Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-11-12, 12:02 PM   #201
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: B|WINS 查看文章
派3個人參選先隱勝
5個人會分薄票, 肛華反而有機

你當白鴿傻架咩
另外本身要百五人提名
咁即係現實根本無可能爭晒5席,

更加唔會改變到保皇黨屈機原因: 所佔議席比例.

同埋一講提名門檻, 自然就會諗起劉慧卿「如果門檻過高我會下台」宣言

你傾條件果陣唔傾埋門檻? 有心定無意?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:03 PM   #202
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
作者: ahleung 查看文章
簡單D講,
談判可以係好, 但
1. 你要傾到有用既野番黎
2. 你唔可以私自3個人去傾仲應承埋, 唔同盟友商量.

我寧願公民袋負責做「軟」.
我同意他們做軟的結果上不單是不及格, 更是負分 (今次理論上可以+2+4/5實際是-1+3)
就說無大錯, 但結果係被人跣鑊甘o既災難性後果。

之前已話了民主黨是等太久求勝心切結果被中共反利用。 (和一個由192x年就開始玩政治同一個1984年先開始去掂, 1989 才真的落手落腳做政治的人比你好難鬥的)
我希望見過鬼的他們, 會怕黑, 至少下次 (if有機會, 雖然我估不會再有) 又入去的話會做到你講果兩樣o野。(而我相信他們會)

PS: 最後果句我非常同意。

舊 09-11-12, 12:06 PM   #203
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

引用:
作者: YHW 查看文章
ATV焦點睇得起人民力量

真係..講埋D廢話
入面ATV既建議...既得利益者睬你都

舊 09-11-12, 12:06 PM   #204
amn_dl811

引用:
派3個人參選先隱勝
5個人會分薄票, 肛華反而有機

你當白鴿傻架咩
另外本身要百五人提名
其實本身超區係講五大區各一席, 係政府/中聯辦合謀跣民主黨變成一個大區的比例代表。

舊 09-11-12, 12:09 PM   #205
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
其實, 投票率不足先係選舉易被操控主因, 吾好話多2-3成, 多1成要配套都R爆頭啦, 奈何香港既得利益者太多, un un腳係度睇你班友XX, 冇計........

舊 09-11-12, 12:10 PM   #206
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: Penny仔 查看文章
其實d票咪又係有限數,建制d票大家都數到有幾多
佢地係有效率,但不可怕

其實泛民大把功夫可以做啦...
今年一大批年輕選民冇左選民資格,就明顯係泛民問題
平時肯花時間教育下市民就唔會出事

大大聲話捉種票,結果最後捉走晒自己班選民
我應該笑嗎?
所以黃洋達既笑死朕(落區做政治棟篤笑)網上直播呢D一定要繼續做落去

舊 09-11-12, 12:18 PM   #207
amn_dl811

引用:
作者: sgouki 查看文章
其實, 投票率不足先係選舉易被操控主因, 吾好話多2-3成, 多1成要配套都R爆頭啦, 奈何香港既得利益者太多, un un腳係度睇你班友XX, 冇計........
其實是太多登記了又唔去投票, 其他國家一係登記了就一定要投唔係就唔使登記 18-21 歲自動有得投

我覺得應該要學澳洲登記了就一定要投唔係罰錢, 同時要全港重新登記一次過洗晒所有老人院票/種票/inactive voter.

舊 09-11-12, 12:21 PM   #208
某F
我的歌聲裡

對付共產黨,對外(擾敵,做民建聯議工界老人院票倉,增加對手廢票率),對內(泛民合作,建立票倉,DATABASE,落區議會,做政治教育....ETC)

下季先有機,而且唔好睇少呢屆某幾個落選人,好有可能部份都係謝偉俊呢D穩形左派
比老共配票用

此篇文章於 09-11-12 12:24 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:23 PM   #209
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: amn_dl811 查看文章
其實是太多登記了又唔去投票, 其他國家一係登記了就一定要投唔係就唔使登記 18-21 歲自動有得投

我覺得應該要學澳洲登記了就一定要投唔係罰錢, 同時要全港重新登記一次過洗晒所有老人院票/種票/inactive voter.
死心吧,你自己都諗到呢D野點比你通過
而家只能跟議會既灰色地對抗中共

舊 09-11-12, 12:34 PM   #210
amn_dl811

引用:
作者: 某F 查看文章
死心吧,你自己都諗到呢D野點比你通過
而家只能跟議會既灰色地對抗中共
咁預投/海外投票都得掛 (o拿, 只是話因為便民唔係一些早決定事忙選民/僑外港人一般支持民主派呀)

舊 09-11-12, 12:36 PM   #211
wgzc
Game Master
rofl

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDJC_XD
引用:
作者: 某F 查看文章
對付共產黨,對外(擾敵,做民建聯議工界老人院票倉,增加對手廢票率),對內(泛民合作,建立票倉,DATABASE,落區議會,做政治教育....ETC)

下季先有機,而且唔好睇少呢屆某幾個落選人,好有可能部份都係謝偉俊呢D穩形左派
比老共配票用
一直覺得泛民最大問題係對內多過對外
妳落區議會,做政治教育 已經係對對方票倉開發, 就算做唔到拉票 最起碼起做到唔投民建聯票
以家好多老一輩投民建聯都係因為人地落區做野做得多. 由8年前已經比人話唔肯落區甘多年都係乜都唔做 一直以黎都係輸自己
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:44 PM   #212
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
粗口注意

好彩無比呢d人選到
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:46 PM   #213
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: wgzc 查看文章
一直覺得泛民最大問題係對內多過對外
妳落區議會,做政治教育 已經係對對方票倉開發, 就算做唔到拉票 最起碼起做到唔投民建聯票
以家好多老一輩投民建聯都係因為人地落區做野做得多. 由8年前已經比人話唔肯落區甘多年都係乜都唔做 一直以黎都係輸自己
所以阿爺第一個要收拾民主黨
因為泛民做地區做得最好就係民主黨(以全港來計不是單一個區)

比你公民黨拎多一兩席又點
根基做得唔好,好易一次清袋

人力社民又好,公民又好,佢地都係用理念說服選民投佢地而唔係實務
君不見已經冇晒洗樓果d野咩
最少我過左一個清靜o既投票日
冇人上黎洗,樓下開咪都係得一兩次
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:49 PM   #214
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: MS331 查看文章
粗口注意

好彩無比呢d人選到
一句粗口都冇既謝偉俊贏咗,去開香檳慶祝啦

舊 09-11-12, 12:49 PM   #215
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
慢總... 你好勇敢
支持
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:52 PM   #216
amn_dl811

似乎會有花生食

舊 09-11-12, 12:56 PM   #217
神人ではない!新人だ

引用:
似乎會有花生食

佢好明白人力唯一支撐係咩…

根本上黃生一收皮,人力就立即玩完…

舊 09-11-12, 12:59 PM   #218
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
加句粗口注意廢事比人ban啫,唔好搞錯重點
重點係佢d器量同下面班教徒反應
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:02 PM   #219
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
似乎會有花生食

引用:
佢好明白人力唯一支撐係咩…

根本上黃生一收皮,人力就立即玩完…
自已睇
http://forum4.hkgolden.com/view.aspx...essage=3956737
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:28 PM   #220
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
似乎會有花生食

不意外
有跟各開黃洋達既動向都好清楚佢咩立場

咦,有鬼喎原來...xd

此篇文章於 09-11-12 01:33 PM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:41 PM   #221
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
跟謝偉俊除晒衫褲周街走 幫手謝票啦

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:44 PM   #222
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
跟謝偉俊除晒衫褲周街走 幫手謝票啦
法律超人好野
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:45 PM   #223
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 小白熊 查看文章
感想
「互聯網既發達促進咗人類既白痴。」

舊 09-11-12, 01:46 PM   #224
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
唉無眼睇
起fb嘈最唔好

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:49 PM   #225
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
又自爆技
自己收埋鬧算啦,明天又一街新聞了

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版