Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-17, 09:06 AM   #2526
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來獵人肥娜招LB咁屈,3TURN防-84% @@ 不過RAID冇用,冇得第1TURN出,打D勁野又多數唔食DEBUFF
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-17, 08:54 PM   #2527
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
而家試緊99.9%既TM度再放去陸行鳥會唔會升埋

舊 07-19-17, 08:17 PM   #2528
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

完全對軍師投降...

紅月差一隻骨頭...咁就GG了...

舊 07-19-17, 08:49 PM   #2529
ShinDou

軍師我未試,因為見佢係派杖,杖對我黎講冇乜用,雖然抽到白LIN,上網睇唔太覺人話好難打,反而紅月多好多人話難打

紅月我上次試係冇連埋卒殺隻大佬,搞到淨番果3隻卒魔改到根本仲勁過隻大佬,搞到無啦啦炒左,因為要磨太耐所以冇再打

21號BD活動加果堆新角勁唔勁就真係估唔到要等佢出左先知,活動仲派把98攻暗劍都正喎

此篇文章於 07-19-17 08:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-20-17, 08:21 AM   #2530
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Orage 查看文章
完全對軍師投降...

紅月差一隻骨頭...咁就GG了...
紅月的話

其實有雙坦已經可以很穩

物坦能百閃就衝百閃,沒就機械心+血量用100%吸引
光戰或盾爺都可,但比較推不會跳出來的盾爺

物坦裝源氏盾,補師裝防即死過P2

之後就只是慢慢打..
有雙坦基本上很穩..
只是打到睡著

シェラタン的話..
其實P1沒斷降攻魔的話其實也不算難

難的是那2顆果實出來時
但只要2顆果實出來時能用EC+巴哈秒掉的話
本體就和P1差不多
只要DEBUFF沒斷到

舊 07-20-17, 07:33 PM   #2531
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

紅月過左,要計到一次過殺好囧

軍師要再試下先

舊 07-21-17, 07:42 AM   #2532
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

紅月ko,用櫻花打係簡單得多

軍師要再諗諗隊員

舊 07-21-17, 07:18 PM   #2533
ShinDou

新角廢成咁又可以儲石了
舊 07-22-17, 08:47 PM   #2534
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

11連中晒2隻虹...

軍師終於攻略完成,最後賭運成功

舊 07-25-17, 10:07 AM   #2535
ShinDou

1次過左55層,不過唔記得用4次LB冇個盾要再打 @@

頭先臨贏果陣先冇留意俾人DISPELL左爭D滅團 XD

第2次打難左好多,係咁中STOP,仲要無啦啦DISPELL完同TURN再狂出勁招秒左我3隻,好彩都記得4下LB COMPLETE到 @@

同埋原來招魔法唔係風招,魔壁1食就死,因為冇谷HP谷左耐性

此篇文章於 07-25-17 10:30 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-25-17, 04:12 PM   #2536
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
新角廢成咁又可以儲石了
這次合作角大獎應該是那隻劍版劍豪神賴

有提達或洋蔥這些用劍的很有用..

P.S.抽了30次一堆伊..沒半隻劍是怎樣..

舊 07-25-17, 04:18 PM   #2537
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
這次合作角大獎應該是那隻劍版劍豪神賴

有提達或洋蔥這些用劍的很有用..

P.S.抽了30次一堆伊..沒半隻劍是怎樣..

有4個就多左160%攻, 80%血, 可惜我一隻都抽唔到

舊 07-25-17, 04:55 PM   #2538
ShinDou

40%攻唔算高喎﹖常闇60% DARK KNIGHT SOUL 50% 刀極意50%,正常應該用呢D﹖@@
舊 07-25-17, 05:21 PM   #2539
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
40%攻唔算高喎﹖常闇60% DARK KNIGHT SOUL 50% 刀極意50%,正常應該用呢D﹖@@
Tidus 本身已經加左120%, 所以有空間用呢D 40%

舊 07-25-17, 06:22 PM   #2540
ShinDou

最盡加300%﹖TIDUS仲爭180%就MAX

不過會唔會遲下又開7星又解放限界架﹖XD
舊 07-26-17, 08:31 AM   #2541
wang2009hk
Game Master

主線早打光光..
活動又不用體力..

就去打一下十二武具._.

アルヘナ很順利的打完..但解唔到5次LB的成就~XD
又要找時間打多次..

舊 07-26-17, 08:46 AM   #2542
ShinDou

黎緊FF4活動,卡因同LYDIA出新抽角唔覺醒上6星 @@

新抽卡因好似都幾勁下,卡因會有地上多段招,好似話遲D會改JUMP可以自己控制幾時落下用黎CHAIN﹖咁第2TURN當尾刀技用都OK,同埋好似話會改到起跳果陣都會攻擊﹖

新LYDIA都好堅,有專用召技,仲有龍卷同QUAKE @@ 準備ALLIN

新召鳳凰有AUTO異常回復好正喎,咁D萬能藥有機會用下了

真降臨隻怪獸把新劍就好似冇乜用,1百攻同魔30%,我又唔用物魔人既

好似話遲D會改下鬥雞形式,1早應該改啦
舊 07-26-17, 08:47 PM   #2543
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

紅月,冰鳥過左……而家開始諗繼續打埋12武具最後2把返黎

舊 07-27-17, 03:05 PM   #2544
ShinDou

而家先有心機COMPLETE埋冰鳥,因為要召火要拖慢打都唔係易,再打多次5人秒左佢先 @@

5人仲難,要SL到兩個打手唔死再火EC秒左隻野先得,得5人成日中吹雪1TURN死打手要係咁SL

此篇文章於 07-27-17 03:33 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-27-17, 10:17 PM   #2545
ShinDou

俾軍師D種子秒晒全部主力 @@ 打剩隻野5分1血度

下次再打試下用酸性雨先,見人話可以整盲D種子,估唔到唔夠力秒D種子,同埋因為忙得濟又少左條友都冇乜機會打佢
舊 07-28-17, 10:10 AM   #2546
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
俾軍師D種子秒晒全部主力 @@ 打剩隻野5分1血度

下次再打試下用酸性雨先,見人話可以整盲D種子,估唔到唔夠力秒D種子,同埋因為忙得濟又少左條友都冇乜機會打佢
基本係要見果實,就一定先秒左先,憤怒果實首當其衝必須一局殺

怨恨果實可以放置下一局一下秒,不過真係唔斷得debuff……

舊 07-28-17, 10:49 AM   #2547
ShinDou

出埋淫遊詩人同RIKKU帶酸性雨就過左了,不過唔記得出土暗屬冇左個魔精30%,淨係拎左20TURN內同幻獸殺 @@

酸性雨真係1野就盲左D果實 XD

其實有時最煩既反而係唱緊歌換唔到人,佢當唱歌係已經行動左,不過淫遊詩人都真係幾正,齊晒全BUFF DEBUFF

打多次難打左好多,可能因為光豬裝左石化杖反擊唔扣血打唔出LB石,同埋打到半血果陣唔記得換定RIKKU出黎先搞到出唔到酸性雨,不過好彩2隻聖光夠秒果實,拎埋軍師知略了 XD

此篇文章於 07-28-17 11:31 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-28-17, 02:03 PM   #2548
ShinDou

乜巴哈打落紅月果度扣咁少既﹖扣得幾萬﹖修正左﹖都係用D物魔人EC試下先
舊 07-28-17, 10:59 PM   #2549
ShinDou

終於磨得死紅月COMPLETE埋,磨左2個鐘都有,又唔記得用POT153個DAM CUT,已經搭勁FD隻狗,佢攻7百魔千1,克屬果D卒俾佢秒咁濟,不過打紅月都扣好少,2下夾埋打十幾萬度

鷹眼原來都幾正,淨係冇冰招,俾冰鳥招野佢就打晒全屬

此篇文章於 07-28-17 11:06 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-28-17, 11:20 PM   #2550
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

大魔導師攻略完成......試左足足過10次先得

明白到火風屬過百係打佢好重要,第二型態風屬有150%,兩招全體魔既先風後火完全唔係問題, 先火後風死左都剛剛好夠捱……而且獅子叔做埋debuff, 開完不屈不撓之後再出世界崩壞,就完全冇問題。但真係要睇佢開黑洞個刻先唱歌就安全,唔係真係會打唔過……可能我弱啦

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 07:34 AM

手機版 | APP版