Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 09-04-11, 09:52 AM   #1
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: txl 查看文章
你好, 我都係新手
Nice to meet you
你又黎....

舊 09-05-11, 02:40 PM   #2
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
你又黎....
見大家都係新手入黎打下招呼者
難得睇咁耐有朋友玩bass。
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 04:35 PM   #3
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
見大家都係新手入黎打下招呼者
難得睇咁耐有朋友玩bass。
又扮新手.....

舊 08-30-11, 03:00 AM   #4
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我想問新手而家先想學彈鋼琴...

而家自學緊讀譜同背key
想問下大家有冇D咩資料/建議新手去易D學?

F/GO 834697628

此篇文章於 08-30-11 03:09 AM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 10:09 AM   #5
是但
Game Master

PSN  IDseedown
引用:
作者: JumpTigerX 查看文章
我想問新手而家先想學彈鋼琴...

而家自學緊讀譜同背key
想問下大家有冇D咩資料/建議新手去易D學?
你想彈POP定係古典???

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 01:27 PM   #6
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: 是但 查看文章
你想彈POP定係古典???
多數係流行歌吧? 但都想學彈正統classical

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 10:32 PM   #7
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: JumpTigerX 查看文章
多數係流行歌吧? 但都想學彈正統classical
通利有流行鋼琴速成班, 唔太貴
try try~

舊 09-30-11, 09:32 PM   #8
言若~

註冊日期: Apr 2011
Bass picking真係好難
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 10:22 PM   #9
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004

好奇一問, 呢度有無人識彈或者有光碟教彈12條弦既Bandilla?
呢支野我係前年去Philiphines一條村莊買既, 因為見幾特別所以買左番來, 但係我唔識彈同TUNE呢支12 弦結他, 又驚佢D弦線香港買唔番, 所以一直擺埋一二邊未彈過
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 01:49 PM   #10
txl

小弟前個星期突然玩左個bandshow
無咩準備,玩得麻麻

舊 10-07-11, 07:33 AM   #11
maik15

註冊日期: Jun 2009
引用:
小弟前個星期突然玩左個bandshow
無咩準備,玩得麻麻

個場係咪樂人地帶??
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 01:47 PM   #12
txl

引用:
作者: maik15 查看文章
個場係咪樂人地帶??
是的,我地本身較少玩呢類咁indie既場
舊 10-09-11, 07:59 PM   #13
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004

忍唔住貼過來, 呢個俄國靚女萌到爆, 原來佢上年來香港演出, MISS左添

仲有一段佢9 歲果時既表演, 勁到(其實佢4 歲果時已經彈得一首好歌)
sorry, 我唔識post youtube片, 唔知點解用YOUTUBE果個LINK唔到, 只係識用Hyperlink

此篇文章於 10-09-11 08:10 PM 被 fxi 編輯。
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 01:00 PM   #14
maik15

註冊日期: Jun 2009
引用:
是的,我地本身較少玩呢類咁indie既場
OH!果日我都有去睇^^
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-11, 08:50 PM   #15
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
老實講,Fender真係連送個結他袋都好好用

舊 10-27-11, 10:45 PM   #16
txl

wow beautiful sunburst !! so nice !!!

All rich guys have new toy...
舊 10-27-11, 11:12 PM   #17
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
wow beautiful sunburst !! so nice !!!

All rich guys have new toy...
真係有錢就買美國貨啦

舊 10-28-11, 09:08 AM   #18
txl

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
真係有錢就買美國貨啦
但我覺得你呢支靚過好多MIA既Fender。
CIJ既Fender個look好多時都靚d,計番港紙要幾錢?

唔好貪佢個PU,留番d錢換過另一隻pu好過嘛
舊 10-28-11, 12:29 PM   #19
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
但我覺得你呢支靚過好多MIA既Fender。
CIJ既Fender個look好多時都靚d,計番港紙要幾錢?

唔好貪佢個PU,留番d錢換過另一隻pu好過嘛
八千鬆d, 唔想自己換丫麻

舊 11-02-11, 02:23 PM   #20
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Cubase咪用黎錄音囉

舊 11-02-11, 02:26 PM   #21
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
Cubase咪用黎錄音囉
而家用緊 reason 跟果個 record 黎頂住先....

等我又搵個 cubase 黎試下先.....最新既係咪都係5.0?

舊 11-02-11, 03:36 PM   #22
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
而家用緊 reason 跟果個 record 黎頂住先....

等我又搵個 cubase 黎試下先.....最新既係咪都係5.0?
我用緊5.0, 6.0有冇唔知 (有朋友買左正版)

舊 11-03-11, 12:11 AM   #23
言若~

註冊日期: Apr 2011
各位Bass手鐘意用手指彈定用pick彈
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-11, 12:35 AM   #24
txl

手指