Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-26-14, 01:15 PM   #1276
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
桐人細妹掛住嗰個"章", 好似曾相識,

唔知邊個動畫出現過, 後來想咗好耐終於記起

舞乙女主角個阿媽--尼娜外傳中, 個機械人最後比佢個鏈就係咁既款

此篇文章於 10-26-14 01:22 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 02:32 PM   #1277
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
有靚女都唔救算咩武士道

引用:
作者: casio 查看文章
今集格劍比SAO時進步咗,不過都係表現唔到劍技連攜嘅精粹,雖然以A-1嚟講算係咁
A1完全表現到咩叫「冇連貫性地連攜出招」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 02:50 PM   #1278
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
有靚女都唔救算咩武士道
克萊因:唔理係咪陷阱,只要有機會開自己後宮(縱使佢係NPC),死都係值得嘅!

不過應該過唔到桐子嗰關,話晒佢幾乎係被公認為桐子後宮嘅成員,邊有後宮自己開後宮嘅道理?XD

此篇文章於 10-26-14 02:53 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 03:25 PM   #1279
Hunter

註冊日期: Jan 2002
睇完FATE再睇佢D 戰鬥真係想飛片

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 04:46 PM   #1280
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Van仔 查看文章
聽到都覺得好笑啦, 官方無 backup 無得回返個地圖, Gen 左新野官方都唔會理
等間被人hack 左server 入埋D低能資料個 system , 佢又真係會 Ran 埋個D低能資料, 我又唔信

18x 意味
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
咁ALO SYSTEM係直接COPY SAO

矛場追求既世界邊有得返轉頭
是實係由衣不知官方有FULL BACKUP。。。別VER係因為發生左E單野搞到年未D人要開工把D DATA 回復返去幾天前

以ALO時代內容指 ALO SYSTEM係SAO BETA VER的BACKUP SERVER。。。SAO正服係冇BACKUP SERVER。。。

川原GE世界矛場基本上係神。。。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 05:07 PM   #1281
ouki
戸松控

感覺由於動畫冇做出來要講GE野
桐人他們行禁快係因為有由依直接開地圖來睇。。。所以冇中過伏先有此行軍SPEED
同埋不知A1為何把牛牛戰CUT到禁。。。其實學原文飛左第3層不可以嗎?
舊 10-26-14, 06:41 PM   #1282
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
詩乃睇得多魔戒雷高樂斯上身走去爬上怪物頭上再近距離放箭 :)
由手機版發出
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 07:08 PM   #1283
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
詩乃睇得多魔戒雷高樂斯上身走去爬上怪物頭上再近距離放箭 :)
由手機版發出
唔怪得個動作既視感咁強
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 08:18 PM   #1284
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Hunter 查看文章
睇完FATE再睇佢D 戰鬥真係想飛片
fate o個d太高級啦,,,,拎同類比好d...隔離個地平線都好過佢,至少睇到有戰術...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 08:33 PM   #1285
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
fate o個d太高級啦,,,,拎同類比好d...隔離個地平線都好過佢,至少睇到有戰術...
地平線真係講打機嘛……點同……

舊 10-27-14, 01:12 AM   #1286
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
真係好廢d戰鬥......................

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 04:14 AM   #1287
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
今話給我的既視感..

お願い、私をここから出して 

罠だ  
罠よ  
罠だね 

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 04:40 AM   #1288
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
真係好廢d戰鬥......................
今季有魔彈同 Fate , 一比之下, D弓咁既威力既 D劍咁弱既, D動作

同地平線比魔王勇者咁既經濟學(?) , 再加埋計謀同所謂攻擊戰略, 仲有D中二病魔法設定,除左輸女真係無得比
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 04:43 AM   #1289
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
a1做sao組人真係好唔爭氣...明明隔離套四月は君の嘘幾出色,唔通相性不佳?

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 08:29 AM   #1290
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Kewellma 查看文章
a1做sao組人真係好唔爭氣...明明隔離套四月は君の嘘幾出色,唔通相性不佳?
一個有劇情既劇本同無劇情既劇本
你覺得拎上手邊個會令你有意欲比心機搞同容易產生想像力a?

隔離棚打副本全ser top class既其中24人都要一個月入面死n次先打左第一隻王

依邊桐人同濕奶求其煞氣登場用課金裝(?)就秒左隻王

唔好話製作團隊,就連2ch開討論串個班除左d女角有幾母豬都唔知依套野仲有咩劇情可以討論

其實今話已經算好,起碼前半段有紅毛基友發下情,唔洗成集望住煞氣@劍神既桐人大大

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 09:14 AM   #1291
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
只能講劍投連攜同我腦中既想像表現有好大出入

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 09:38 AM   #1292
ouki
戸松控

引用:
地平線講明係24人副本.....姐係予你有24個人去DESIGN.....而E次只係一個小隊SIZE可以入到GE迷宮.......你想有D咩戰術....雖則A1把那少少GE 內容都CUT左
舊 10-27-14, 09:54 AM   #1293
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
唔知係咪 GGO 篇 d 戰鬥太廢

我覺得今集已經叫進步左

(或者我已經放棄左, 將華麗戰鬥的希望完全寄託到 fate 上去了 )

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 10:30 AM   #1294
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
唔知係咪 GGO 篇 d 戰鬥太廢

我覺得今集已經叫進步左

(或者我已經放棄左, 將華麗戰鬥的希望完全寄託到 fate 上去了 )
有時真係好想日昇攞埋刀劍做,雖則隨時好似加速2期咁遙遙無期,不過戰鬥有質素保證

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 11:16 AM   #1295
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
online game一向唔會有華麗戰鬥,甘既連擊先正常 XD

其實最完整、好睇既ALO篇已經完左,之後除左VS加速既番外故事,應該都係好平淡
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 01:05 PM   #1296
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
online game一向唔會有華麗戰鬥,甘既連擊先正常 XD

其實最完整、好睇既ALO篇已經完左,之後除左VS加速既番外故事,應該都係好平淡
太華麗會比人"拾位" 屈死的

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 01:44 PM   #1297
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: casio 查看文章
有時真係好想日昇攞埋刀劍做,雖則隨時好似加速2期咁遙遙無期,不過戰鬥有質素保證
其實家畜世界我都唔覺有咩戰鬥元素
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:54 PM   #1298
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實成班MELEE 去打BOSS 見到隻物理耐性都係咁樣硬J 真係非常感動:0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 03:01 PM   #1299
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
的確地平線好睇過佢, 起碼有打機FEEL好多

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 03:52 PM   #1300
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Hunter 查看文章
的確地平線好睇過佢, 起碼有打機FEEL好多
地方線果邊打RAID真係好正統打機咁樣攻略法,挑戰>輸>改策略>再戰>LOOP到打羸…
呢邊…唔好咁認真啦,戰略既野講太多你地會悶嫁
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 06:56 PM

手機版 | APP版