Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-17, 04:10 PM   #2176
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
2月1至2月5又黎新合作活動,今次搞得5日咁少﹖不過D野好似好流,佢派果隻都唔方勁得去邊
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 04:44 PM   #2177
ShinDou

龍王個探索真係超高難度喎,入去打第1場卒,求其用打RAID TEAM冇出奶,1開波AUTO1隻卒都殺唔到,扣得1半血,俾人打番死剩光豬,之後都救唔番,無啦啦晒左25體 XD

D卒唔出普攻,狂出WATERGA/WATERJA CHAIN,唔知係咪有W黑魔,見佢好似唔止打左3下,俾佢扣左全場幾千

嘩,原來D卒識先制攻擊,俾3隻水怪水魔又秒左,已經FULL TEAM有奶媽絢香,成6千4HP都秒,係冇裝水召,打條毛,仲要冇得爆石CON XD

試多次裝埋水召先

原來行右邊唔會出水怪,易好多,入左個洞整左個中繼地點無啦啦話我CLEAR

石巨人識即死 @@ 1TURN俾佢即死左3件

恐龍識咬1下定值3千 @@

真係超長距離,去到崖果度過唔到去,唔知邊度有機關,行幾步就撞怪好煩,又唔係易打,FD又好少人裝暗召同退魔戒

此篇文章於 01-30-17 05:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-30-17, 09:07 PM   #2178
ShinDou

兜黎兜去都搵唔到機關開,唔打住了,等齊攻略先打

拎左整DRAGON KILLER改果舊野,駛唔駛咁難整,要兩個DRAGON KILLER仲加成大堆個探索MAP拎既料先整到
舊 01-31-17, 12:15 AM   #2179
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
而家暫時攻略左2個……兩隻土槍女先叫好少少,對某啲怪真係唔開破土技係可以玩全滅……mp燒得超嚴重,知邊幾隻可以留落黎用盾妹開回mp技之後死守回mp……如果用藥回真係可以好易用晒“

舊 01-31-17, 09:39 AM   #2180
ShinDou

用舊拉冇沙開英雄歌2唔駛食藥補MP,再唔係可以叫絢香補其他人50MP,平時打卒通常兩3隻全體招就秒到,不過通常唔秒打剩少少,因為要補MP

俾人先制攻擊出EC既話基本上會滅團,郁都郁唔到 XD

此篇文章於 01-31-17 09:43 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-31-17, 11:15 AM   #2181
ShinDou

原來我之前已經去到巴哈姆果度,要身上帶條尾先俾你打

用STOP屈死左佢,不過我D人唔夠力,磨左好耐,應該有9TURN

要打好快D打喇,睇公告話STOP係不具合,應該會修正

不過隻1星巴哈乜技都冇,係基本能力高囉全6千
舊 01-31-17, 05:33 PM   #2182
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

雲少終於都黎啦……6/2 12點開波有得抽

舊 01-31-17, 05:49 PM   #2183
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來我之前已經去到巴哈姆果度,要身上帶條尾先俾你打

用STOP屈死左佢,不過我D人唔夠力,磨左好耐,應該有9TURN

要打好快D打喇,睇公告話STOP係不具合,應該會修正

不過隻1星巴哈乜技都冇,係基本能力高囉全6千
已經修正左

舊 01-31-17, 07:03 PM   #2184
ShinDou

唔見公告有講修正左既﹖

都唔見有話出CLOUD,不過ALTEMA都係話2月6 0時實裝,同TIDUS1樣淨係出1條友唔出活動﹖

岩岩先俾人呃晒D飛同石,都抽唔到幾多下,得番690石
舊 01-31-17, 07:11 PM   #2185
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
唔見公告有講修正左既﹖

都唔見有話出CLOUD,不過ALTEMA都係話2月6 0時實裝,同TIDUS1樣淨係出1條友唔出活動﹖

岩岩先俾人呃晒D飛同石,都抽唔到幾多下,得番690石

有EVENT有CM
出CLOUD點會唔大攪

無飛無石....
要打番哂D故事任湊一次大跳搏一搏
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 07:15 PM   #2186
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
Story最尾個關都未搞掂未有巴哈打住。。。

儲得7千幾石同幾張飛,希望中到雲哥啦,都咁耐冇中過虹,係時候。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 07:49 PM   #2187
ShinDou

清晒故事冇得抽,希望活動果十張飛生生性性 XD

應該出晒所有正傳同解晒技覺醒就出7星﹖

生放送岩岩派左十張,又想拎把劍番黎唔想晒左D莫古

射晒全垃圾9隻非PICKUP垃圾3星,隻4星又係中左幾隻既刀佬

此篇文章於 01-31-17 08:40 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-31-17, 09:00 PM   #2188
okabe

註冊日期: Aug 2002
會派2000石派卷

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=10117&tnum=1
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 09:03 PM   #2189
ShinDou

CLOUD玩兩手持,可能好廢

真兩手持俾夠佢加100%都冇用,2刀流勁佢太多,而且倍率最多都係300%,但兩手持打1下,2刀打兩下

射埋果2千石都係垃圾,中多隻垃圾4星,係都唔俾另1把野我,淨番十萬RAID留FF7活動抽D角番黎食仙人掌算

此篇文章於 01-31-17 09:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-01-17, 11:37 AM   #2190
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
巴哈堅難打, 平均要7000血450 精先頂到佢招mega flare, 仲要分8 下打, pre 復活都冇用

舊 02-01-17, 12:30 PM   #2191
ShinDou

有冇用dam 30% cut防罩?仲有舊拉冇沙降60%魔攻
舊 02-01-17, 01:12 PM   #2192
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
有冇用dam 30% cut防罩?仲有舊拉冇沙降60%魔攻
用左先勉強過到, 但做唔到冇人死果個mission, 始終D support 血撐唔到好高, 一死就好難維持隊形

舊 02-01-17, 01:26 PM   #2193
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
CLOUD玩兩手持,可能好廢

真兩手持俾夠佢加100%都冇用,2刀流勁佢太多,而且倍率最多都係300%,但兩手持打1下,2刀打兩下

射埋果2千石都係垃圾,中多隻垃圾4星,係都唔俾另1把野我,淨番十萬RAID留FF7活動抽D角番黎食仙人掌算
等出了再看看吧
生放送說他會有二刀流的強度.

就看怎改

舊 02-01-17, 01:40 PM   #2194
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
就算唔勁都抽,因為有愛!
但係我唔信唔勁,SE既營運,要你課到賣肝....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 04:21 PM   #2195
ShinDou

兩手持要勁過2刀流既話,要1下等於人地2下先得,而家倍率封頂300%

1係變600%封頂,真兩手持1個都200%,咁就有可能勁

同埋打少次chain都少成倍,爭好遠,淨係可以黎埋尾
舊 02-01-17, 07:44 PM   #2196
ShinDou

派果隻黑玫瑰堅廢,諗住每個任打1次R石算,冇時間

睇清楚CLOUD果招唔同兩手持,係裝兩手佔有武器時加攻,佢TRUST同另1隻新4星TRUST都係兩手佔有持,即係叫人刷夠4隻TRUST先好用,仲要未必勁得過2刀,仲要有把勁既兩手佔有武俾佢拎喎

之前我又冇拎最強之矛,不過睇CLOUD都唔似用到槍,諗唔到有乜兩手佔有武係勁,分分鐘今次活動又係30萬叫你換把兩手佔有130攻ULTIMA WEAPON番黎﹖

此篇文章於 02-01-17 08:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-01-17, 10:36 PM   #2197
ShinDou

點解而家ALTEMA D人話性劍2主角而家好勁﹖仲話谷到上千6攻,但千6攻打出黎有冇千1攻2刀兩下夾埋咁勁先﹖

1口起賣左47隻莫古,而家好多位用唔駛阻住晒,之前搞到我食鬼晒d人全部淨係留1隻咁濟,不過仲有十萬未抽,等ff7活動抽bonus升人,不過今次唔見佢話有bonus﹖唔通淨係探索活動唔係刷料﹖

此篇文章於 02-01-17 11:32 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-02-17, 09:52 AM   #2198
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
兩手持要勁過2刀流既話,要1下等於人地2下先得,而家倍率封頂300%

1係變600%封頂,真兩手持1個都200%,咁就有可能勁

同埋打少次chain都少成倍,爭好遠,淨係可以黎埋尾
官方都說了克勞德是尾刀角ww

・単発が強い物理アタッカー (強力的單發攻擊手)
・りょうてもち改みたいなものを持っている (持有像是「雙手持改」的技能)
・にとうりゅうに穴をあけるくらい強い (就算不用二刀流也能夠有同等強度)
・単発なのでフィニッシャーになる (因為是單發型,適合當撿尾刀的)
・LBは過去最高に強い。防御無視系LB (擁有至今最強+防禦無視系LB)
・両手占有武器にも乗る (持有特技就算是雙手佔用武器也適用)
・トラマスはとりあえず強い、りょうてもちを活かせるアビリティの予定(信賴總之就是強,還預定能更加活用「雙手持」)

生放送是這樣說啦,就看出來的成品如何吧

此篇文章於 02-02-17 10:05 AM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 10:25 AM   #2199
ShinDou

真係勁既又唔驅呀,好耐之前食左3個兩手持
舊 02-02-17, 11:22 AM   #2200
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
最小要有聖劍傳說覺醒強度掛

Sent from my iPhone using Gaforum
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:06 AM

手機版 | APP版