 01-23-09 12:17 AM 被 nemomemo 編輯。
nemomemo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 01:26 AM   #90
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 一小英口 查看文章
果隻FC5 俾我既感覺係... 點解人有人唱歌, 音樂有音樂播既... 好唔match

SJ5果日唔記得有冇聽過...
FC5差?
試下SJ3先啦b
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-09, 03:03 AM   #91
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

想問下

耳筒左右的黑色綿

係唔係可以轉得?

舊 01-24-09, 08:09 PM   #92
anyone
The One
↘嫁

引用:
想問下

耳筒左右的黑色綿

係唔係可以轉得?
你指換?
可以

舊 01-25-09, 01:52 AM   #93
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
你指換?
可以
我指舊野係圓形吟旋轉

舊 01-25-09, 08:39 PM   #94
anyone
The One
↘嫁

引用:
我指舊野係圓形吟旋轉
轉得
但轉黎做乜 ?

舊 01-25-09, 09:09 PM   #95
一小英口

Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: ビスケット 查看文章
FC5差?
試下SJ3先啦b
都係ES7好

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-09, 10:30 PM   #96
天~sky
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
我想問SJ5同FC700邊隻戴得比較舒服同隔音比較好
新年有錢想換返個
天~sky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-09, 10:44 PM   #97
anyone
The One
↘嫁

引用:
傻左
係無Line-Out先啱
只得output
但我前排上左20樓毒一毒
用到的說

舊 01-26-09, 01:15 AM   #98
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
尋日個掛耳終於壞左
今日本身諗住平平地買
諗住買SJ5
點之一試又真係有D接受唔到
所有試埋隻AH P372
真係好得
所以最後都係買左P372

舊 01-26-09, 02:42 AM   #99
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
最近打算買一個usb dac..
大家有咩介紹, 小的對usb dac唔熟悉
主要是laptop用, headphone 係ATH-SQ5, speaker係Edifier C3

此篇文章於 01-26-09 05:11 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 07:36 AM   #100
taichu2
Crazy Gamer

引用:
作者: money 查看文章
尋日個掛耳終於壞左
今日本身諗住平平地買
諗住買SJ5
點之一試又真係有D接受唔到
所有試埋隻AH P372