Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
收藏品討論版>以Q版蘿白名義集結區(S.R.D-S,D-STYLE,D-SPEC,ES合金,FIRST合金,Deformover,SD∞,NXEDGESTYLE綜合討論區)
:bface: 03:45 PM 06-01-14
og個人無咩興趣 反而重戰機 聖戰士 VO隻隻都中哂
昏迷童子Sleepy 05:20 PM 06-01-14
作者: :bface::
重戰機同聖戰士...中到入哂肉......

反而部零式本童子會勁猶豫...同VO一樣係塗裝地獄......
斯羅 11:51 PM 06-02-14
dspec第一彈隻exbein出左, 有無人入?
個價錢好難叫人追wor...
大覺屋師真 01:02 PM 06-03-14
作者: 昏迷童子Sleepy:
重戰機同聖戰士...中到入哂肉......
x3 ,中得好
野良猫 01:05 PM 06-03-14
作者: 斯羅:
dspec第一彈隻exbein出左, 有無人入?
個價錢好難叫人追wor...
啱啱拎上手睇過
個人認為唔值哩個價
Tano 02:12 PM 06-03-14
作者: :bface::
VO會同上世紀3隻Q版差不多大細?
:bface: 07:45 PM 06-03-14
作者: Tano:
VO會同上世紀3隻Q版差不多大細?
真的不知 不過比例上 上世紀3隻Q版 d

今鋪最好出隻可以變形既紙飛機啦
亍 ◣ 09:26 PM 06-08-14
???

gingq7 11:41 PM 06-08-14
又一隻遠期樓花...
God Gundam 12:25 AM 06-09-14
ES超獸機神呢?

mikemike 01:25 AM 06-09-14
作者: God Gundam:
ES超獸機神呢?
八萬五
Hunter 04:22 PM 06-10-14
作者: God Gundam:
ES超獸機神呢?
artstorm 係 TD果度有個代言人話今年一定出超獸, 黃金戰士
不過都係聽住先

★星人44★ 06:01 PM 06-12-14
金金金金金金金金金金金金

Hunter 01:15 PM 06-21-14
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifestyle...ml?section=all

【on.cc東網專訊】
近期本地玩具界新聞,必數港產ActionToys獲得日本光Production授權,攞正牌推出ES合金六神合體,早前在討論區發布消息後旋即引起玩具迷激烈討論!東網(on.cc)今天更取得開發者獨家初版灰模情報,立刻向各位緊貼ES六神合體的最新製作進度!

今次ES合金六神合體繼續由系列造形師「Lu.K」包辦,據悉玩具能重現Gaia跟5款守護神的分離及結合,其初版灰模仍不斷調整改良當中,但已知合體時Gaia會收納在Sphinx腹中,六神合體頭部的半透明面罩部分更會顯露Gaia的樣貌,合體後雙眼亦有LED發光機關。個別機體方面,從圖片結構估計,構成雙手的白色Uranus及綠色Titan應類似合金魂版本般,將雙手收入本體,雙腳拍齊變成手腕,但未知拳頭是否需額外裝嵌。至於雙腳黑色Sin及黃色Ra的變形方式,估計大致跟合金魂宇宙大帝相若,從照片中可見腳掌的獨立可動關節,讓合體後機體提高接地性。來到最複雜的本體Sphinx,似乎兩邊外側裙甲能獨立揭起,相信是令合體後機體可「A」字腳威風站立,至於變成承托雙手的齒輪關節,其變法仍然是個謎團,聽說合體後可望機體能做到舉劍等負重動作呢!

ES合金系列的製作流程一向慢工出細貨,玩家要等到六神合體面世之前,仍要先迎接鐵甲28號FX、黃金俠、高迪安、超獸機神等,想緊貼各款ES合最新最齊情報,緊記留意東網(on.cc)的後續報道!
註:玩具仍處於開發階段,最終形態或會更改

===============================================

Sphinx竟然可以放得入GAIA
仲以為Q版一定做唔到

不過又唔知要等幾年..
亍 ◣ 11:15 PM 06-23-14
左下

Dangerous-boy 06:48 PM 07-01-14
[ネクスエッジスタイル]商品詳細仕様・ラインナップ情報・配信情報をスペシャルページに掲載!
野良猫 06:57 PM 07-01-14
第四彈入梗
gingq7 10:37 PM 07-01-14
笨大今次咁好死一黎就後繼機
野良猫 02:24 PM 07-02-14
作者: gingq7:
笨大今次咁好死一黎就後繼機
跟據隔離蘿白魂所見,調轉出係冇問題的
J+1 05:28 PM 07-02-14
作者: 野良猫:
跟據隔離蘿白魂所見,調轉出係冇問題的
但根據之前d q版就算主角機爆死機會都唔細
由手機版發出
gingq7 08:18 PM 07-02-14
死唔死就要睇佢開咩價同有無合金成份了....(對笨大的QC已經沒期望)

就咁睇應該無合金成份, 但價錢只是2700yen, 咁既價錢應該引倒人買第一水?
野良猫 08:25 PM 07-02-14
死唔死就要睇佢開咩價同有無合金成份了....(對笨大的QC已經沒期望)

就咁睇應該無合金成份, 但價錢只是2700yen, 咁既價錢應該引倒人買第一水?
最多都係叫大扭蛋,唔會有合金吧

$148左右買隻可動大扭蛋都幾吸引架

如果出機戰系列一定全部入手都似
flpchoho 08:56 PM 07-02-14

呢個訂價都預左係膠,從來無預期會有合金成份。
但當可動式大扭蛋來玩都應該唔錯(利申:我訂左隻帝皇)
亍 ◣ 10:13 PM 07-02-14
作者: 野良猫:
第四彈入梗

野良猫 12:13 AM 07-03-14
咁快有灰模睇

哩隻應該唔止2700円
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面