Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-24-15, 12:25 AM   #676
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
搵到,條路咁陰濕...
兔女郎未爆機打唔打到,願閒其詳
應該打到
都係一堆テレシア素材
努力咁刷票換應該就拎得到

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 12:52 AM   #677
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ZOMA 查看文章
我都打爆機了
果然是高橋哲哉的作品

期待下集
希望快d出,最後真係好吊癮
我都爆左機
最尾故事係咁爆
好精彩
下集應該有排等

好想玩返上集
邊度仲有得買?
聽講好貴
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 12:54 AM   #678
天野

引用:
作者: fortel 查看文章
終於打爆機,好滿足

個人覺得唯一美中不足係點解玩家要用個啞角路人,而唔直接比我地用エイリ呢
我諗主要因為有online,咁樣先可以解釋返online既部份
舊 05-24-15, 01:22 AM   #679
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 天野 查看文章
我都爆左機
最尾故事係咁爆
好精彩
下集應該有排等

好想玩返上集
邊度仲有得買?
聽講好貴
new 3ds 幫到你

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 11:38 AM   #680
fortel
Game Master

我想問問刷卷個流程係點?

請完3個60LV之後上去到頂打隻90LV?

班友一陣就死晒,同我自己打有咩分別?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 12:33 PM   #681
天野

引用:
作者: bomber 查看文章
new 3ds 幫到你
我冇3DS,冇打手提機
想大電視到打多D
舊 05-24-15, 03:43 PM   #682
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
我想問問刷卷個流程係點?

請完3個60LV之後上去到頂打隻90LV?

班友一陣就死晒,同我自己打有咩分別?
首先要有Phoenix
跟住將射擊命中加到400+
裝晒射擊武器
再插滿對Insect Damage+ device
咁隻秘奥のジョーカー 一炮Phoenix再補多幾槍(夠多device可能都唔使補)就收到工

雇用3個60Lv 打一場就會賺300張票
跟住歸還佢地,再請三個
LOOP到夠為止

DeviantArt
PIXIV
舊 05-24-15, 03:55 PM   #683
fortel
Game Master

引用:
作者: ZOMA 查看文章
首先要有Phoenix
跟住將射擊命中加到400+
裝晒射擊武器
再插滿對Insect Damage+ device
咁隻秘奥のジョーカー 一炮Phoenix再補多幾槍(夠多device可能都唔使補)就收到工

雇用3個60Lv 打一場就會賺300張票
跟住歸還佢地,再請三個
LOOP到夠為止
明白,網上d人講d唔講d
舊 05-24-15, 10:50 PM   #684
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
啱啱入手DOLL即刻出去玩順手去開LP,點知撞到隻高LV怪一嘢爆機
請問可以去邊度修理番部機?

又想買新機但話我LV唔夠,邊度可以升LV?(記得之前好似有人問過,但懶得搵了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 10:59 PM   #685
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩發現..... 自己個人仔可以隨便用唔武器 ?? 咁點 arts 點計 ?

引用:
作者: 野良猫 查看文章
啱啱入手DOLL即刻出去玩順手去開LP,點知撞到隻高LV怪一嘢爆機
請問可以去邊度修理番部機?

又想買新機但話我LV唔夠,邊度可以升LV?(記得之前好似有人問過,但懶得搵了
返去 blade home 搞 blade home 裝潢果度, 多左 doll garage 一樣野.

我初初有機用時係去忘卻入口同白樹入口附近打大型既馬, lv25-35 左右.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 11:10 PM   #686
fortel
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩發現..... 自己個人仔可以隨便用唔武器 ?? 咁點 arts 點計 ?
唔係好明問緊乜

爆DOLL果到,如果無咩野就LOAD SAVE,爆晒真係搵黎搞
舊 05-24-15, 11:13 PM   #687
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
唔係好明問緊乜

爆DOLL果到,如果無咩野就LOAD SAVE,爆晒真係搵黎搞
我個人仔唔知幾時開始, 可以隨便裝唔同既武器, 例如 assault rifle + beam saber 咁, 咁 d arts 又係隨便配搭都得 ?
舊 05-24-15, 11:22 PM   #688
fortel
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我個人仔唔知幾時開始, 可以隨便裝唔同既武器, 例如 assault rifle + beam saber 咁, 咁 d arts 又係隨便配搭都得 ?
遠攻+近戰 不嬲都可以分開裝,art只係睇你咩武器就可以裝乜

同埋升齊晒d class就用返起初果果職業,因為可以裝5個SKILL
舊 05-24-15, 11:30 PM   #689
ZOMA
Crazy Gamer

練滿個職業就可以任何職業都裝到果個武器
例如練滿銀河騎士
咁其他職業就可以用Light Saber+Fin Funnel

Arts跟武器
即係唔可以大劍出流星Combo

DeviantArt
PIXIV
舊 05-25-15, 12:19 AM   #690
天野

OT 問下
玩過Wii Xenoblade同Wiiu Xenoblade X 既師兄
係咪Xenoblade 故事正過 X?
舊 05-25-15, 12:38 AM   #691
fortel
Game Master

引用:
OT 問下
玩過Wii Xenoblade同Wiiu Xenoblade X 既師兄
我個人覺得係

X個故事好普通,係去到打爆機果陣先有返少少高橋味
舊 05-25-15, 12:40 AM   #692
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
OT 問下
OT 個人意見
當然故事上集好,王道RPG
今集X似做完前傳咁
故事演出上都好過今集X
不過上集就真係跑街跑到
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 12:52 AM   #693
ZOMA
Crazy Gamer

Xenoblade故事完整,所以的確正好多
似一隻正統JRPG
X就真係太Prologue
同埋演出方面冇咁好

除此之外遊戲體驗就各有各好
對我來講,X有DOLL玩加左好多分

DeviantArt
PIXIV
舊 05-25-15, 01:17 AM   #694
天野

係啦
今集真係好鬼屌癮
究竟佢出DLC補完個故事定出下集?
感覺佢可以出好多集去講

你地話Xenoblade係完整故事,一集搞掂真係好吸引
出面係咪好難搵到Wii 日版?
上網見賣成5XX
舊 05-25-15, 01:48 AM   #695
fortel
Game Master

引用:
係啦
今集真係好鬼屌癮
究竟佢出DLC補完個故事定出下集?
感覺佢可以出好多集去講

你地話Xenoblade係完整故事,一集搞掂真係好吸引
出面係咪好難搵到Wii 日版?
上網見賣成5XX
以高橋既性格,等多幾集就應該完到啦掛

話時話xenoblade同x到底有d咩關系
舊 05-25-15, 08:37 AM   #696
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
白樹大陸行幾步又撞到怪,
第一次入去打打下怪比50部偵大機KO,
後來發現成個大陸都係依隻怪...

成空中都有一大推,
飛飛下又比怪發現!

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 10:48 AM   #697
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
如果要我比喻我覺得上集係FF4,故事神,今集係FF5,系統超好玩
當然事實係比FF5更多好多野玩
而且我未爆機未知後面有咩爆點,剛到十章
希望下次整隻FF6級有正故事又好玩既

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 12:14 PM   #698
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
新手, 第一次接觸這個系列, 玩到第三章, 想問問:

1. 而家 lv9, 第三章一開始叫我去出面幾個 zone 外搵 d 野, 出問求其一隻怪物都 lv 10以上, 我洗唔洗儲下 lv 先??

2. target 係幾個 zone 外, 個小地圖好細, 只顯示到方向 (指住個海...) 都唔係人行既路.... 搵路有無心得 ?? 地圖有無得放大縮細 ??

3. 戰鬥有無心得? 我只係順序出上埋身, 再射一重炮, 再埋身 loop.... 唔覺有技能回血既 ???

初初玩, 感覺呢隻 game 地圖好大, 再加埋出技系統, 好似將 MMORPG 搬左去 local. (特別似以前玩過的 guild war 2 同 FFIV).

巨型怪物好震撼, 地圖好靚, 係我日文苦手, 連個系統都唔知點玩

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 12:20 PM   #699
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: SleepBoy 查看文章
新手, 第一次接觸這個系列, 玩到第三章, 想問問:

1. 而家 lv9, 第三章一開始叫我去出面幾個 zone 外搵 d 野, 出問求其一隻怪物都 lv 10以上, 我洗唔洗儲下 lv 先??

2. target 係幾個 zone 外, 個小地圖好細, 只顯示到方向 (指住個海...) 都唔係人行既路.... 搵路有無心得 ?? 地圖有無得放大縮細 ??

3. 戰鬥有無心得? 我只係順序出上埋身, 再射一重炮, 再埋身 loop.... 唔覺有技能回血既 ???

初初玩, 感覺呢隻 game 地圖好大, 再加埋出技系統, 好似將 MMORPG 搬左去 local. (特別似以前玩過的 guild war 2 同 FFIV).

巨型怪物好震撼, 地圖好靚, 係我日文苦手, 連個系統都唔知點玩
1. 暫時唔洗, 之後要升
2. 多用上空 camera, 之後有導航, 搵路唔太難.
3. 之後有回血招, 但主要回血係靠 soul voice, 即突然出現個 B 要你按掣.

要識基本日文, 唔係會好難玩, 好多你亦唔會 ENJOY.
之後太自由, 無乜固定路線/攻略, 我唔覺得上網睇或跟 GAME 書有幫助.
如真係唔識日文不如等美版算
舊 05-25-15, 12:22 PM   #700
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩完 CH 10, 隻大野唔易打 WOR, 又話貓星人已經係最難既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 08:17 PM

手機版 | APP版