Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-06-09, 02:13 AM   #151
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
睇到第2 頁... 我覺得樓主唔應該響呢個版出post~

請你去清談的「投資討論區」m9

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 08-06-09, 07:56 AM   #152
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
「可能」嘛,
「可能」人地會覺得好介意,如你之前講「講得咁直接咁兇狠,我怕樓主會睇唔開做傻事喎」。

又,
曾經見唔少o係網上自嘲無異性緣、事業無成、得罪人多稱呼人少一輩,
出到唻見真人時原來係外表不差、識得講野、仲有d 內涵o既人,
當然唔係個個都都一定會係咁,
只係希望大家唔好單單為幾個reply 、就咁樣上心ja 。 =)
定D嚟, 我係D俾人問候全家都冇反應嘅人.
ZeroChow 目前離線  
舊 08-06-09, 08:48 AM   #153
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
算了,樓主應該到家下都唔知點解識唔到女仔,講左又唔聽,無得救了
stephen1980 目前離線  
舊 08-06-09, 12:11 PM   #154
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我建議樓主可以用再謙虛d的口脗去向人介紹自己的職業狀況
咁樣比人第一印象會好d

我知你好有自己的個性 但人係群體的動物
始終需要融入一個社交圈子就唔可以太過自我主義
除非你好清高認為自己唔需要結交朋友 (不過依家樓主想結識女性朋友, 係米?)
又或者你認為呢度的人同你道不相同, 你又唔想改變自己的睇法,
我建議你可以搵過其他以討論投資為主的forum 話唔定可以結識到你的另一半

Lost In Paradise

此篇文章於 08-06-09 12:16 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-06-09, 01:23 PM   #155
愛鰻魚的貓
Crazy Gamer
(/_\)ヒ西...

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
我建議樓主可以用再謙虛d的口脗去向人介紹自己的職業狀況
咁樣比人第一印象會好d
明明靠炒賣為生但話自己無業
呢 d 唔關個人謙唔謙虛事,而係連字都唔識用…

舊 08-06-09, 02:20 PM   #156
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 愛鰻魚的貓 查看文章
明明靠炒賣為生但話自己無業
呢 d 唔關個人謙唔謙虛事,而係連字都唔識用…
簡單來說
樓主是語障的
唔駛理佢有冇反應
反正事實擺在眼前

舊 08-06-09, 03:46 PM   #157
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
Hi~好似好耐無見過你

你一來就講得咁直接咁兇狠,我怕樓主會睇唔開做傻事喎
hi~
少左上黎係因為我而家o係上海工作, 大陸又block左GAF....所以好少上黎喇....

我講事實o者....佢要做傻事係佢自己睇唔開....
RS 200 目前離線  
舊 08-06-09, 04:06 PM   #158
Designer
Registered User

其實睇樓主幅圖都略知一二
Designer 目前離線  
舊 08-06-09, 09:29 PM   #159
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Seppie 查看文章
簡單來說
樓主是語障的
唔駛理佢有冇反應
反正事實擺在眼前
我知你唔鍾意佢的態度 而佢又真係有用詞不當
但佢又未至於語障........ 話佢語障有太過份了

佢態度唔好 你地可以話佢態度唔好 唔去教佢野
可以串佢用詞不當 佢係有野唔好, 但唔好因為佢態度串
就好似做所有野都唔arm 讓人睇唔順眼咁
gaf幾時變得咁思想潔癖? 講錯隻字要被人身攻擊?

此篇文章於 08-06-09 09:59 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-06-09, 10:14 PM   #160
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
我知你唔鍾意佢的態度 而佢又真係有用詞不當
但佢又未至於語障........ 話佢語障有太過份了

佢態度唔好 你地可以話佢態度唔好 唔去教佢野
可以串佢用詞不當 佢係有野唔好, 但唔好因為佢態度串
就好似做所有野都唔arm 讓人睇唔順眼咁
gaf幾時變得咁思想潔癖? 講錯隻字要被人身攻擊?
連全職訓身炒股都唔(肯)o係個topic 名講清楚
個topic名自稱無業呢一下呢....

舊 08-06-09, 10:22 PM   #161
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

咁呢個係全職炒股係米真係算一種職業呢?
名稱係炒家?
炒股專家?

你出去見工同人講目前為止我全職炒股,你估人地會唔會當果個係職業?

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-06-09, 10:54 PM   #162
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
全職炒股...其實真係好難搵女朋友...
(搵食另計喎\ m / )
因為好多炒股人都明白(今日唔知聽日事,呢頭唔搵便錯過)之類ge野,
對佢地黎講錢好敏感,
所以都會用(搵錢)同(女朋友)的天秤去計算...

過來人,有感而發... ...
Diana 目前離線  
舊 08-06-09, 11:12 PM   #163
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
去d交友chatroom同人講自己炒股未輸過一蚊實溝到女
dragonwing84 目前離線  
舊 08-06-09, 11:15 PM   #164
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
一個日日只對住電腦多過見人既"人"
再靚仔, 再好條件都冇用啦
上網溝女算啦, 好彩既都可能搵到野食既

舊 08-07-09, 07:08 AM   #165
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
全職炒股...其實真係好難搵女朋友...
(搵食另計喎\ m / )
因為好多炒股人都明白(今日唔知聽日事,呢頭唔搵便錯過)之類ge野,
對佢地黎講錢好敏感,
所以都會用(搵錢)同(女朋友)的天秤去計算...

過來人,有感而發... ...
咁我又冇呢個問題, 因為我套買賣系統即使痕指突然30min插落/升上10000點, 我都唔会有事....當然係有代價走嘅...

難搵女朋友就真...
舊 08-07-09, 01:01 PM   #166
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
本身已經小機會出去見人識人
如果對人態度仲係咁自我
樓主就更難識女仔

先改變一下同人相處既態度好點
雷火武 目前離線  
舊 08-07-09, 01:22 PM   #167
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
比我係個女仔,好認真咁講樓主比唔到安全感

舊 08-07-09, 01:52 PM   #168
Designer

樓主有potential upgrade 做御宅族喎, 唔駛女友都得啦
舊 08-07-09, 04:49 PM   #169
Cobra
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
3DS Friend Code2277 6591 2217
PSN  IDngkaki
相隔幾日爬文, 希望冇記錯o野.

樓主學歷唔差, 唔讀書去旅行, 參加興趣班都可以識到好多女仔. 甜品班紅酒班或者舞蹈班(如 salsa)都係好選擇.

樓主話過唔要港女, 似乎晌擇偶條件上有所要求, 如可略為闡述 (如性格嗜好), 網友們會容易d比意見. 其實香港有唔少女仔好恨嫁, 我有個超麻甩朋友十幾年冇拍拖, 同個女士相識冇耐閃電拍拖唔夠一年仲結埋婚, 後尾大家至知, 佢老婆比睇相佬指示如果今年唔結就n年都冇望結. 結o左婚兩個都好恩愛, 所以呢個世界真係無奇不有o架.

最後提醒樓主, 如果唔打算以金換心, 請留意愛情係要付出o既, 付出o既唔一定係物質, 而係為對方放低自己喜好尊嚴同自我. 最後你可能發覺, 最愛係自己, 無謂為條女犧牲咁多o野, 勞民傷財.

單身有單身o既快樂呀 (掉轉睇, 即係溝到都有溝到o既痛苦), 不如慳番啖氣愛自己算吧喇.

此篇文章於 08-07-09 04:54 PM 被 Cobra 編輯。
Cobra 目前離線  
舊 08-07-09, 05:50 PM   #170
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: Cobra 查看文章
相隔幾日爬文, 希望冇記錯o野.

樓主學歷唔差, 唔讀書去旅行, 參加興趣班都可以識到好多女仔. 甜品班紅酒班或者舞蹈班(如 salsa)都係好選擇.

樓主話過唔要港女, 似乎晌擇偶條件上有所要求, 如可略為闡述 (如性格嗜好), 網友們會容易d比意見. 其實香港有唔少女仔好恨嫁, 我有個超麻甩朋友十幾年冇拍拖, 同個女士相識冇耐閃電拍拖唔夠一年仲結埋婚, 後尾大家至知, 佢老婆比睇相佬指示如果今年唔結就n年都冇望結. 結o左婚兩個都好恩愛, 所以呢個世界真係無奇不有o架.

最後提醒樓主, 如果唔打算以金換心, 請留意愛情係要付出o既, 付出o既唔一定係物質, 而係為對方放低自己喜好尊嚴同自我. 最後你可能發覺, 最愛係自己, 無謂為條女犧牲咁多o野, 勞民傷財.

單身有單身o既快樂呀 (掉轉睇, 即係溝到都有溝到o既痛苦), 不如慳番啖氣愛自己算吧喇.
想以金換心就去左discuss夜遊版出post啦.

驚港女係因為係D forum睇人d post, 覺得港女好可怕....
舊 08-07-09, 07:21 PM   #171
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ZeroChow 查看文章

驚港女係因為係D forum睇人d post, 覺得港女好可怕....
等於大家見你回d post好可怕一樣
stephen1980 目前離線  
舊 08-07-09, 08:11 PM   #172
Designer

臨淵羨魚不如退而結網

臨淵羨魚不如退而結網, 語出 漢書 ...

喻 人要腳踏實地, 行遠必自邇 登高必自卑 ...

勿 好高騖遠, 但須 大謀擘劃 ...
舊 08-07-09, 08:19 PM   #173
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
去相睇囉~依家吾係都有架咩?
我見電視相睇D女都吾錯下~
kimiko 目前離線  
舊 08-07-09, 10:36 PM   #174
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: ZeroChow 查看文章

又唔係全港女仔都係咁...實有好女仔架喎
不過我都想八下 你搵到你想識女仔既方法未?

舊 08-07-09, 11:19 PM   #175
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: stephen1980 查看文章
等於大家見你回d post好可怕一樣
我好鍾意你呢個回應\

已經講左我地好多睇呢個thread既人既心聲!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.47 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1166 06-12-09 06:19 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.45 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1024 05-09-09 11:32 PM
[飲食分享] 一蚊優惠~ Kojiro Fuuma 飲食版 11 03-22-09 04:47 AM
[DATA] Worldwide Million Selling Software (史上最高遊戲銷量換新主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 02-05-09 12:10 PM
[PS2] 流行り神2 警視庁怪異事件ファイル 神祕人1號 電視遊戲討論版 7 10-31-07 12:16 PM

現在的時間是 07:18 PM

手機版 | APP版