Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-13, 11:23 PM   #2051
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: 八仙果 查看文章

當年 XBOX360,
都有期待過隻 Spikeout 可以重新,
最後 ......

新又唔出,remake 又唔出,hd 又唔出,但又唔比你玩番舊,都唔知世嘉想點。

此篇文章於 12-31-13 12:41 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 12:32 AM   #2052
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: RS 200 查看文章
應該係ps1去ps2時,因為初期game不足(?)同埋仲有好多ps1 game排緊隊出,所以sony推呢個向下兼容功能黎推人買ps2...
嗰陣FX係咪都可以玩返PCE GAME?
其實出左新機係咪真係會經常玩返舊GAME唔玩新GAME
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 12:33 AM   #2053
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
直燒個HKD22蚊代電... 用到8小時... 簡直令我驚訝
有誰成功拎舊代電出黎?
見咁平, 買左兩舊, 諗住一舊無換另一舊, 點知拎極都拎唔到出黎, 鎖得好實, 但我睇佢D位又其實跟足原裝個Cover..... T^T
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 01:15 AM   #2054
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
http://www.gamespot.com/articles/use.../1100-6416861/
少,但幾新既漏油/液體問題

舊 12-31-13, 11:01 AM   #2055
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
http://www.gamespot.com/articles/use.../1100-6416861/
少,但幾新既漏油/液體問題
漏係上面都幾新奇,微軟應該拎部機返去研究下

舊 12-31-13, 11:19 AM   #2056
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: D-Joe 查看文章
漏係上面都幾新奇,微軟應該拎部機返去研究下
係咪個風扇太勁喇

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 11:58 AM   #2057
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
係咪個風扇太勁喇
D潤滑油 潮 住 外面 吹???

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 12:00 PM   #2058
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: rokuna 查看文章
D潤滑油 潮 住 外面 吹???
應該係風扇葉出廠前泡過油

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 02:11 PM   #2059
now_loading
VanHelsing

是真的不是漏油,是噴油。
舊 12-31-13, 02:15 PM   #2060
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: taikin0901 查看文章
其實以前打機都無諗過要向下兼容呢個問題 , 到底由邊部機開始攪到好似係必需咁???
其實當年超任都已經想直玩紅白機,但唔知點解做唔到…

同時的md,都出過轉插器玩番上一代…

舊 12-31-13, 02:40 PM   #2061
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: now_loading 查看文章
新又唔出,remake 又唔出,hd 又唔出,但又唔比你玩番舊,都唔知世嘉想點。
真係唔好再講喇
呢隻同隻kingdom under fire ,一直係我櫃入面,我一直等佢出更新可以360玩,玩到出xb1都冇得玩返

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 03:40 PM   #2062
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
其實當年超任都已經想直玩紅白機,但唔知點解做唔到…

同時的md,都出過轉插器玩番上一代…
我只見好多人都因為唔support上代game而覺得好大問題,我都有FD問PS4問題首先就係問可唔可以玩返PS3 GAME可能我自己部部都玩又全部駁哂擺係度所以都無諗過需要呢個功能
舊 01-01-14, 02:46 AM   #2063
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
真係唔好再講喇
呢隻同隻kingdom under fire ,一直係我櫃入面,我一直等佢出更新可以360玩,玩到出xb1都冇得玩返
其實隻circle of doom 係好多問題,不過我都覺得幾好玩,值得出多集系統更完整的2。
舊 01-01-14, 03:05 AM   #2064
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: now_loading 查看文章
隻Spikeout根本就係MS貼錢比SEGA整的!

PS:可惜我當年重未出信用卡而開唔到初代XBOX的LIVE,搞到依家都覺得好可惜呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 03:21 AM   #2065
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
其實以前打機都無諗過要向下兼容呢個問題 , 到底由邊部機開始攪到好似係必需咁???
手提機就係GB系列帶頭,
之後的WS及NGP都唯有跟風向下兼容啦!

家用機就係PS系列帶頭,
跟著打後幾年任記家用機轉左LOAD碟之後,
都跟著向下兼容,一直到現在!

PS:我覺得上一代X360的向下兼容其實做得好過PS3個邊啦!
因為超碼部部不同版本有Online過的X360都可以向下兼容到「個」少部份初代XBOX GAME,
而PS3只得早期頭個2個版本可以向下兼容到PS2 GAME!(部皇族機一打柴,你o的PS2 GAME就BYE BYE啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 01-01-14, 11:16 AM   #2066
hiupang
Junior Member

係us amazon 買Xbox one用銀聯卡入code(62upromo)
有9折,仲送去香港,我都剛落order
hiupang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 11:20 AM   #2067
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: hiupang 查看文章
係us amazon 買Xbox one用銀聯卡入code(62upromo)
有9折,仲送去香港,我都剛落order
我琴日睇佢個廣告要純銀聯信用卡,有visa同master之類icon嘅卡都不適用,ching你係用邊種呀?

*10% discount applies to purchases up to $1000 and is limited to $100. Eligible products are sold by and shipped by Amazon.com.
Dual-branded cards bearing both the UnionPay logo and a Visa, MasterCard, JCB, or American Express logo are ineligible for this promotion.
Terms and conditions apply.
*活动适用于亚马逊自营产品,每人仅限使用一次优惠,每单最高返100美金,
双标识卡(同时含有银联及VISA、MASTERCARD、JCB或AMERICAN EXPRESS等标识)不包括在活动范围内
具体请参考《活动细则与条款》
舊 01-01-14, 11:39 AM   #2068
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: mrk 查看文章

PS:我覺得上一代X360的向下兼容其實做得好過PS3個邊啦!
因為超碼部部不同版本有Online過的X360都可以向下兼容到「個」少部份初代XBOX GAME,
而PS3只得早期頭個2個版本可以向下兼容到PS2 GAME!(部皇族機一打柴,你o的PS2 GAME就BYE BYE啦!)
THX CHING解答 舊手提機我剩係玩過GB , GG , WS , 一SKIP就到NDS先再玩返 , 可能係咁所以無為意家用機照咁計都係由PS2開始 , PS3同XB360所謂支援同無都無乜分別 . 我就係唔明點今次反而好似變左大家都唔支援就好大件事咁 .
舊 01-01-14, 11:53 AM   #2069
hiupang

引用:
我琴日睇佢個廣告要純銀聯信用卡,有visa同master之類icon嘅卡都不適用,ching你係用邊種呀?

*10% discount applies to purchases up to $1000 and is limited to $100. Eligible products are sold by and shipped by Amazon.com.
Dual-branded cards bearing both the UnionPay logo and a Visa, MasterCard, JCB, or American Express logo are ineligible for this promotion.
Terms and conditions apply.
*活动适用于亚马逊自营产品,每人仅限使用一次优惠,每单最高返100美金,
双标识卡(同时含有银联及VISA、MASTERCARD、JCB或AMERICAN EXPRESS等标识)不包括在活动范围内
具体请参考《活动细则与条款》
我都係借朋友信用卡買,only銀聯(卡號62頭),價錢:$470美金

此篇文章於 01-01-14 12:00 PM 被 hiupang 編輯。 原因: 打漏
舊 01-01-14, 12:28 PM   #2070
mrk

引用:
THX CHING解答 舊手提機我剩係玩過GB , GG , WS , 一SKIP就到NDS先再玩返 , 可能係咁所以無為意家用機照咁計都係由PS2開始 , PS3同XB360所謂支援同無都無乜分別 . 我就係唔明點今次反而好似變左大家都唔支援就好大件事咁 .
因為GAME唔向下兼容,
係連埋其他週邊都會用唔到囉!(例如:PS3及X360的USB格鬥大掣,比原裝重貴的X360 USB有線手掣...等等!)

PS:明明大家都係行USB,唔比你用,就係焗住你買過新的大掣,或者自己去DIY大掣啦!
PS2:講起向下兼容,日本市場好早以前就有種好另類的兼容,個種就係可以用家用機SFC/GC玩到手提GAME的外接週邊(GC的叫GB Player,SFC的唔記得叫咩名了!)

此篇文章於 01-01-14 12:38 PM 被 mrk 編輯。
舊 01-01-14, 01:22 PM   #2071
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
因為GAME唔向下兼容,
係連埋其他週邊都會用唔到囉!(例如:PS3及X360的USB格鬥大掣,比原裝重貴的X360 USB有線手掣...等等!)

PS:明明大家都係行USB,唔比你用,就係焗住你買過新的大掣,或者自己去DIY大掣啦!
PS2:講起向下兼容,日本市場好早以前就有種好另類的兼容,個種就係可以用家用機SFC/GC玩到手提GAME的外接週邊(GC的叫GB Player,SFC的唔記得叫咩名了!)
但係兼容啲game都唔代表啲周邊都用得,反而可能好似你咁講大家都行USB,今次用唔返就唔多合理,以前用專用頭用唔到就無計我屋企都一堆結他,鼓,滑板,keyboard,不過無樣USB,我都想佢用得返

PS:嗰舊好似叫super gameboy
舊 01-01-14, 03:05 PM   #2072
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

我覺得XBOX One唔向下兼容XBOX 360級的碟版GAME都算,
佢連賣場果堆純下載版XBLA GAME都唔再對應果下真係有點費解,
難得已經建立咗一個內容豐富的賣場遊戲庫,
入面D GAME除了全新為XBLA開發的作品之前,
包羅咗唔少SFC、PS、DC等唔同年代的移植作品,
對於新主機初期唔夠多種類的GAME嚟講,呢個遊戲庫係賣點嚟,
但佢偏偏完全放棄咗…

可能費時再花錢營運XBOX 360的產物,
日後又可以XBOX One當係"全新"作品再出多次吸錢…又唔駛解決技術問題。

舊 01-01-14, 03:15 PM   #2073
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
而家出面dead rising3賣緊幾錢? 見有9折想去amazon訂,又怕貴過香港買
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 03:27 PM   #2074
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: hiupang 查看文章
我都係借朋友信用卡買,only銀聯(卡號62頭),價錢:$470美金
師兄,呢個code: 62upromo 要o係邊道入?
我o係check out度有個promo code o個度入,佢話錯誤
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 03:28 PM   #2075
hiupang

引用:
作者: RS 200 查看文章
師兄,呢個code: 62upromo 要o係邊道入?
我o係check out度有個promo code o個度入,佢話錯誤
我試佐好多次先得,得佐張單會-49.9

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 04:35 PM

手機版 | APP版