Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
~清談館~>日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.8
大山椒魚 01:33 AM 01-20-15
作者: 大情大性武大帝:
而家諗緊,應該在白川訓一晚…

我想問下,名古屋搭巴士去白川,係咪一定要訂飛?我即時買飛得唔得?
你唔驚上唔到車咪得囉,
其實白川鄉無燈睇既話唔值得留一夜,
周圍大把好地方
作者: Hitomi:
真係好睇你咩日子去
在我而言雪景白川鄉係最靚~唔計點燈如果得幾粒鐘真係唔夠時間影+行(我啦)....
如果綠油油的白川鄉~幾粒鐘對我黎講應該好夠(分分鐘多得濟)

不過果日有2/3時間都是車上渡過……只能說我唔會咁玩...
每個人既旅程唔同,
我都唔會咁做
不過有時去旅行既時候會突然任性,

可能大帝依家起東京,又想偷空一日任性一下呢
大山椒魚 01:47 AM 01-20-15
唔怕辛苦

由新宿坐夜行巴士到金沢,然後再坐頭班車由金沢到白川鄉, 最早可以9-10點到達白川鄉,仲可以慳番日酒店錢
BOYBOYBOY 04:52 AM 01-20-15
真係好睇你咩日子去
在我而言雪景白川鄉係最靚~唔計點燈如果得幾粒鐘真係唔夠時間影+行(我啦)....
如果綠油油的白川鄉~幾粒鐘對我黎講應該好夠(分分鐘多得濟)

不過果日有2/3時間都是車上渡過……只能說我唔會咁玩...
要影相,最少半日UP

大雪無得上展望台,我會再去的!
BOYBOYBOY 04:53 AM 01-20-15
作者: 大山椒魚:
唔怕辛苦

由新宿坐夜行巴士到金沢,然後再坐頭班車由金沢到白川鄉, 最早可以9-10點到達白川鄉,仲可以慳番日酒店錢
係啦,坐巴士仲方便,一程過我見金澤出口有呢D長程巴士坐
上次撞落大雪,京都上金澤準備坐10點個班都搞到要1點個班車先去到白川鄉
money 11:09 PM 01-21-15
尋日係高山出黎
入去個日撞正落雪
遲左D先入到高山
冇想像中咁凍
終於去到氷菓既聖地
不往此行
高山一路都聽到周圍既人係講廣東話wwww
Hitomi 07:35 PM 01-22-15
作者: money:
尋日係高山出黎
入去個日撞正落雪
遲左D先入到高山
冇想像中咁凍
終於去到氷菓既聖地
不往此行
高山一路都聽到周圍既人係講廣東話wwww
高山簡直俾台灣人+香港人雄霸

-----------------------------------------------------------------------

分享之前去左一間很正的輕井沢餐廳DINNER

http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/...-pyrenees.html

壁爐現烤

好飲到離晒譜的湯

A5"信州牛"
餐廳知道我地非本地人~extra俾多25%份量我地
我地睇唔明個menu~成盤食材捧出黎由前菜介紹到主菜逐個item講~
服務好到暈

烤雞

環境

Squaresoft 11:23 PM 01-22-15
作者: 大山椒魚:
其實我覺得呢個即日行程都唔係好過份,
至少都有幾粒鐘留起白川,

無點燈睇既話,時間夠哂

不過一路上好多地方值得留底,
一下子飛過哂真係有D浪費
咁做只不過大目標為本. 而唔理辛苦....

就好似以下的行程, 有錢有時間都冇咁好心機.....
https://www.youtube.com/watch?v=ToWB5IqkwMg
leotam3 03:46 PM 01-24-15
作者: Squaresoft:
咁做只不過大目標為本. 而唔理辛苦....

就好似以下的行程, 有錢有時間都冇咁好心機.....
https://www.youtube.com/watch?v=ToWB5IqkwMg
睇到有人想即日東京回來白川鄉, 令我諗係成日有人想由札幌即日回來宗谷岬呢D無腦行為
Alata 10:52 PM 01-24-15

-----------------------------------------------------------------------

分享之前去左一間很正的輕井沢餐廳DINNER

-----------------------------
好正
剩係個環境已經令我心滿意足
money 10:59 PM 01-24-15
去左你上次食個間食飛騨牛 幾好

Hitomi 12:39 PM 01-25-15
作者: Alata:
好正
剩係個環境已經令我心滿意足
非常希望可以紅葉時期再去輕井澤(雖然唔會係呢一兩年GE事)
輕井澤D餐廳真的非常靚!

作者: money:
去左你上次食個間食飛騨牛 幾好

http://gallery.gaforum.org/var/resiz...G?m=1422111434
http://gallery.gaforum.org/var/resiz...G?m=1422111470
[IMG]http://gallery.gaforum.org/var/resizes/money/DSC02674.JPG?m=1422111470
如果你有食過松阪牛~
你食完高山呢間真係會無意慾番兜食松阪牛(我啦)...
maxwaver 01:04 PM 01-25-15
誠問,過兩日諗住去入宇都宮巡餃子時朝早路過日光順手逛一逛zip下時間
(又坐深夜機然後堆餃子店十一二點先開門....

個堆咩咩滝咩咩原一來一回要太多時間今次就pass啦
淨行日光東照宮同隔離的二荒山神社兩個半鐘打唔打得爆的?
另外個兩程東武bus常唔常爆?(我星期五去)

日光行程如下:

leotam3 01:22 PM 01-25-15
研究緊四國有乜好去......得4日左右可以去邊?
由手機版發出
Hitomi 02:01 PM 01-25-15
作者: leotam3:
研究緊四國有乜好去......得4日左右可以去邊?
由手機版發出
我剛剛早前研究3月底出發的四國櫻花
都係4日四國~可以用新果張kansai wide area 5 days pass COVER到高松
(擺明想你駁埋落去玩四國)

所以暫睇2日高松 (栗林公園/玉藻公園/金刀比羅宮)
2日松山(松山城/其中一晚道後溫泉)

其他兩個縣就SKIP~因為車程真的好長...
大小危步有興趣~但4日的話要去埋恐怕cut唔少地方...
leotam3 03:50 PM 01-25-15
我剛剛早前研究3月底出發的四國櫻花
都係4日四國~可以用新果張kansai wide area 5 days pass COVER到高松
(擺明想你駁埋落去玩四國)

所以暫睇2日高松 (栗林公園/玉藻公園/金刀比羅宮)
2日松山(松山城/其中一晚道後溫泉)

其他兩個縣就SKIP~因為車程真的好長...
大小危步有興趣~但4日的話要去埋恐怕cut唔少地方...
我可能4月底先去, 一日去丸龜睇祭, 一日想去鳴門, 之後留一日/直接去松山,
係松山留1~2日坐船去吳
HM 06:14 PM 01-25-15
想問如果去冬CM,預計15年12月25-27日出發,16年1月2日番黎
而家仲有無住既地方可以book到
同埋每日房租幾多到?(單人/雙人)
頭先上樂天搵一搵東京區果幾日全部full booking orz
leotam3 09:03 PM 01-25-15
作者: 平山深雪:
想問如果去冬CM,預計15年12月25-27日出發,16年1月2日番黎
頭先上樂天搵一搵東京區果幾日全部full booking orz
仲有成年WOR?
windart 09:12 PM 01-25-15
作者: 平山深雪:
未咁快有得book,一般早半年先開始訂

其實我今年夏CM果轉都未book酒店
BOYBOYBOY 02:38 AM 01-26-15
作者: maxwaver:
誠問,過兩日諗住去入宇都宮巡餃子時朝早路過日光順手逛一逛zip下時間
(又坐深夜機然後堆餃子店十一二點先開門....

個堆咩咩滝咩咩原一來一回要太多時間今次就pass啦
淨行日光東照宮同隔離的二荒山神社兩個半鐘打唔打得爆的?
另外個兩程東武bus常唔常爆?(我星期五去)

日光行程如下:
日光東照宮個邊行晒頂盡1hr
好鬼細架咋
落左巴士,我邊行邊影好快行完
HM 12:20 PM 01-26-15
Thx兩位,其實14年11月先去左一次(第一次旅行orz)
不過今次旺季成日驚死唔早訂無位orz
由手機版發出
怪盜小G 04:03 PM 01-26-15
依家D大連鎖商品SOTMAP果類買滿10000用VISA都可以免稅再-5%

岩我哩D唔拎銀聯既人
BOYBOYBOY 02:13 AM 01-27-15
作者: 怪盜小G:
依家D大連鎖商品SOTMAP果類買滿10000用VISA都可以免稅再-5%

岩我哩D唔拎銀聯既人
其實提款卡已經係銀聯啦......
cloud 12:03 PM 01-27-15
因酒店係成田機場附近

要成日由東京返成田

想問下除左NARITA EXPRESS, 仲有咩CHOICE?
gardenwong 12:11 PM 01-27-15
作者: cloud:
因酒店係成田機場附近

要成日由東京返成田

想問下除左NARITA EXPRESS, 仲有咩CHOICE?
京成電鐵, 好似係
怪盜小G 12:43 PM 01-27-15
睇睇你酒店有無巴士先啦
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面