Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-16, 08:08 PM   #851
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: rfdingo 查看文章
唔打到最後一日最後一刻都唔好投降
呢隻game 最鐘意係你頂唔順就放棄前一刻先比你過關
好彩無投降到
犧牲品睡眠時間換取成功

如果我傻更更走去試甲..
可能我e5都未過到

舊 05-28-16, 11:19 PM   #852
sumyuet
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
我都唔知點解
頭先打完我個情況係咁的
雖然你斬左E7,不過可以即管參考我以下既建議,日後EVENT都係差唔多
一隊冇乜好挑剔,不過烈風好似多過頭,尤其係你基地將一隊放哂做烈風既情況
我3正母都係每個1-2隻烈風就算,
二隊既話,阿布熊可以考慮用番雙主砲(or OTO副砲)
初月可以同阿布熊掉轉位置(旗艦免費刷閃,場場對空CI不是夢)
時雨魚雷CI對E7BOSS(陸上基地BOSS)冇用,用番主砲好過(俾佢拎照明彈同探照燈仲好,反正唔期待有輸出)
道中,BOSS支援OK
至於航基,我覺得1-3隊換哂做艦爆/流星改/陸攻+1-2烈風好過
我唔知第一航空隊放哂烈風對之後2隊係咪會變高輸出就是了

嵐機率暫時1%左右,2金戰艦都幾惡打
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-16, 11:50 PM   #853
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: sumyuet 查看文章
雖然你斬左E7,不過可以即管參考我以下既建議,日後EVENT都係差唔多
一隊冇乜好挑剔,不過烈風好似多過頭,尤其係你基地將一隊放哂做烈風既情況
我3正母都係每個1-2隻烈風就算,
二隊既話,阿布熊可以考慮用番雙主砲(or OTO副砲)
初月可以同阿布熊掉轉位置(旗艦免費刷閃,場場對空CI不是夢)
時雨魚雷CI對E7BOSS(陸上基地BOSS)冇用,用番主砲好過(俾佢拎照明彈同探照燈仲好,反正唔期待有輸出)
道中,BOSS支援OK
至於航基,我覺得1-3隊換哂做艦爆/流星改/陸攻+1-2烈風好過
我唔知第一航空隊放哂烈風對之後2隊係咪會變高輸出就是了

嵐機率暫時1%左右,2金戰艦都幾惡打
多謝師兄意見
其實我開頭起手都係用3空母
烈風都無擺咁多

但唔知點解一路打
一路d艦攻既熟練度係咁跌
就打下一場又加一架
打下一場又加一架
明明場場都搶到制空架啦
唔知係咪係航空戰個個map比人擊墮左

初月我開頭本來都係放係首位
但成日急住入場
呢個位又唔記得轉番
唔駛刷驅逐既閃真係慳好多時間~

我時雨其實就係打算想魚雷ci驅逐古姬 或院長
但其實真係成功無幾多次

下次有機會可以再試下
但流星改真係壓倒的不足

好感謝師兄咁長文既回覆~~

舊 05-29-16, 03:08 AM   #854
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
資源大破...唯有走去撈下船,撈到照月算係今個EVENT 最大收獲..

舊 05-29-16, 08:26 AM   #855
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: SiEG~~ 查看文章
資源大破...唯有走去撈下船,撈到照月算係今個EVENT 最大收獲..
目前15場S
未出現秋月/照月

希望可以完EVENT前出到最少其中一隻

舊 05-29-16, 09:45 AM   #856
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
多謝師兄意見
其實我開頭起手都係用3空母
烈風都無擺咁多

但唔知點解一路打
一路d艦攻既熟練度係咁跌
就打下一場又加一架
打下一場又加一架
明明場場都搶到制空架啦
唔知係咪係航空戰個個map比人擊墮左

初月我開頭本來都係放係首位
但成日急住入場
呢個位又唔記得轉番
唔駛刷驅逐既閃真係慳好多時間~

我時雨其實就係打算想魚雷ci驅逐古姬 或院長
但其實真係成功無幾多次

下次有機會可以再試下
但流星改真係壓倒的不足

好感謝師兄咁長文既回覆~~

呢隻game體感上,人人都有少少唔同
最緊要係自己打落順就ok

夜戰ci對空ci 只係大家既選擇,各派都有擁護者

死飛機因為對面都有防空艦 (田中陰毛論 (其實我成日都無留意,另一個師兄經常"點"醒我者
帶得多噴得多,帶得少又唔夠奶力(水打隊支持者無視(其實我無鋁者
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-16, 10:11 AM   #857
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
其實OTO點囉?

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-16, 10:58 AM   #858
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: fantast 查看文章
其實OTO點囉?
你指
OTO 152mm三連装速射砲?

http://wikiwiki.jp/kancolle/?OTO%201...AE%BC%CD%CB%A4

開発不可、改修可
Littorio,Italia,Roma,Roma改の初期装備
2015年春イベントE-3甲・乙作戦報酬
舊 05-29-16, 10:59 AM   #859
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
我因為未改意大利和羅馬,手上只有兩支OTO炮,基本是雷巡的決戰裝備之一

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-16, 11:40 AM   #860
rfdingo
Crazy Gamer

我自己改滿兩支oto 都好少用...

最後都應該改 20.3cm(3号)連装砲 吧?
舊 05-29-16, 12:06 PM   #861
懶人一個

一來我2號和3號炮都未做到人手一支(除了改二重巡和歐根,輕巡只有鬼百合和笨蛋用上2、3號炮)
二來我大北阿武一般都是用5連酸(目前到4連酸不夠派了orz)

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-16, 12:52 PM   #862
SiEG~~
Game Master
秋月控....

引用:
目前15場S
未出現秋月/照月

希望可以完EVENT前出到最少其中一隻
其實5場出左..秋月型暫時齊

舊 05-30-16, 03:07 AM   #863
蛋撻王子
功德完滿

唉 我應該活動打完了
聽日同後日既工作應該不會令我有機會掂到幾下艦娘

最後犧牲訓覺既時間去試多幾場E2 F點
以下係50場都係只計算S勝既結果
A勝或勸退就全部無計
勝率大概有..7成左右掛?

E2甲 F點 50場S勝紀錄

1 最上
3 鳥海
5 濱風
9 川內
10 木曾
11 電
13 五十鈴
14 濱風
16 叢雲
20 秋月
24 球磨
25 曙
26 深雪
28 浦風
30 磯波
31 深雪
32 高雄
35 那珂
38 神通
39 利根
40 鳥海
41 朧
42 五十鈴
43 雷
44 多摩
44 雷
45 多摩
46 綾波
47 谷風
48 妙高
49 那智
50 綾波

想要照月..
但又有磯風未撈~
如果唔係都有諗過試I點
應該易打少少

但一切都想像得太美滿 已經無時間了

舊 05-30-16, 11:35 PM   #864
蛋撻王子
功德完滿

傳說上黎論壇講過下
就會易出好多既事
莫非係真既

51 神通
54 深雪
55 利根
56 照月

照月

舊 05-30-16, 11:53 PM   #865
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
傳說上黎論壇講過下
就會易出好多既事
莫非係真既

51 神通
54 深雪
55 利根
56 照月

照月

經常(其實都係san值用盡投降前
舊 05-31-16, 12:01 AM   #866
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: rfdingo 查看文章
經常(其實都係san值用盡投降前

多謝師兄
即刻執緊隊形去E3碰碰運氣

舊 05-31-16, 12:13 AM   #867
SiEG~~
Game Master
秋月控....

真正歐洲人出現.....

舊 05-31-16, 01:10 AM   #868
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: SiEG~~ 查看文章
真正歐洲人出現.....
今晚...唔係好尋常
我好似將一個月既運用晒係今晚上面

D+F 齋計S勝

1 伊19
3 子日
5 摩耶
6 築摩
7 U-511

舊 05-31-16, 01:12 AM   #869
懶人一個

E4(8)中了二獎orz,我想要的是大獎高波囧

舊 05-31-16, 01:14 AM   #870
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
E4(8)中了二獎orz,我想要的是大獎高波囧
如果酒勾係未持有既都唔錯既..
高波好似係かも子~?

祝師兄好運

舊 05-31-16, 01:50 AM   #871
SiEG~~
Game Master
秋月控....

我撈天津風2 號機...暫時未有其他好野

舊 05-31-16, 03:59 AM   #872
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
得番1日多D仲卡係甲斬殺

削血幾順利 點知一去斬即變完全講運

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 08:20 AM   #873
Famitsubasa
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDDr_Yuni
你有冇見到斬得到既曙光先? 完全冇既得返一日考慮下轉丙?
斬再多支開幕雷+固定單蹤已經兩回事

此篇文章於 05-31-16 08:22 AM 被 Famitsubasa 編輯。
Famitsubasa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 06:46 PM   #874
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
收工啦

LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 12:26 AM   #875
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
收工

親潮都仲有時間...春風E7削血2S冇斬殺LAST SHOOT S都係冇

註定我係燒7萬燃 4萬彈 3萬鋼 2萬鋁為淡氣都係拎唔到

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM

此篇文章於 06-01-16 12:35 AM 被 gsw 編輯。
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「艦隊これくしょん -艦これ-」2015年秋刀魚坑爹 VOL.8 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 01-19-16 07:31 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」2015年春季活動開始 VOL.5 LTKS PC電腦遊戲討論版 1002 07-21-15 06:16 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 VOL.4 LTKS PC電腦遊戲討論版 1917 04-29-15 12:53 AM
「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3 LTKS PC電腦遊戲討論版 1104 11-24-14 08:44 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」[武蔵]建造可能 VOL.2 LTKS PC電腦遊戲討論版 1024 08-03-14 04:27 PM

現在的時間是 01:53 AM

手機版 | APP版