Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

查看投票結果: NBA 2012 總冠軍
東(1) 芝加哥公牛 0 0%
東(8) 費城七十六人 0 0%
東(4) 波士頓塞爾特人 1 2.86%
東(5) 阿特蘭大鷹 0 0%
東(3) 印第安納溜馬 0 0%
東(6) 奧蘭多魔術 0 0%
東(2) 邁亞密熱火 10 28.57%
東(7) 紐約人 1 2.86%
西(1) 聖安東尼奧馬刺 10 28.57%
西(8) 猶他爵士 0 0%
西(4) 孟菲斯灰熊 0 0%
西(5) 洛杉磯快艇 0 0%
西(3) 洛杉磯湖人 2 5.71%
西(7) 丹佛金塊 0 0%
西(2) 奧克拉荷馬雷霆 10 28.57%
西(7) 達拉斯小牛 1 2.86%
投票者: 35. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 03-15-12, 11:31 PM   #251
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
The Raptors have traded Leandro Barbosa to the Pacers, according to a source.

Toronto will receive a second round pick in return, according to a source that spoke with David Aldridge.

Because the Pacers are under the salary cap, they are able to absorb the salary of Barbosa.

又可以同Amundson一隊lu
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 12:43 AM   #252
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
戲碼有變...

http://www.espnstar.com.tw/news/bask...315/230805.htm

唔知有冇重磅交易呢

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 02:03 AM   #253
才子
量地總監

The Portland Trail Blazers have agreed in principle to trade Gerald Wallace to the New Jersey Nets for Mehmet Okur, Shawne Williams and a protected first-round pick

DW 叫籃網 trade Okur 返黎, 咁快又做人球......

(`・ω・´)

此篇文章於 03-16-12 02:06 AM 被 才子 編輯。
舊 03-16-12, 03:20 AM   #254
才子
量地總監

The Golden State Warriors have used Stephen Jackson to land a first-round pick and Richard Jefferson from the San Antonio Spurs, according to league sources.

Jefferson 終於過主, Jackson回歸發蹟地, 但spurs 好似需要BIG MAN多d

------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Houston Rockets have acquired center Marcus Camby from the Portland Trail Blazers in exchange for center Hasheem Thabeet, guard Jonny Flynn and a 2012 second-round pick.

Camby 又要嗌退休了

拓荒者已經換走左3件...

(`・ω・´)
舊 03-16-12, 03:22 AM   #255
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
臨尾整一單湖人 fisher + 1st round pick(小牛) 被 trade 去火箭換 jordan hill

舊 03-16-12, 03:24 AM   #256
才子
量地總監

引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
臨尾整一單湖人 fisher + 1st round pick(小牛) 被 trade 去火箭換 jordan hill
咁湖人應該仲有動作, 同騎士換sessions?

(`・ω・´)
舊 03-16-12, 03:26 AM   #257
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 才子 查看文章
咁湖人應該仲有動作, 同騎士換sessions?
較早時已換

walton + kapono + 1st round pick <-> Ramon Sessions + Christian Eyenga + 2013熱火PICK

舊 03-16-12, 08:44 AM   #258
JMi

註冊日期: Feb 2011
最爆頭係nuggets
trade走nene 入mcgee? 貪佢後生d??
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 08:57 AM   #259
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
fisher走了,邊個叫停高比/關鍵時刻企出黎/處理最後一擊呢
印象中今年高比好似無乜點絕殺成功過

定係plan b.家人有事->買斷->回家->再次加盟LAL

舊 03-16-12, 09:23 AM   #260
Penny仔

係咪改左賣斷唔可以即時回歸?忘記了

nene 換mcgee, 可能Denver覺得份約中左伏,所以早d甩......掛
但我最喜愛的mcgee 叫緊14m 一年架喎

blazers一夜間拆散晒隊波
嘩, oden都殺埋.....
舊 03-16-12, 09:40 AM   #261
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
係咪改左賣斷唔可以即時回歸?忘記了

nene 換mcgee, 可能Denver覺得份約中左伏,所以早d甩......掛
但我最喜愛的mcgee 叫緊14m 一年架喎

blazers一夜間拆散晒隊波
嘩, oden都殺埋.....
教練都炒埋....

McMillan 係好教練哇!

Oden 去太陽隊吧!!!

此篇文章於 03-16-12 09:43 AM 被 Greenhead 編輯。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 10:02 AM   #262
Penny仔

引用:
作者: Greenhead 查看文章
教練都炒埋....

McMillan 係好教練哇!

Oden 去太陽隊吧!!!
我覺得就算要重組都未致於要炒McMillan
...可能McMillan 唔聽話? lol
舊 03-16-12, 10:24 AM   #263
Greenhead

引用:
我覺得就算要重組都未致於要炒McMillan
...可能McMillan 唔聽話? lol
From HoopsHype:One major internal complaint regarding Nate McMillan was handling of rookie guard Nolan Smith's playing time.

McMillan 作風一向強硬,不如去 NYK 吧?

Anthony 澄清自己同旦東尼無牙齒印:http://sports.yahoo.com/nba/news;_yl...nthony-dantoni

我最唔中意 NYK 賣晒家當換 Melo,仲俾佢招來 JR Smith。
舊 03-16-12, 10:48 AM   #264
Penny仔

引用:
From HoopsHype:One major internal complaint regarding Nate McMillan was handling of rookie guard Nolan Smith's playing time.

McMillan 作風一向強硬,不如去 NYK 吧?

Anthony 澄清自己同旦東尼無牙齒印:http://sports.yahoo.com/nba/news;_yl...nthony-dantoni

我最唔中意 NYK 賣晒家當換 Melo,仲俾佢招來 JR Smith。
我都覺得melo 同D antoni 未致於不和,係唔夾姐
melo 又話jr smith 唔關佢事架喎,咁邊個叫佢黎?

wizards trade 走左某2位天才後,Wall 爆珠了
舊 03-16-12, 11:49 AM   #265
Greenhead

引用:
我都覺得melo 同D antoni 未致於不和,係唔夾姐
melo 又話jr smith 唔關佢事架喎,咁邊個叫佢黎?

wizards trade 走左某2位天才後,Wall 爆珠了
爭少少唔記得 Wizards 仲有件百力滋,乜佢原來未走?
舊 03-16-12, 12:17 PM   #266
Penny仔

引用:
爭少少唔記得 Wizards 仲有件百力滋,乜佢原來未走?
冇一隊肯接

狂賀McGee轉會去playoff team

點解有2個第6位?
舊 03-16-12, 12:59 PM   #267
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
雙第6位

舊 03-16-12, 02:04 PM   #268
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
alley oop 果球有咩問題?
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 02:09 PM   #269
才子
量地總監

估唔到會TRADE NENE...

話時話, 木狼單野 deal 唔成?

(`・ω・´)
舊 03-16-12, 03:40 PM   #270
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ammms 查看文章
alley oop 果球有咩問題?
1. 有機會吹Double
2. Unrespect對手
3. 又唔係大勝對手仲要落後緊就咪玩野,又唔係明星賽

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 08:26 PM   #271
POISON

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
1. 有機會吹Double
2. Unrespect對手
3. 又唔係大勝對手仲要落後緊就咪玩野,又唔係明星賽
去到單刀對面都唔回防既地步,其實都默許左你花式表演架喇
應該話,請你花式表演吸引觀眾,最妤可以罰球線起跳入樽成功呀
Unrespect?佢又唔係跳返part舞再dunk or特登籃底唔射等人地過黎

舊 03-16-12, 08:57 PM   #272
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: POISON 查看文章
去到單刀對面都唔回防既地步,其實都默許左你花式表演架喇
應該話,請你花式表演吸引觀眾,最妤可以罰球線起跳入樽成功呀
Unrespect?佢又唔係跳返part舞再dunk or特登籃底唔射等人地過黎
岩~~~最好三分線起跳入樽tim~~~
當然我咁樣講唔夠仔細,
想DUNK得靚既拉一拉桿都已經好足夠,
不過已經係落後緊仲自制個Ally hop係咪必要呢?畢竟呢個係有相當風險既動作,
入左就無所謂,娛樂性一流,
失手的話點算?
無錯,觀眾俾錢入場都想睇娛樂,
但球隊簽你入嚟係想嬴波,唔係要哈林籃球,唔係要DUNK CONTEST,
不過當然啦,就算入YOUTUBE睇Comment大家都有唔同意見,
No respect唔係得我一個人講,
「無謂動作」亦都唔止係我一個人睇法,
兩睇既啫~~

我的雜談小屋
舊 03-16-12, 09:25 PM   #273
POISON

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
岩~~~最好三分線起跳入樽tim~~~
當然我咁樣講唔夠仔細,
想DUNK得靚既拉一拉桿都已經好足夠,
不過已經係落後緊仲自制個Ally hop係咪必要呢?畢竟呢個係有相當風險既動作,
入左就無所謂,娛樂性一流,
失手的話點算?
無錯,觀眾俾錢入場都想睇娛樂,
但球隊簽你入嚟係想嬴波,唔係要哈林籃球,唔係要DUNK CONTEST,
不過當然啦,就算入YOUTUBE睇Comment大家都有唔同意見,
No respect唔係得我一個人講,
「無謂動作」亦都唔止係我一個人睇法,
兩睇既啫~~
失手的話點算?失左手個榜又可以加多一單囉,仲可以點算
無謂動作就預左架喇
只不過回想下當年Francis自行彈地入樽/carter誇過人入樽/經常出現既單刀走步入樽 etc 都係讚多
反而呢個列入No respect咁以後乜都無得玩了

此篇文章於 03-16-12 09:27 PM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 10:41 PM   #274
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: POISON 查看文章
失手的話點算?失左手個榜又可以加多一單囉,仲可以點算
無謂動作就預左架喇
只不過回想下當年Francis自行彈地入樽/carter誇過人入樽/經常出現既單刀走步入樽 etc 都係讚多
反而呢個列入No respect咁以後乜都無得玩了
係?大帝既5步上籃算唔算?

我的雜談小屋
舊 03-16-12, 11:05 PM   #275
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
Howard 到頭黎都係想睇定 d 先 ... 始終佢都係心大心細 ...
我諗 playoff 佢俾人炒後會下定決心架啦!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
NBA 討論區 VOL. 16 - CLOSED - 請到 NBA 討論區 VOL. 17 繼續討論 阿聰 體育版 1000 01-11-07 11:07 AM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM
Game vol.32(完) 龍寶寶 體育版 23 01-04-05 04:12 PM

現在的時間是 07:37 PM

手機版 | APP版