Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-10, 07:10 PM   #326
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: cccc 查看文章
比較起上o黎, 顏良路人好多...........
次次出場都係衰的............
文醜起碼都有得威下先衰............

火哥 同 二公子 好耐冇出場了.............
大耳 要走佬, 火哥都唔出o黎幫手???
到真係走o個時一定會出場啦火哥~~~~

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-10, 07:34 PM   #327
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
比較起上o黎, 顏良路人好多...........
次次出場都係衰的............
文醜起碼都有得威下先衰............

火哥 同 二公子 好耐冇出場了.............
大耳 要走佬, 火哥都唔出o黎幫手???
顏良第7期出場,被二,三爺打贏!
39期就被人二爺殺了!真係最路人..orz
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
到真係走o個時一定會出場啦火哥~~~~
火哥同三爺現在失蹤中!
應該個時就會出來了!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-10, 04:38 PM   #328
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
三爺唔知係咪南下左
39第一回之後黑頁話郭嘉個樣削左好多
可能會由2公子送佢上路

舊 08-05-10, 03:10 PM   #329
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
《火鳳》317回--河北野人: 文醜嗰函頭無端端無咗?!皇叔果然中咗三奇嘅反間計, 雖有皇族護身, 但自知不能久留, 搵二爺可以點幫到佢脫身?同時一句話點中晒文醜嘅死穴。

覺得第二部(呂小強死開始計)咁耐, 主線係袁大師兄嘅興亡(單寫其名會被以為指袁家軍), 副線係曹劉二人, 反而期望的二公子同火哥則完全路人化~~~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 05:44 PM   #330
Sar8
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
《火鳳》317回--河北野人: 文醜嗰函頭無端端無咗?!皇叔果然中咗三奇嘅反間計, 雖有皇族護身, 但自知不能久留, 搵二爺可以點幫到佢脫身?同時一句話點中晒文醜嘅死穴。

覺得第二部(呂小強死開始計)咁耐, 主線係袁大師兄嘅興亡(單寫其名會被以為指袁家軍), 副線係曹劉二人, 反而期望的二公子同火哥則完全路人化~~~
因為以演義又好,正史又好
呢兩個人都暫時未有大作為
問題係點樣令呢兩個人插入官渡最頭痛
2公子應該係郭嘉之死
火哥真係好難搞

舊 08-21-10, 06:54 PM   #331
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

當然係 Agree
尤其ching 單寫其名會被以為指袁家軍
所以根本連姓都可以改

(看洛陽 袁X 對他 所說 要能捨棄)
棄名捨姓

引用:
作者: Sar8 查看文章
因為以演義又好,正史又好
呢兩個人都暫時未有大作為
問題係點樣令呢兩個人插入官渡最頭痛
2公子應該係郭嘉之死
火哥真係好難搞
汝南 曹軍糧地

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-10, 11:43 AM   #332
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 小黑 查看文章
睇演義果陣真係輕輕帶過俾于吉詛咒而死,當時覺得係抵死,但都有d可惜
佢唔死,天下就可能唔係咁

但睇火鳳描寫到呢一part好感人
係,雖然孫策話死話死到終於死左都2,3話,但睇完果下有d心up,真係俾命運作弄既天才
zeroorz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-10, 04:10 PM   #333
Sar8
The One

毫無破綻既陣法

不過睇埋個預告睇來文醜活唔過5回

下期休刊...
即係同海賊王一樣停一個月

舊 08-27-10, 11:25 PM   #334
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
毫無破綻既陣法

不過睇埋個預告睇來文醜活唔過5回

下期休刊...
即係同海賊王一樣停一個月
預告唔係講左文醜要死了嗎?
關二哥 唔係一直都晌郭嘉陣中??

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 05:45 PM   #335
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
新一話己出

張呂布一話完文醜
郭嘉以$傷人
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 08:09 PM   #336
cccc
Crazy Gamer

引用:
作者: ayato 查看文章
新一話己出

張呂布一話完文醜
郭嘉以$傷人
睇左~~~~仲以為會拖多一兩回添............
張小強 句對白 繼續 loop............
d $$$ 都唔係自己的, 打完仲可以吞埋............
黑暗兵法——無本傷人,無本生利!

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
舊 09-16-10, 11:08 PM   #337
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
竟然唔係二爺殺
不過又比張奉先屈機@@
佢有邊次打完唔會講自己句對白o既呢....
"他山之石, 可以攻玉!"完全係呢2合話o既寫照
夠哂精警

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 09:14 AM   #338
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
竟然唔係二爺殺
不過又比張奉先屈機@@
夠哂精警
忠於原著
陳某幾好,唔係由二爺殺完全忠於正史

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 09:19 AM   #339
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
竟然唔係二爺殺
不過又比張奉先屈機@@
夠哂精警
文哥
初初出場果時係威係勢咁殺晒D偽呂布,點知最係係俾偽呂布收皮...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 09:41 AM   #340
Sar8
The One

正史唔係比卒仔用咩

舊 09-17-10, 12:47 PM   #341
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

引用:
正史唔係比卒仔用咩
正史中佢係「亂軍中所殺」,比卒定比武將放倒無提過

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 02:51 PM   #342
冬雨
Game Master
closing

引用:
作者: colus 查看文章
文哥
初初出場果時係威係勢咁殺晒D偽呂布,點知最係係俾偽呂布收皮...
明顯他才是真呂布xd

今回郭嘉咁搏命!
文醜此回有些責任都係d手下的問題,但可惜他對著的是新戰神..orz!
加上張生又係那句對白,難道騎馬都有此效果xd?

下回是雙奇會,第一戰!
應該是指一奇vs四奇吧!

Person who walks to the future.

此篇文章於 09-17-10 02:53 PM 被 冬雨 編輯。
舊 09-17-10, 04:23 PM   #343
唔係啊化
Senior Gamer

引用:
作者: mark20hk 查看文章
明顯他才是真呂布xd

今回郭嘉咁搏命!
文醜此回有些責任都係d手下的問題,但可惜他對著的是新戰神..orz!
加上張生又係那句對白,難道騎馬都有此效果xd?

下回是雙奇會,第一戰!
應該是指一奇vs四奇吧!
上次戰呂布時,陳宮智鬥二三四奇再加多隻狼,都仲頂得到咁多話;
今次一奇、怪VS四奇,又可以講幾多話呢,而三奇又會唔會出手助陣,隻狼又唔知放返未呢??
期待中啊

舊 09-17-10, 04:42 PM   #344
cccc
Crazy Gamer

引用:
作者: 唔係啊化 查看文章
上次戰呂布時,陳宮智鬥二三四奇再加多隻狼,都仲頂得到咁多話;
今次一奇、怪VS四奇,又可以講幾多話呢,而三奇又會唔會出手助陣,隻狼又唔知放返未呢??
期待中啊
係喎..............
二公子去左邊???
好似 小霸王最後一次出場, 偽呂布覺醒之前 出過下??
係唔係晌 夏候淵軍入面???

G KERO~~~~
舊 09-17-10, 08:54 PM   #345
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

同以前d戰役比較~官渡好似寫快左好多~唔通陳某終於驚自己有生之年都完唔到火鳳~!?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 09:15 PM   #346
冬雨
Game Master
closing

引用:
係喎..............
二公子去左邊???
好似 小霸王最後一次出場, 偽呂布覺醒之前 出過下??
係唔係晌 夏候淵軍入面???
二公子應該準備緊係官渡之後做郭嘉!
而在下估計火哥可能係二哥走佬時出現!

舊 10-04-10, 09:47 PM   #347
Sar8
The One

郭嘉袁方第一戰開始
冇許禇
睇來張郃呢場應該冇對手

不過真係官渡真係來得好快
呂布打左兩本書,手尾又一本
但係官渡可能一本多D就搞店哂

舊 10-04-10, 11:37 PM   #348
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
郭嘉袁方第一戰開始
冇許禇
睇來張郃呢場應該冇對手

不過真係官渡真係來得好快
呂布打左兩本書,手尾又一本
但係官渡可能一本多D就搞店哂
o岩o岩先八奇第一戰
張郃又未發威
仲有最尾二公仔出場 ( 佢 n 年前已經講到火燒烏巢... )
起碼打多2期啦

舊 10-05-10, 01:48 PM   #349
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
由白馬津到延津口呢幾段, 陳某好似幾有心鋪排大奇對四奇呢一戰(又幫人改名啦), 尤其是響延津口講到好白; 先搵張遼立大功, 反而正史中響呢戰中担正嘅曹操同荀攸就鬼隱咗, 令讀者滿以為跟正史同演義咁告一段落, 反正正係高潮所在(!!), 只能講一句: 期待!

三二一話(咁都記錯)裡面連近幾(十?)期都冇乜佳績嘅夏侯兄弟都有番D演出, 可賀~(對手實在太雜魚啦)

老實講, 張郃以往績到唔到到張遼之流嘅級數, 都幾有保留, 不過都係睇落去陳某可以玩到點先講。

唔係各位提一提, 都唔覺唔覺差唔多夠集數出單行本咯。

再補充一下: 班劉姓皇族本應係夾住大把金銀走路去投袁中途, 點知撞正兩軍交戰, 四奇咪一個唔該納咗嚟誘敵咯~話就話免咗皇族投敵之罪啫, 財權都落晒曹操手上, 慢慢同你班反骨仔秋後算賬都未遲~~~

此篇文章於 10-05-10 01:58 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 01:55 PM   #350
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
最尾個幕2人互指好型!!
令我諗起郭嘉果句:他日官渡,看我以一敵百!,好期待~
可惜官渡之後郭嘉就.....
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:33 AM