Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-09-15, 03:36 PM   #326
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
thx, 完成左

咁 e+ 要做既野係咪就只有不停做 quest 直至 最初之原野開發度夠 15% ? 之後接 劇情 story quest ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 03:39 PM   #327
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
你去原初到插點,開箱都得
睇果格需要的條件

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 04:00 PM   #328
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
thx, 完成左

咁 e+ 要做既野係咪就只有不停做 quest 直至 最初之原野開發度夠 15% ? 之後接 劇情 story quest ?
Gamepad地圖上嘅六角形顏色代表危險度,白色係安全。

高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 05:08 PM   #329
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

睇攻略網, 第四章 story quest 出現條件:

原初の荒野の調査率を15%以上にする
クエスト「ブレイドレベルを学ぶ」クリア
クエスト「開拓の手引き」クリア

我完成左「開拓の手引き」, 荒野調査率 16%
但搵唔到有「ブレイドレベルを学ぶ」呢個 guest

已經無晒綠色 guest, 但藍色果 d simple guest 同黃色 kizuna gues Lin & Elma

應該點做

此篇文章於 05-09-15 05:16 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-09-15, 05:12 PM   #330
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
睇攻略網, 第四章 story quest 出現條件:

原初の荒野の調査率を15%以上にする
クエスト「ブレイドレベルを学ぶ」クリア
クエスト「開拓の手引き」クリア

我完成左「ブレイドレベルを学ぶ」,荒野調査率 16%
但搵唔到有「ブレイドレベルを学ぶ」呢個 guest

已經無晒綠色 guest, 但藍色果 d simple guest 同黃色 kizuna gues Lin & Elma

應該點做
去接普通任務嗰度同個姐姐吹吓水啦,以後升咗Blade Level後都要搵佢升打地釘Lv。

此篇文章於 05-09-15 05:16 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 05-09-15, 06:03 PM   #331
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
去接普通任務嗰度同個姐姐吹吓水啦,以後升咗Blade Level後都要搵佢升打地釘Lv。
即係 エレオノーア?
係咁講都係果兩句話,我有無 miss 左乜野?
由手機版發出
舊 05-09-15, 06:24 PM   #332
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
即係 エレオノーア?
係咁講都係果兩句話,我有無 miss 左乜野?
由手機版發出
Blade LV要有2,用+掣可以睇到。
舊 05-09-15, 06:29 PM   #333
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我諗我發現問題係乜,我接左 kizuna guest 「Lin & Elma」
blade 房個story quest 同 kizuna guest 唔可以同時進行

但完成條件之一係要去忘卻之谷,我e+ 絕對無可能去到

可以點算? cancel 到?
由手機版發出
舊 05-09-15, 06:32 PM   #334
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
我諗我發現問題係乜,我接左 kizuna guest 「Lin & Elma」
blade 房個story quest 同 kizuna guest 唔可以同時進行

但完成條件之一係要去忘卻之谷,我e+ 絕對無可能去到

可以點算? cancel 到?
由手機版發出
接到任即係lv夠高可以夠打。
舊 05-09-15, 06:44 PM   #335
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
接到任即係lv夠高可以夠打。
「Lin & Elma」 e+ 仲有三個條件我覺得我現時做唔到

1. 用 Frontier Net 收集白彗星礦石 <- 點收 ?
2. 起原初之荒野打某系怪收集 energy tube <-一件都收唔到
3. 去忘卻溪谷收集 tape recorder <-十萬九千里遠

全部 navigator ball 都無提示, 真係唔想 e+ 做

可唔可以中斷左佢 ?

仲有無其他計 ?

此篇文章於 05-09-15 06:49 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-09-15, 06:55 PM   #336
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
「Lin & Elma」 e+ 仲有三個條件我覺得我現時做唔到

1. 用 Frontier Net 收集白彗星礦石 <- 點收 ?
2. 起原初之荒野打某系怪收集 energy tube <-一件都收唔到
3. 去忘卻溪谷收集 tape recorder <-十萬九千里遠

全部 navigator ball 都無提示, 真係唔想 e+ 做

可唔可以中斷左佢 ?

仲有無其他計 ?
個任務叫咩名?
舊 05-09-15, 07:00 PM   #337
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:

可唔可以中斷左佢 ?

仲有無其他計 ?
絆任唔cancel得

白彗星要係pad度set probe做採掘
得部分probe會採到 你按落去就會睇到探唔探到rare item
最近NLA應該得海邊個支probe 115区同118区有白彗星 一係夜光森219区
建議開曬上支幾probe轉做採掘 唔係有排都未等夠5粒

此篇文章於 05-09-15 07:09 PM 被 will1223 編輯。
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 07:11 PM   #338
Reticence
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
引用:

可唔可以中斷左佢 ?

仲有無其他計 ?
我記得呢個任忘卻果PART D野係門口就有, 果到D怪有D唔主攻, 唔好行咁遠就得, 2果個都好似係執地下, 唔係打怪
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 07:33 PM   #339
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
個任務叫咩名?
就叫「Lin & Elma」
舊 05-09-15, 07:35 PM   #340
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Reticence 查看文章
我記得呢個任忘卻果PART D野係門口就有, 果到D怪有D唔主攻, 唔好行咁遠就得, 2果個都好似係執地下, 唔係打怪
咪即係得運到

引用:
作者: will1223 查看文章
絆任唔cancel得

白彗星要係pad度set probe做採掘
得部分probe會採到 你按落去就會睇到探唔探到rare item
最近NLA應該得海邊個支probe 115区同118区有白彗星 一係夜光森219区
建議開曬上支幾probe轉做採掘 唔係有排都未等夠5粒
我諗都係砍掉重練算, 都係幾個鐘時間 only
舊 05-09-15, 07:47 PM   #341
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
咪即係得運到

我諗都係砍掉重練算, 都係幾個鐘時間 only
唔使砍掛 個任唔難 二三個兩様野好快搞掂 係要等掛礦 等ge時候可以先去做支線或者探索下地圖

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 08:16 PM   #342
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
各位Ching, 想問問後期10章打後係咪一定要換50 lvl ドール?
定係可以keep住用30 lvl個D直到最終章?
最好可以直接整60
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 08:37 PM   #343
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: Hisashi 查看文章
各位Ching, 想問問後期10章打後係咪一定要換50 lvl ドール?
最好可以直接整60
最少換左自己部先
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 09:07 PM   #344
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: will1223 查看文章
最少換左自己部先
了解!
但想知高攻個把G Buster有無得刷?
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 11:25 PM   #345
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
岩岩入手,玩左一陣去到第四章

不過仲係覺我自己打人無咩力水

ai隊友下下百幾二百,自己就打7~8x一下....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 11:46 PM   #346
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Hisashi 查看文章
最好可以直接整60
30等車車一定唔夠打

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 01:32 PM   #347
代官

註冊日期: Feb 2005
doll device
エーテル反射貫通
有無人知道要用咩料整?

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 04:00 PM   #348
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 代官 查看文章
doll device
エーテル反射貫通
有無人知道要用咩料整?
想打守護神ゴ=ラア?
舊 05-10-15, 04:01 PM   #349
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
岩岩入手,玩左一陣去到第四章

不過仲係覺我自己打人無咩力水

ai隊友下下百幾二百,自己就打7~8x一下....
一開始係咁 因為你職業未升上去

引用:
作者: 代官 查看文章
doll device
エーテル反射貫通
有無人知道要用咩料整?
圖鑑類第一類由尾數上去第八種(ルトル)

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 04:05 PM   #350
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
一開始係咁 因為你職業未升上去
終於搵到點樣轉職,大劍斬大力好多

不過用PAD玩真係好累,真係要買返個PRO制先得
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 09:27 PM

手機版 | APP版