Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-15, 12:22 PM   #451
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
mental block原來最難
冇升過車全程直線比油試左一陣過左

舊 06-29-15, 12:36 PM   #452
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
mental block原來最難
冇升過車全程直線比油試左一陣過左
難在第一條容錯率最低
第二三條
第二條,甩得靚,識boost, 識收,按制準就得
第三條,唔洗點boost ,淨比油,小心d,就得

第一條,要長期boost, 按制準,甩得靚,識收,容錯率低,時間短(42")

Pictures

此篇文章於 06-29-15 12:51 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 12:43 PM   #453
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
其實第一個賽道不能,只要升級車輛速度多一級就夠了,
之後有能源BAR和找時機按三角加速,
另外控制時間按O制,最後一個裝置記着按L1

我玩了2,3次就通過了

P.S.進度剛剛完成飛船,每日龜速攻略中
如果講Riddler 賽道同AR Challenge,基本上無話升唔升
因為無限 boost

只有兩個TT 賽道唔係無限boost
舊 06-29-15, 12:51 PM   #454
小黑
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
42 秒果條賽道我試左差唔多成個鐘先搞掂佢
容錯率真係好低.好易跌落街同撞牆減速,特別係最後落地好易失控

第二條反而玩十次左右就過到
只要記熟條賽道,係D大直路上BOOST就好易夠時間
佢係考D 陰濕位
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 12:56 PM   #455
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 小黑 查看文章
42 秒果條賽道我試左差唔多成個鐘先搞掂佢
容錯率真係好低.好易跌落街同撞牆減速,特別係最後落地好易失控

第二條反而玩十次左右就過到
只要記熟條賽道,係D大直路上BOOST就好易夠時間
佢係考D 陰濕位
第一條好多part都好狗,例如360 度迴轉個度,其實會晒左時間,反而上到直角落番黎,就會好快,
之後直角左轉都會易過你轉足360 度。
last 要轉斜台直衝,稍為唔正少少就飛落水。
同埋要長期boost ,轉紅綠block,慢d or 快d 都爆炸。

第二條太易,唔講太多。

第三條我主線玩極都唔得 ,睇番片,見d 人無咩boost 覺得好神奇
自己又試下,兩次就連埋AR 過左

此篇文章於 06-29-15 12:59 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 06-29-15, 01:52 PM   #456
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
試過二次 玩玩下畫面突然定住咗 好似hang 機 但半秒至一秒後又
正常番 有無人試過

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 04:28 PM   #457
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
試過二次 玩玩下畫面突然定住咗 好似hang 機 但半秒至一秒後又
正常番 有無人試過
我無,不過有個現象,就係如果你唔close application, 就咁按home button 出 menu
個 home menu 窒到乜咁。

隻game 真係好食ram,如果有入party 既朋友,試下唔好用party 再入game。
舊 06-29-15, 05:36 PM   #458
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
最難個幾個都係楂batmobile 個幾關
所以其實唔算話好難

最難係mental blocked (第一個riddler 賽道)
真係玩到想掉制
第一個難??
反而係係Condamned個到要3星卡住左....
成日爭少少...最尾個到好難...點都要落次水....

此篇文章於 06-29-15 05:41 PM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 07:04 PM   #459
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
第一個難??
反而係係Condamned個到要3星卡住左....
成日爭少少...最尾個到好難...點都要落次水....
唔好boost ,睇定左右左右咁過就過到。
舊 06-29-15, 07:55 PM   #460
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
Bomb Rioter收集任務是跟續繼主線才會出現

此篇文章於 06-30-15 07:44 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 01:27 AM   #461
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
個人覺得D 謎語…Riddler任…真係幾難…
特別係一定要用車個d,真係玩到炆炆地。
(有架車係好玩,但有d位真係明顯硬sell架車……扣分位。)

其中有一度,咩3個問號個度,真係完全摸不到著頭。
搞到我忍唔住都要睇返人地點樣過既影片。
我睇完都唔知佢想點,過左就算。呢度真係到有d無聊。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 10:49 AM   #462
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
有無人同我一樣覺得,用蝙蝠車射戰車好唔batman,
感覺唔係幾好。
同埋隻game好快,可主要係蝙蝠車好敏感,唔知我係咪玩得witcher多。
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 11:07 AM   #463
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: pureman 查看文章
有無人同我一樣覺得,用蝙蝠車射戰車好唔batman,
感覺唔係幾好。
同埋隻game好快,可主要係蝙蝠車好敏感,唔知我係咪玩得witcher多。
我覺得架車太慢,我多數自己飛

而家搵唔齊d地雷真係捉蟲
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 11:28 AM   #464
1pi

註冊日期: Aug 2013
Riddler's Trial Advanced Deathtraps對門鎖左個bug, 大唔大機會有patch fix返?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 01:46 PM   #465
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我本來打算星期二(22/6)入Game,
點知個日訓到好夜先到188,
買開個間冇晒鐵盒版,得番普版,(個店員姐姐建議我等多2日,會再番貨的)
最後星期四(24/6)晚人地收工前一刻入左鐵盒版$480,(P4版呢)
請問各位我有冇買貴左呀??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 02:16 PM   #466
Faiz_ko
Junior Member

註冊日期: Oct 2013
有冇人更新左之後
用唔到DLC 果D野..
頭先仲玩到RED HOODS 之後過左陣..咩DLC都冇晒...- -
Faiz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 04:08 PM   #467
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: Faiz_ko 查看文章
有冇人更新左之後
用唔到DLC 果D野..
頭先仲玩到RED HOODS 之後過左陣..咩DLC都冇晒...- -
我更新完話我無法使用內容,憑證有問題添= =
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 05:30 PM   #468
h0104788

註冊日期: Dec 2003
想問點解每頭入到game 佢都話我無 connect to psn? 明明 network 無問題
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 05:47 PM   #469
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: h0104788 查看文章
想問點解每頭入到game 佢都話我無 connect to psn? 明明 network 無問題
leaderboard 死左好多日。
舊 06-30-15, 06:16 PM   #470
GP03D

引用:
patch完有番leaderboard,不過好多都冇record,有D得我自己一個....

已家卡左係到...爭firefighter同azrael 2個搵唔到係邊....(riddler好多唔玩住)

此篇文章於 06-30-15 06:25 PM 被 GP03D 編輯。
舊 06-30-15, 07:07 PM   #471
h0104788

註冊日期: Dec 2003
引用:

但其實使唔使有 WB ID?
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 07:46 PM   #472
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: 1pi 查看文章
Riddler's Trial Advanced Deathtraps對門鎖左個bug, 大唔大機會有patch fix返?
今日玩到第9 RIDDLER'S TRIAL都無問題啊
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 07:56 PM   #473
1pi

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
今日玩到第9 RIDDLER'S TRIAL都無問題啊
唔係得我一個咁黑仔, 中左依個bug呀嘛
我其他支線同埋主線都清晒, 剩返RIDDLER'S TRIAL 8-10 + RIDDLER d收集物炸
舊 06-30-15, 08:07 PM   #474
GP03D

引用:
作者: 1pi 查看文章
唔係得我一個咁黑仔, 中左依個bug呀嘛
我其他支線同埋主線都清晒, 剩返RIDDLER'S TRIAL 8-10 + RIDDLER d收集物炸
我都玩哂RIDDLER'S TRIAL冇問題喎....
main menu有個option可以report問題比rocksteady,你不如試試?

舊 06-30-15, 09:36 PM   #475
1pi

引用:
作者: GP03D 查看文章
我都玩哂RIDDLER'S TRIAL冇問題喎....
main menu有個option可以report問題比rocksteady,你不如試試?
係main menu度, 搵唔到report選項

依家開左new game+ 黎玩, 希望唔會再中bug啦

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] PS3 Batman Arkham Origins leochan1986 買賣專區 0 03-07-14 11:15 AM
SELL 360 batman arkham origins DC 97 買賣專區 2 11-26-13 10:05 PM
[WiiU] Batman Arkham City Armored Edition Netnet 電視遊戲討論版 5 06-06-12 10:33 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 10:05 PM

手機版 | APP版