Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-28-11, 12:54 AM   #26
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
主要都是唔夾...同佢有時傾唔到計....
有時想幫佢解決問題...好多時換來的是發脾氣加CUT線....不下好多次....
當然有好多野好難講得晒
甘多年了..唔知再點同佢溝通....傾計...
有時愛一個人...唔係愛/就...就得
有時我覺得咁樣真係幾唏噓.....
不過冇計....勉強冇幸福.....
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 01:00 AM   #27
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: funnyfun 查看文章
有時我覺得咁樣真係幾唏噓.....
不過冇計....勉強冇幸福.....
就是....所以我都唔知可以再做D乜

舊 06-28-11, 01:02 AM   #28
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
主要都是唔夾...同佢有時傾唔到計....
有時想幫佢解決問題...好多時換來的是發脾氣加CUT線....不下好多次....
當然有好多野好難講得晒
甘多年了..唔知再點同佢溝通....傾計...
有時愛一個人...唔係愛/就...就得
佢想搵你申姐
唔係想你理論

聽完佢講,關心一下之後先講自己觀點啦

舊 06-28-11, 01:06 AM   #29
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: 某F 查看文章
佢想搵你申姐
唔係想你理論

聽完佢講,關心一下之後先講自己觀點啦
當然甘耐喇....有時一定係....但係有時大家一齊傾下個問題
佢就常常發晒脾氣...
發生得多...唔識點再傾計

舊 06-28-11, 01:09 AM   #30
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
當然甘耐喇....有時一定係....但係有時大家一齊傾下個問題
佢就常常發晒脾氣...
你成日同佢有相反意見?! 又講左出來?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 01:29 AM   #31
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
佢就常常發晒脾氣...
死啦,我都中過伏

你答咩都錯,佢自己又唔知想點
結果就最衰都係你

我都因為咁間接死

我都想知點救

舊 06-28-11, 03:17 AM   #32
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
幫佢解決問題0既唔使你做,that's all

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 11:58 AM   #33
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
依個呀哥我會割遮

女友算la, 總有人懂得欣賞你

舊 06-28-11, 12:30 PM   #34
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
樓主您好~

想講一下女友的問題...
其實夾唔夾起埋一齊無耐都知...
而唔係6年後的今日...
女仔有時發脾氣其實未必有理由
佢連自己點解心情唔好都未必知...
其實可能係心中積壓了不少的不滿
如果大家無好好溝同
唔平心靜氣講出心裡的想法最後好易會分手收場的...

能不能一起除了講緣份, timing
至於維繫的話要靠大家一起努力的~

至於您的哥哥
相信唔係一時三刻可以搞定...
只希望佢會改變的話
自己可以做的是調節自己的心態...

說多了
希望樓主快點打起精神丫~

舊 06-28-11, 06:19 PM   #35
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
樓主個哥真係衰D講...正衰仔...
成日以為成家人欠佢咁..
又唔諗下自己做左D咩出黎...
仲要係到呀之呀左...
我有咁既呀哥..一早打左佢+踢佢走....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 07:11 PM   #36
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
和氣生財,以後當佢透明寧願唔講野仲好
女友個度,如果6年都仲係咁,放手大家好
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 07:15 PM   #37
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢就常常發晒脾氣...
女人發爛咋一定有佢原因
但未必關你持相反意見既事

女仔要哄下,等佢度氣落左先啦

舊 06-28-11, 07:52 PM   #38
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
食煙..打機...頹(而家有工作)
當然因為有太多野我好難一次過講晒佢做錯D咩...
但係我真係真心覺得佢係冇得救...

永遠唔反省....永遠做錯野就怪人...屋企人幫過佢(我都有)N甘多次借錢...不下幾十萬
佢都唔借珍惜重發人脾氣...
到我地一無錢借比佢就罵人....
真係好過份....

所以我對佢已經死心
咁就要狠一次了…

舊 06-29-11, 12:24 AM   #39
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

多謝大家關心我的一字一句...
心情已沒有那麼壞了
希望大家都生活順利!!!

舊 02-03-12, 07:15 PM   #40
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我都有類似經歷,不過對像係我阿爸
果時因為大家生活上不便好多磿刷
例如佢好霸道,人地用緊廁所佢一急就即刻要人出來
打電話泥佢講野你幾忙都要你聽完聽哂
基本上由細到大都比佢打,特別佢賭輸果陣
咁我20歲果年有一日禮拜日我早上訓緊教
佢個人晨早9:00聽歌,仲開到最大聲果隻
咁我返工攰,加上其實佢果時唔like我返工
因為果時我搵得小,我返工亦阻到佢拎綜緩個計劃
咁我出去扭細D,話我琴晚開通頂好攰
佢就打我,自此我就唔再彩佢
結果佢見我唔彩佢,佢就固意做d野引人注意
keep左幾年我越來越嬲
有一次佢出來廁所我咁岩要去,佢出來固意撞開我
咁我終於忍唔住開拖打佢
之後阿媽同個妹返來勸,但佢就當自己大哂鬧鬧鬧
又剪左駁入我房度d電線天線上網線
終於我爆出泥出去鬧佢,佢就用個酒樽爆我個頭
果時個頭d血我feel到係噴出泥
對眼比d血庶哂,睇到d野全部紅色
我發左狂咁打佢,禁住佢係咁打
我阿媽同個妹一齊都制止唔到我,我果刻失哂控
我阿媽走左去憐居度求救,成班憐居過左泥禁住我
我老豆即刻哩埋係房,而我亦失血過多冇力了
後來差人救護員果d到哂,我地仲嬲到要亙告對方
但原來當時我己經廢左我老豆一只手
我老豆應d親戚要求去佢地度住
過左幾日我老豆諗通左同我道歉
我老豆真係一生人都冇講過半次對唔住
咁之後我原諒左佢,雖然分開住但而家大家都過得好開心
果件事好多人都認為打老豆唔岩
但我覺得都有岩既地方,呢場交唔打我諗我地唔會和好
不過我唔係建議你去同你阿哥開拖
如果果時d憐居泥遲小小我諗我老豆比我掉左出窗口
又或者可能係我失血過多死左
我仲好記得由差館返泥,見到間屋d血多到...
如果你阿哥再係咁...我建議你報警
逼左佢入絕路,佢先有機會返轉頭
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:14 AM

手機版 | APP版