Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-25-14, 11:51 AM   #3376
tinemail
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
Ok,今晚再試下
因為我試過熄機之後再開機
揀game 後會keep 住係上次玩緊個位,
之後試過按xbox 出主畫面再按menu 會有退出
咁下次就會出返title
我都唔知洗唔洗每次都咁熄game
tinemail 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 01:41 PM   #3377
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
全旺角都吾係好見有FORZA5賣, 有無人知邊到有正常價?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 02:22 PM   #3378
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: tinemail 查看文章
Ok,今晚再試下
因為我試過熄機之後再開機
揀game 後會keep 住係上次玩緊個位,
之後試過按xbox 出主畫面再按menu 會有退出
咁下次就會出返title
我都唔知洗唔洗每次都咁熄game
熄機如果部機只係入左standby mode, 佢可能會keep住你玩緊既進度.
但我唔知係咪一定keep.

其實好似ipad咁, quit左個app隔一排入番去, 有時會去番quit果陣既狀態, 但有時就重新startup.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 03:02 PM   #3379
littlesweet
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 斯羅 查看文章
全旺角都吾係好見有FORZA5賣, 有無人知邊到有正常價?
荃灣aeon(吉之島)有正價,同埋 COD ghost 賣269

而我自己就在風澤買的
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 03:44 PM   #3380
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: ahleung 查看文章
熄機如果部機只係入左standby mode, 佢可能會keep住你玩緊既進度.
但我唔知係咪一定keep.
Instant On的話, 幾隻Game都係咁, 只要你無退碟, 無Click Menu選Quit, 同埋再入Game前Login左Account, 仲有機同Game無更新, 都係Keep住你上次玩到果度, 繼續玩
好似Watch dogs Load Main Menu再入去太耐, 咁樣Keep住進度, 方便好多~~

此篇文章於 09-25-14 03:48 PM 被 仁魂 編輯。
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 05:46 PM   #3381
ruud1009
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
旺角有無無双orochi買?188揾唔到...
由手機版發出
ruud1009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 09:45 PM   #3382
Insane Gamer

Xb1手制有更新。但更完唔覺有咩分別
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-14, 07:52 AM   #3383
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 19909696 查看文章
玩左半年,呢個永遠係一個謎
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-14, 08:25 AM   #3384
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
可能 support 多 d 唔同牌子耳機

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-14, 10:19 AM   #3385
ahleung
The One
Bannnned

引用:
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
初初X1無得睇手掣剩餘電量, 後尾先update加番. 呢樣可能同手掣update有關.

另外可能改善下效能咁掛.
舊 09-26-14, 01:11 PM   #3386

引用:
初初X1無得睇手掣剩餘電量, 後尾先update加番. 呢樣可能同手掣update有關.

另外可能改善下效能咁掛.
用xb主機义手制個電池,關左機义都會著番。個package個盒又寫住可以offline charge咁.....
好彩我部電腦有usb port for shutdown charge
舊 09-26-14, 01:58 PM   #3387
仁魂

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
當初話其中一個係, 跟Titanfall佢地的意見, Tune過手掣震動表現~
舊 09-26-14, 02:01 PM   #3388
仁魂

引用:
用xb主機义手制個電池,關左機义都會著番。個package個盒又寫住可以offline charge咁.....
好彩我部電腦有usb port for shutdown charge
可以, 先插手掣, 再去關機
唔好關左機先插手掣, 咁就會著
舊 09-27-14, 02:18 AM   #3389

引用:
作者: mrk 查看文章
呢d MS臨時優惠,通常都手續煩覆,重要唔係個個有關部門都知,分分鐘重慘過Cut有線!
個登記網直情upload到唔invoice copy.... load極都唔郁
舊 09-28-14, 02:16 AM   #3390
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
http://www.tudou.com/programs/view/coHG-3wfSj4/
見到有廣東話語音試用(3:00左右)

舊 09-28-14, 07:15 PM   #3391
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
琴日終於幫部日版X1 Day版開封,
今日啱啱Set好部機,
同埋去左美服賣場成功DL到免費的Crimson Dragon啦!

PS:K2的功能真係好強呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-14, 11:04 AM   #3392
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: taikin0901 查看文章
我如果入左party,只要將插係手制嘅headphone拎走,chat sound就即時係speaker出,你係咪想咁樣?
最後買左 stereo adapter 同 耳筒解決問題。

因長期帶headphone 打機

個adapter 賣成200 真係搵笨

不過竟然插ps4 個mic 都用到

舊 09-29-14, 12:27 PM   #3393
ahleung
The One
Bannnned

呢幾日特登開機check下, 仲係未見 TVB app. 開個記者會又未出app, 都唔知開黎做乜

諗住download FH2 demo試下, 但要download晒10GB先玩得, 結果download完都訓覺.
舊 09-29-14, 01:18 PM   #3394
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
呢幾日特登開機check下, 仲係未見 TVB app. 開個記者會又未出app, 都唔知開黎做乜

諗住download FH2 demo試下, 但要download晒10GB先玩得, 結果download完都訓覺.
聽日就玩到 , 等吓算 . 個DEMO仲要低能到每次入GAME都要睇一次片 , 玩左兩次已經無玩
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-14, 02:18 PM   #3395
bearkat

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: D-Joe 查看文章
http://www.tudou.com/programs/view/coHG-3wfSj4/
見到有廣東話語音試用(3:00左右)
由手機版發出
點解我唔得既??
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-14, 11:52 AM   #3396
rokuna
Crazy Gamer

Games With Gold Free Games List for October:

Chariot for Xbox One,

Battlefield and Darksiders 2 for the Xbox 360

舊 09-30-14, 12:52 PM   #3397
ccfa

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: rokuna 查看文章
Games With Gold Free Games List for October:

Chariot for Xbox One,

Battlefield and Darksiders 2 for the Xbox 360
之前香港 xbox 係咪送 Crimson Dragon ?
ccfa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-14, 01:23 PM   #3398
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: ccfa 查看文章
之前香港 xbox 係咪送 Crimson Dragon ?
One 香港同美國 都係

舊 09-30-14, 02:12 PM   #3399
ccfa

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: rokuna 查看文章
One 香港同美國 都係
Crimson Dragon 需不需要 kinect, 另外我稍後才買 xbox one, 我可否成為金會員先, 再 download crimdin dragon, 同理因為沒有 xbox one, 我應該用甚麼途徑 download ?另外,十月一日之後係咪冇得 downliad Crimson dragon ? Thanks
ccfa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-14, 02:29 PM   #3400
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ccfa 查看文章
Crimson Dragon 需不需要 kinect, 另外我稍後才買 xbox one, 我可否成為金會員先, 再 download crimdin dragon, 同理因為沒有 xbox one, 我應該用甚麼途徑 download ?另外,十月一日之後係咪冇得 downliad Crimson dragon ? Thanks
Crimson Dragon當初的確係純kinect game, 但後尾已經改左, 可以剩係用手掣玩
http://www.joystiq.com/2013/06/11/cr...es-controller/

至於無機可唔可以拎game, 我唔知了.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 05:38 PM

手機版 | APP版