Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62  ... 最後
日本動漫畫討論版>「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3
阿棠 03:31 PM 06-04-12
點解要用三個令咒?唔係master 咁咪無en?
Norm 03:36 PM 06-04-12
作者: 阿棠:
俾晒EN個SERVANT.....不過都係唔夠抽....
money 03:43 PM 06-04-12

GN00508771 03:47 PM 06-04-12
佢兩個肯定唔係玩緊大戰略!
小昭Teddy 04:00 PM 06-04-12
作者: GN00508771:
佢兩個肯定唔係玩緊大戰略!
大帝國
money 04:56 PM 06-04-12

真!DC 10:58 AM 06-05-12
偉柏聽完老伯說話所以放棄參賽?
太太係boss?
由手機版發出
Kinny Riddle 06:49 PM 06-05-12
我唸原理應該類似Code Geass露露修送比朱雀既不死Geass一樣,如果個令咒既命令內容符合Servant本身既意志既話,令咒係會些微加強Servant既戰鬥能力既。
Kinny Riddle 06:54 PM 06-05-12
有樣野唔明,雖然雁夜已經比神父用利自娛既花生劇逼到癲左,但神父同英雄王打算點樣安排Berserker去應酬Saber呢?會唔會係雁夜已經咩都唔理有得Berserker周圍搵Saber挑機?
tongmak 06:59 PM 06-05-12
作者: Kinny Riddle:
我唸原理應該類似Code Geass露露修送比朱雀既不死Geass一樣,如果個令咒既命令內容符合Servant本身既意志既話,令咒係會些微加強Servant既戰鬥能力既。
其實冇原因
只不過韋伯想消耗哂3個令咒

作者: 真!DC:
偉柏聽完老伯說話所以放棄參賽?
太太係boss?
由手機版發出
唔關老伯事
動畫CUT左少少野
冇講到RIDER點解同SABER打果下會輸

作者: Kinny Riddle:
有樣野唔明,雖然雁夜已經比神父用利自娛既花生劇逼到癲左,但神父同英雄王打算點樣安排Berserker去應酬Saber呢?會唔會係雁夜已經咩都唔理有得Berserker周圍搵Saber挑機?
尼到動畫時間點問題
小說完本係會同下1集差唔多同時間發生
雷火武 05:35 PM 06-06-12
個3個令咒擺明係表白
表白完,死亡flag先成立.
FURIMUKI 05:40 PM 06-06-12
呀伯係令到ウェイバー明白到自己係幾未熟
連對普通人既暗示魔術都做唔到

因為唔想再一次成為ライダー既負擔
所以決定用晒令呪放棄Master身份
someday 12:08 AM 06-07-12
作者: tongmak:
唔關老伯事
動畫CUT左少少野
冇講到RIDER點解同SABER打果下會輸
正解.
怪就怪動畫 牛車對excalibur果幕做得太求其 , 原著其實寫到幾勢均力敵
韋伯其實覺得當時自己係車上面先至令到 rider 出擊嘅時機同埋心理狀態都唔理想, 最後輸左俾 saber..
佢覺得自己由始至終係個負累, 未夠班做rider嘅master, 所以想用晒d 令咒, 話自己唔再係master叫rider走
tongmak 12:31 AM 06-07-12
作者: someday:
正解.
怪就怪動畫 牛車對excalibur果幕做得太求其 , 原著其實寫到幾執均力敵
韋伯其實覺得當時自己係車上面先至令到 rider 出擊嘅時機同埋心理狀態都唔理想, 最後輸左俾 saber..
佢覺得自己由始至終係個負累, 未夠班做rider嘅master, 所以想用晒d 令咒, 話自己唔再係master叫rider走
補充少少
係rider要顧埋韋伯條命仔
變成左佢係唔可以放心咁全力出擊
佢係隻牛上面衝埋去佢未必會死但係韋伯死梗
money 04:22 PM 06-08-12

money 05:30 PM 06-08-12
第23話“最果ての海”の先行カット

ptx003c 12:20 AM 06-09-12
23話希望唔好太脫力.....可能ride唔好彩....有佢份果d畫面好多時都崩崩地

LANCER & BERSERKER戲份果D打鬥畫面特別精彩(實在?)依家得返 BERSERKER可以睇
SABER?佢同金閃閃一樣都係外掛佬......難怪金閃閃咁想同SABER搞基......
money 11:34 PM 06-09-12

メソウサ 11:37 PM 06-09-12
製作組
Kinny Riddle 11:49 PM 06-09-12
征服王,安息吧。Waver,好好地活下去,繼承佢既意志吧。

唔知我係咪被神父既變態感染左,見到Saber發現Berserker既真正身份後既頹喪樣就覺得好有趣。

FZ既樂趣果然就係見到Saber比人欺凌。
leotam3 11:52 PM 06-09-12
EA雖然做到果種效果,
但係掃一下個結界就爆左好似兒戲左少少....
メソウサ 12:01 AM 06-10-12
作者: leotam3:
EA雖然做到果種效果,
但係掃一下個結界就爆左好似兒戲左少少....
係條坑跌死左大半人
唔夠魔力維持...
Asurada 12:09 AM 06-10-12
雪糕筒點解變成俾我感覺係炸地形寶具...............
leotam3 12:10 AM 06-10-12
作者: メソウサ:
係條坑跌死左大半人
唔夠魔力維持...
我指掃果下effect唔夠震撼
另外
1) 歡樂王最後衝果下原作老馬王好似直接用天之鎖鎮住歡樂王同隻馬, 冇用王之財寶wor?
定係我記錯?
(佢用天之鎖唔用王之財寶插係尊重呢個對手, 而家唔係咁做到個意思
2)老馬王同真女主角講果最後一句字幕番錯左吧....
果句係我覺得老馬王最型既一句.....
海野藻屑 12:20 AM 06-10-12
1)有用王財
2)我覺得老馬王最型果句係:我不需要第二個朋友 不管從前還是今後都只有一人
動畫又係解唔到畫...
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62  ... 最後

返回主題版面