Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-03-04, 01:04 AM   #1
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
Gunslinger Girl

香港有冇dvd 可以搵到ar??
日本是否有出漫畫?? thx~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 01:07 AM   #2
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: initial
香港有冇dvd 可以搵到ar??
日本是否有出漫畫?? thx~
老番DVD就有,
等信和開番...

原作漫畫也有,
不過只有漢化日文邪道版,
無中文版出過

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 01:19 AM   #3
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: blindman102
老番DVD就有,
等信和開番...

原作漫畫也有,
不過只有漢化日文邪道版,
無中文版出過
oic~~
知唔知個故事ok ma?? 暴力?? 血腥?? 色情??

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 01:54 AM   #4
再生
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
oic~~
感人....?又好似唔多貼切...
反正班義體好可憐就係

舊 07-03-04, 02:14 AM   #5
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
搭問:
老番dvd係咪未出完 ???
thx~~

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 08:16 AM   #6
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Question

引用:
作者: 再生
感人....?又好似唔多貼切...
反正班義體好可憐就係
義體係咩來的???
可以吃嗎???
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 08:19 AM   #7
查無此人
Insane Gamer

引用:
oic~~
某程度上重狗血黑暗過最彼

千瀨幾慘都好,至少有佢條仔愛護佢

但班蘿莉殺手,講得難聽D根本就俾公社當係警犬咁用,重要係用完即棄個隻
失去用處就立即人道毀滅

無論如何轉名稱,用新帳號,扮新人
每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....
查無此人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 12:54 PM   #8
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
> 失去用處就立即人道毀滅

冇喎
Claes/Angelica都仲有剩餘價值可以利用
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-04, 03:42 PM   #9
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Question

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
義體係咩來的???
可以吃嗎???
很像沒有人答我問題
我是沒有看開這套東西的,
所以對這個的認識是等如零的啦...
找個人照顧一下新手好不好
舊 07-03-04, 05:24 PM   #10
|0|
太陽神

義體咪即係義肢既引伸囉
舊 07-03-04, 06:16 PM   #11
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Question

引用:
作者: |0|
義體咪即係義肢既引伸囉

咁同普通人有什麼不同???
舊 07-03-04, 09:21 PM   #12
查無此人

引用:
>

冇喎
Claes/Angelica都仲有剩餘價值可以利用
你都話佢地兩個重有利用價值啦
點算係完全失去價值呢
公社又點會咁快報銷佢地

Claes:做o左實驗用開發平台,就算係咁而且依家Claes重係掂o架,睇o下動畫版尾段扮人質果鋪
發難做低負責看守佢D恐佈份子時,落手幾狼呀.......

Angelica:雖然動畫版係好似死死o下咁,不過人地係漫畫版第三期復出o左啦
雖然重係間唔中""o下機 ,不過都重算係行得打得o下

所以以上果兩件都唔算得上係完全失去價值

不過唔好忘記,不論係動/漫畫版既第一話中,Rico個人渣阿哥曾經講過
當一個義體無用之時,就會立即換過個新既,根本唔會理會舊果個何去何從
(分分鐘俾公社用黎切片研究都似)

每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....
舊 07-03-04, 09:26 PM   #13
查無此人

引用:
義體咪即係義肢既引伸囉
係字面上既解釋雖然無錯

不過如果對方係一個從未接觸過Gunslinger Girl既一般大眾
改做人一詞黎解釋對方會比較容易理解D喎

舊 07-03-04, 09:48 PM   #14
查無此人

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
很像沒有人答我問題
我是沒有看開這套東西的,
所以對這個的認識是等如零的啦...
找個人照顧一下新手好不好
唔係唔想向你解釋,而係因為依套野有唔少佢既專用名詞
例如:義體、兄妹、條件授予、社會福利公社

如果要係依度用字面作解釋,解釋得比較詳細既會寫死人 (或者係我懶掛 )

解釋得太簡單你又可能唔明

最好都係去睇o下佢既動畫版就最快明白到一D基本認識
而且依套野既動畫版係正野黎o架,絕對值得一睇

連我睇完都認真考慮緊買返套台灣正版DVD黎儲

舊 07-03-04, 10:44 PM   #15
|0|
太陽神

動畫版d配音太爛啦

睇返原著漫畫好過
舊 07-03-04, 10:53 PM   #16
|0|
太陽神

引用:
作者: 查無此人
不過唔好忘記,不論係動/漫畫版既第一話中,Rico個人渣阿哥曾經講過
當一個義體無用之時,就會立即換過個新既,根本唔會理會舊果個何去何從
(分分鐘俾公社用黎切片研究都似)
Gian只係話要利用到底
都冇話之後會人道毀滅喎

我舉Claes/Angelica做例係想指出
就算冇作戰價值
都仲有研究價值

基本上一日未死
一日都仲有利用價值
唔會隨便話人道毀滅

咁當然就算死左
都仲有研究價值啦
舊 07-04-04, 02:03 AM   #17
查無此人

引用:
動畫版d配音太爛啦

睇返原著漫畫好過
乜依套野D配音好唔掂既咩???
我對聲優方面冇乜研究,所以係好係懷其實都唔係好識分 ........................

不如講o下點解你覺得佢佩得差???
等我用黎參考o下係咪去買佢套台灣正版DVD都好呀嘛
(雖然係台版老正,不過都唔算平)

舊 07-04-04, 02:11 AM   #18
|0|
太陽神

聽多幾套配音去判斷高低囉
冇話要對聲優方面有咩研究

我只覺得果班靚妹仔配音
一係就同角色形象唔夾
一係就冇厘演技唔夠抑揚頓挫
舊 07-04-04, 02:14 AM   #19
|0|
太陽神

如果要睇多幾本寫真集/聽多幾首歌
先叫對聲優方面好有研究
咁恕我對聲優方面都冇咩研究

我只會睇演技方面表現
舊 07-05-04, 10:50 AM   #20
小明

註冊日期: Jun 2004
乜配音差呀...
不過成套野都比較灰,太抑揚頓挫反而覺得唔夾
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-04, 02:58 PM   #21
|0|
太陽神

就係套片夠cool先難配
班靚妹仔邊掂架
舊 07-05-04, 03:08 PM   #22
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

咁有冇人答到我「義體」係咩???
這套東西的專有名詞我只有這個不明白....
舊 07-05-04, 03:11 PM   #23
|0|
太陽神

殘疾人士身體不便
所以要移植義體取代原來身體

明未
舊 07-05-04, 04:16 PM   #24
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Question

引用:
殘疾人士身體不便
所以要移植義體取代原來身體

明未
那不是說整個身體也不是自己的嗎???
舊 07-05-04, 04:57 PM   #25
|0|
太陽神

有幾多程度殘疾
咪要幾多程度義體囉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUNSLINGER GIRL 第06發 「報酬 - gelato -」 Hayami 日本動漫畫討論版 120 12-16-06 11:40 AM
Twins ~ 全新廣東大碟 Girl Power (精裝特別版) - [已推出]- 參考價格: $84-90 JACKY Neo Music UNIVERSE 25 06-26-04 05:46 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.2決定6月17日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 06-20-04 05:33 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.1圖片,4月8日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 26 03-28-04 08:05 PM

現在的時間是 05:59 AM

手機版 | APP版