Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 05-19-08, 03:13 PM   #1
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
有冇見過人跳樓/墮樓?

直接/間接見過三次:

1. 中三時, 上緊中史堂, 課室對面大廈(彩虹村金華樓)有人企跳, 因柱位遮住, 看不見其人, 但同學們看到, 竟然大聲叫果個人快d跳... 跟住打鐘落堂, 不知那人結局;

2. 預科時, 又是學校隔離大廈(丹鳳樓), 這次有人跌死, 而且墮地時撞正花槽欄杆, 身體攔腰切成兩截 當時正值小息, 在校內引起哄動, 我到窗邊張望時什麼都看不見, 但有個同學嚇得面青唇白地說看見血和斷肢...

3. 第三次在秀茂坪38座, 有個男人著恤衫西褲皮鞋, 在八樓外牆快速爬走(有人說他是飛天禽蟧, 有人說他有精神病), 結果他失手, 親眼看著他四腳朝天背向地撻落地, 著地一下, "蓬"的一聲... 不過落地一刻又看不見, 因為被圍觀人群遮住.

成日都睇唔見, 唔知好事定唔好事.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 03:50 PM   #2
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
好細個明見過...已經跳左落黎..但果時無感覺,太細

ot and 9x年時,我住係大陸
有次返屋企,見到橋返草堆內有個洋娃娃
好奇心之下走過去睇下...

點知..
原來係一個bb女既...

嚇到即時跑走..
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 03:54 PM   #3
Fio

註冊日期: Dec 2001
樓主好在見唔到,見到有陰影都唔奇...
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 04:00 PM   #4
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
作者: Fio 查看文章
樓主好在見唔到,見到有陰影都唔奇...
個畫面會記成世 好難忘記...
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 04:02 PM   #5
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
好耐之前有一次,收工行過大角咀消防局對面果d鐵舖。
突然聽到有d風聲,跟住距離我4尺外有一團黑影跌左落馬路度;
初初以為邊個成匹布扔落街;點知睇下睇下見到有d血流出黎;
果刻先知原來係跳樓。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 04:55 PM   #6
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
試過等巴士時見倒遠處有人墮樓(因為火警),
著地果下地下震左一震

以前住果度成日有人跳樓, 不過有幸次次都見唔到

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 05:17 PM   #7
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
成日都睇唔見, 唔知好事定唔好事.
當然係好事....
好彩我未遇過依d事

舊 05-19-08, 05:23 PM   #8
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
跳樓很恐怖的....雖然未至於暈,但也不喜見到血
試過住緊那座樓有人跳樓,但當時出左街,反正來已經洗晒地圍晒封條,但那時住屯門,樓下座左好多婆仔....D婆仔嚇到成個月都有人還神
題外話,跳樓那條友住同村第二座的,就過來第二座跳真係靠害
ps.這單報紙有賣過,就係多年前係屯門友愛村一個著紅衫紅鞋既女人跳樓,真係邪到爆orz

跟住就無親身見過了,雖然有 次試過係現場付近,但為免發惡夢,我行遠路避開,但我就見很多八掛人全就去睇屍orz

另外因為係灣仔返工,D街頭街尾間唔中都有血跡,可能夜晚劈友留下的/\

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 05:40 PM   #9
Greenhead
Insane Gamer

幾個星期前見到有人落地後有斷肢....

真係好可怕。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 09:57 PM   #10
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
細個番學校有個人訓左係門口
個陣咁岩打完通宵機
支力到就黎死無留意
入到學校d阿sir係咁叫我快d行番入黎
原來個個人跳樓死左係門口
奇怪地我好似見唔到血////
個時仲細,,知道咩事之後唔知點解地驚左幾晚

ot 樓主讀邊間丫??
1/2 機會同我一間架喇應該

舊 05-19-08, 10:31 PM   #11
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
我淨係見過有個人跳落路軌自殺
都成七年前左右
係荃灣
睇住佢跳落去
個人橫'pa' 落路軌
跟住架地鐵係佢身上行過
仲記得地鐵既響按
同埋記得佢係著住白色恤衫同埋牛仔褲

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 12:34 AM   #12
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
跳樓又未見過

但早兩年錦繡大道拖架碌過中學生就見到(面青口唇白, d血成個水咁)

個時警察消防都未黎

個司機落左車打電話
佢細路企響側邊呆企
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 01:16 AM   #13
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
2次........一次樓..一次橋
橋個次條友係正我身邊跳......所以我真係望住佢'飛'落去.....佢好彩....個下啱啱下面冇車...冇俾人combo....但都已經....
樓個次......係我正後方二十步以內......唔想形容喇......

但真係包你一世難忘

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 03:11 AM   #14
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
讀小學時遇過同屋村但唔同座, 有人掟BB落樓, 但我路過既時候已經掟左, 淨係見到有血係外牆
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 03:43 AM   #15
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
細個個時見過有人自焚跳樓
不過個時太細個無咩記憶同陰影
淨係記得個時有舊野係窗前閃過
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 04:10 AM   #16
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
我個邊簡直....(T_T)
猛鬼公屋一定有份
聽就聽得多, 不過次次都唔在場
以前我同學個阿哥親眼望住個人爬到佢個層之後失足跌左落去
嚇到佢返入屋同我同學打機定驚
又有次有個人跳落公園個邊, 個排冇細路入去玩

我寧願睇唔到好過
N年前打的, 有個阿婆紅燈過馬路, 架車撞到佢已經嚇到我死咁濟
比我見到跳樓, 我估我幾個星期唔洗訓得著
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 11:30 AM   #17
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: naruto2320 查看文章
ot 樓主讀邊間丫??
1/2 機會同我一間架喇應該
可以同時望見金華樓同丹鳳樓的有那一間中學呢?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 05-22-08, 01:27 AM   #18
**catcat**
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
見過好幾次屍體,見唔到佢跳嗰一刻,但唔知點解每一次啲屍體身邊係無人的,好次我第一個知咁,有一次行行吓見到地上有舊豬肉,睇真啲原來是腦漿,直望遠處有個人瞓咗喺地,但身邊是無人的,但嗰時我重好細,無手提,又唔敢行過去睇,驚到即刻走咗,我是在元朗水邊圍見到,重見過兩次添!!
**catcat** 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 09:15 AM   #19
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
聽過算唔算
試過有次同我媽睇鋪
樓上有人跳樓跳正係我地鋪後面,仲要成身插晒鐵支
當時聽到個陣我仲話放唔係有人跳樓咩
點知開口中
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 11:01 AM   #20
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

靜系聽你地講己經覺得好不安。。
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 11:08 AM   #21
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: Ringo 查看文章
靜系聽你地講己經覺得好不安。。
證明我們生長在一個還重視人命的社會.

大陸農村及偏遠地區, 死屍有時很普遍, 見怪不怪.

舍弟曾到蒙古旅行, 公路旁有條死屍, 衣著似農夫, 似給汽車撞斃, 但車來車往, 無人落車理, 舍弟回程時, 條屍仲係度, 仲多了蒼蠅...

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 05-22-08, 12:15 PM   #22
美堂蠻
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
1.中五返學時,行到學校門口見到有個人訓左係度,原來有人跳樓..........(彩虹村天主教中學門口)

2.中三時放左學係彩虹村個停車場天台踢波,踢到中途,個fd大腳掘起,點知見到有d野係個天上面跌緊落黎,之後聽到「嘭」一聲,個個都走去睇,原來有人跳樓.........
最慘係個波跌左去同條咸魚唔夠一百米既距離,嚇到我個fd唔夠膽去執.........

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 05:22 PM   #23
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
樓主見唔到係好事黎嫁@@
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 06:12 PM   #24
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun