Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-08-12, 06:15 PM   #1
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
大家的媽媽有無更年期問題?

..
呢幾年呀媽搞到成個家,個個都唔開心...
特別係針對我老豆,話佢成日去探呀婆..(睇自己呀媽比老婆嘈..)
成日單單打打佢..搞到我老豆問我...係唔係佢退左休就無用,比人睇唔起...
有幾次差D打交......
仲成日玩野....佢唔LIKE煮飯,老豆煮LAW...煮佢又話唔食,
佢又話老豆唔問佢就煮.......
成日嘈嘈嘈....同呀媽講...佢又話係大人事....唔肯聽我講...
真係火都黎...我話我

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 06:32 PM   #2
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
http://www.youtube.com/watch?v=OZch_S-DJzo
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 06:33 PM   #3
yeah yeah

買過...佢唔肯飲...
話自己唔係...

NTR.......
舊 07-08-12, 07:17 PM   #4
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
你要學一個技

當佢透明

舊 07-08-12, 08:47 PM   #5
二伍

註冊日期: Sep 2002
我同我妹已經當阿媽透明,開親口都總係嗌交收場
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 08:47 PM   #6
BOYBOYBOY

引用:
作者: 二伍 查看文章
我同我妹已經當阿媽透明,開親口都總係嗌交收場
萬試萬靈,你越理佢,佢就做大龍鳳

舊 07-08-12, 08:56 PM   #7
二伍

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
萬試萬靈,你越理佢,佢就做大龍鳳
連d親戚都頂佢唔順
最慘係有病嘅人永遠以為自己好健康
舊 07-08-12, 08:57 PM   #8
yeah yeah

引用:
你要學一個技

當佢透明
我就話可以當佢透明,..返工,放工都無咩時間見佢,,
但我見老豆好慘..
我老豆又要同佢嘈...唔當佢透明....一日對住咁多個鐘..
成日串老豆..

NTR.......
舊 07-08-12, 08:58 PM   #9
yeah yeah

同一件事..佢做得,你唔做得...
你做就錯,佢做個時而你話佢...
佢就話我點同你...

NTR.......
舊 07-08-12, 09:18 PM   #10
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
咁似港女d雙重標準既?!
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 09:37 PM   #11
BOYBOYBOY

引用:
作者: 二伍 查看文章
連d親戚都頂佢唔順
最慘係有病嘅人永遠以為自己好健康
見親佢D表情都係死老豆咁款
真係頂唔順
明明乜問題都冇,有工返有飯開,負面情緒爆分

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我就話可以當佢透明,..返工,放工都無咩時間見佢,,
但我見老豆好慘..
我老豆又要同佢嘈...唔當佢透明....一日對住咁多個鐘..
成日串老豆..
佢地唔嘈唔安落,你都係算吧啦
最好當唔知,你干涉佢仲大件事XD

引用:
同一件事..佢做得,你唔做得...
你做就錯,佢做個時而你話佢...
佢就話我點同你...
死不認錯,正常,唔好同個病人計,我以前初初會同佢火併
而家氣都費事同佢晒

引用:
作者: funnyfun 查看文章
咁似港女d雙重標準既?!
YES
自己冇錯,錯在世界/別人
我最慘屋企有2件,一個老一個90後

舊 07-08-12, 09:58 PM   #12
konoka
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
更年期+牌氣差果類母親仲難頂
有冇試過只係唔想走冷氣關個門E種小事都突然比佢攞黎發牌氣,
然後成家人比佢當出氣袋大吵大鬧?

原PO果種情況其實唔算好惡頂

我覺得忍到就忍,無視到就無視,始終都係母親,家和萬事興為前
但要記得要比佢知道你條底線o係邊,你都係人黎,都有容忍的底線
真係忍夠就o係合適時候就爆出黎比佢知道唔忍你唔等於唔孝順,
有d父母親係好鐘意見你忍得就變本加厲挑戰你條底線,好識利用子女的孝順心
搞到個個人都唔開心先安樂...唉
konoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 10:10 PM   #13
BOYBOYBOY

咁極端就當佢死左算啦

舊 07-08-12, 10:48 PM   #14
konoka
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
引用:
咁極端就當佢死左算啦
我同阿哥冇當佢死左,佢已經當左自己冇生過

不久前的事

所以成日同朋友話同牌氣大的女仔起埋一齊一世真係要小心D諗清楚
我係女仔都係咁話

此篇文章於 07-08-12 10:50 PM 被 konoka 編輯。
konoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 11:02 PM   #15
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
無視法我都試過,但幾日後就俾老竇警告式介入,我冇道歉,不過理番佢老竇已經收貨
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 11:08 PM   #16
BOYBOYBOY

引用:
作者: konoka 查看文章
我同阿哥冇當佢死左,佢已經當左自己冇生過

不久前的事

所以成日同朋友話同牌氣大的女仔起埋一齊一世真係要小心D諗清楚
我係女仔都係咁話
最恐怖唔係鬧人,係晚晚自己感懷身世係度喊
一哭二鬧爭在未上吊

咁樣比佢癲法真係精神失常

唔好以為關心佢就有用,反而係你由佢自己算數係最實際方法

惡女人都可以變小羊,男人點治佢係問題根本
洗腦式教育女友真係見唔少人咁做
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
無視法我都試過,但幾日後就俾老竇警告式介入,我冇道歉,不過理番佢老竇已經收貨
咩料

舊 07-08-12, 11:09 PM   #17
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
咩料
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 11:14 PM   #18
BOYBOYBOY

即係叫你要關心佢?

舊 07-09-12, 07:16 AM   #19
yeah yeah

引用:
見親佢D表情都係死老豆咁款

佢地唔嘈唔安落,你都係算吧啦
最好當唔知,你干涉佢仲大件事XD
我唔介入..發生血案都似.....
家中D TV手掣爆左好幾個..
佢一火就想車人...車人唔成功就車落地下...

NTR.......
舊 07-09-12, 09:57 AM   #20
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
伯母咁火爆係佢一貫既性格定係近年先轉變?
有無諗過帶伯母去睇精神科醫生?
搵d佢無咁敵視既親戚或朋友,勸下去睇醫生吧。

或者試下唔好咁硬,當佢係細路女咁氹得唔得,好多人上左年紀性格就會返老還童。
我針唔桔到肉,聽落可能似風涼話,見諒。

舊 07-09-12, 10:22 AM   #21
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
路過,更年期問題冇咁大鑊喎,你媽幾多歲先?

個人認為你媽有情緒病,軟硬兼施都要捉佢去睇醫生
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 10:35 AM   #22
BOYBOYBOY

引用:
我唔介入..發生血案都似.....
家中D TV手掣爆左好幾個..
佢一火就想車人...車人唔成功就車落地下...
一早爆晒啦
DVD搖控+TV控
所以真係當佢死算,野都費事講
引用:
作者: jasmin 查看文章

唔一定係情緒病,有D人本身脾氣唔好會更加可怕
唔排除有可能係啦當然

舊 07-09-12, 11:29 AM   #23
yeah yeah

引用:
作者: 2dn 查看文章
伯母咁火爆係佢一貫既性格定係近年先轉變?
有無諗過帶伯母去睇精神科醫生?
搵d佢無咁敵視既親戚或朋友,勸下去睇醫生吧。

或者試下唔好咁硬,當佢係細路女咁氹得唔得,好多人上左年紀性格就會返老還童。
我針唔桔到肉,聽落可能似風涼話,見諒。
引用:
作者: jasmin 查看文章

我想捉佢去黃大仙,睇下係唔係撞鬼

引用:
一早爆晒啦
DVD搖控+TV控
所以真係當佢死算,野都費事講
會同佢講多幾次,佢都係唔聽就由佢吧....
有時見佢出街嘈d seller,見d seller真係好慘...
明明無得換,但佢死係到嘈...死都要換...
換完就同我地講,要惡呀ma....惡咪換比我law...
下下同人嘈...佢都唔知係唔係擻亞人黎...

NTR.......
舊 07-10-12, 01:17 PM   #24
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實, 好多母親都有呢類情況.
你試下個個月放底家用以外的零用, 咁仲好過買藥多多聲.

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 02:20 PM   #25
二伍

錢解決到嘅問題就唔係問題

論壇跳轉

現在的時間是 09:00 AM

手機版 | APP版