Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-09-09, 07:56 PM   #51
路過者
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2009
我唔想聽到跳線靜香
呀虛就冇所謂...
路過者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 08:06 PM   #52
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: VICT 查看文章
電影版 orz
hk 睇怕冇機
睇定0的先啦...
Evangelion都入得香港戲院
涼宮點都有0的機0既
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 08:58 PM   #53
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
少少OT, 關於平野綾
唔知有冇人貼過, 最好笑都係被酸o既人
http://alfalfa.livedoor.biz/archives/51516351.html

舊 10-11-09, 09:04 PM   #54
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
個小孩應該撞到D肋骨......

8集無止境的八月換來的是一套電影
為乜呢

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 09:08 PM   #55
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
重以及消失就黎播,點知變劇場版=.=
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 09:13 PM   #56
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Gallardo 查看文章
少少OT, 關於平野綾
唔知有冇人貼過, 最好笑都係被酸o既人
http://alfalfa.livedoor.biz/archives/51516351.html
我完全 feel 唔到lee 位小朋友o既天真無邪...
純粹feel 到佢咁細個就咁狼死, 前途無可限量
另, 件男童牛龜咁大隻, 完全唔似係幼稚園生喎, 小學生?

不過平野內心一定好想一腳伸死佢

此篇文章於 10-11-09 09:21 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 10:01 PM   #57
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ty1106 查看文章
睇定0的先啦...
涼宮點都有0的機0既
論名氣兩者差好遠喎
都係等出碟把

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 12:23 AM   #58
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: VICT 查看文章
電影版 orz
hk 睇怕冇機
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔一定既 之前j2又做過 問題係有冇廠肯買下罷了-.-
引用:
睇定0的先啦...
涼宮點都有0的機0既
引用:
作者: 真!DC 查看文章
論名氣兩者差好遠喎
都係等出碟把
其實係咪大家都違忘了洲立的存在
更何況洲立的院線都不少...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 12:39 AM   #59
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: kwsyeung 查看文章
其實係咪大家都違忘了洲立的存在
更何況洲立的院線都不少...
應該話「角川洲立」0係香港0既發圍而家先0岩0岩開始...
不過問題似乎係賣座力有無EVA咁強?
舊 10-13-09, 08:53 AM   #60
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
動畫版"第2季"的集數幾乎無睇過…
宜家諗緊睇唔睇晒"漫無止境的8月"好

我其實希望中文小說版好D出新一期,因為已經追晒現有的了,
而且睇"分裂"的發展應該會好有趣。

舊 10-13-09, 07:37 PM   #61
neogeo6438
Junior Member

PSN  IDNEO_WAI
話說山本寬套真人電影有無人有興趣?

此篇文章於 12-29-11 03:03 AM 被 neogeo6438 編輯。
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 09:38 PM   #62
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: neogeo6438 查看文章
入正題,如果涼宮下年春前TVB唔播涼宮改做勢既話我都係勸佢唔好上
唔係又哂我車$

TVB播得切「涼宮(28話版)」先算啦...

真人我想睇腐女子(因為有福山同唔記得邊個男聲優)
舊 10-13-09, 10:08 PM   #63
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
EVA係香港有鬼名氣咩,你估keroro同叮噹
上次係香港咪又係要我哂車$去到咁遠陪fd睇空場
更河況我年年漫畫展,最近o既C3都未見過有EVA檔口喎,反而年年咩event都有成大個角洲檔賣涼宮同搞涼宮show,重要成堆人排入唔到去
今次香港個3000限量都唔知賣唔賣得哂

入正題,如果涼宮下年春前TVB唔播涼宮改做勢既話我都係勸佢唔好上
唔係又哂我車$

就算o係香港, eva人氣/名氣都一樣高涼宮幾級,
如果你話eva都冇乜人睇ge話, 涼宮都唔洗旨意多人睇

如果涼宮日本上時有超高票房ge話, 或者會增加片商入ge機會ge
不過比"8月"咁攪一攪...

*上次我星期6早場睇序有7-8成滿

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 06:14 PM   #64
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
TVB播得切「涼宮(28話版)」先算啦...
黑執事可以未播完就買到
(但存了倉一年...)
如果TVB有誠意,是可能的
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-09, 11:20 PM   #65
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
有待官網發表

http://cinecitta.co.jp/schedule/monthly/index.html

2月6日~
涼宮ハルヒの消失

此篇文章於 11-02-09 11:41 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-09, 12:55 PM   #66
money
◆.西野司命.◆

2月6日公開確定

舊 11-06-09, 02:32 PM   #67
money
◆.西野司命.◆

舊 11-07-09, 09:44 AM   #68
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
2ch非官方消息?

涼宮ハルヒの驚愕
著:谷川 流
イ:いとう のいぢ
発売日:2010年 1月 10日
定価(税込):予)620円
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-09, 05:55 PM   #69
money
◆.西野司命.◆

劇場版 片長約150分鐘

涼宮ハルヒの消失
2010年2月6日(土)より全国ロードショー

上映形態
2010年/日本/約150分予定/ビスタサイズ/SRD・ドルビーSR予定

わたしはあなたに会ったことがある。
覚えてる?
図書館のこと

物語
クリスマスが間近に迫ったある冬の日。学校に向かったキョンはいつもの日常と違うことに気づく。
後ろの席にいるはずのハルヒがいない……。さらに驚くべき事に、その席に座っていたのは、
(『憂鬱』にて)キョンを殺そうとして長門に消滅させられたはずの朝倉だった!

公開表記
2010年2月6日(土)より全国ロードショー

舊 11-15-09, 11:38 PM   #70
neogeo6438
Junior Member

PSN  IDNEO_WAI
已確認TVBJ2已入涼宮改+小涼宮
12月5日睇 10:30睇tvb巡禮
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-09, 07:37 PM   #71
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「涼宮ハルヒの消失」京アニサイトオープン!
http://www.kyotoanimation.co.jp/haruhi/movie/index.html
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-09, 01:49 PM   #72
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
終於買到12月號少年ACE送長門檯鐘

下年出MIKURU?

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-09, 11:43 PM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

TMA

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-09, 01:08 AM   #74
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
已確認TVBJ2已入涼宮改+小涼宮
12月5日睇 10:30睇tvb巡禮
播無盡的暑假時, 香港觀眾會有咩反應呢?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-09, 01:15 AM   #75
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Hunter 查看文章
播無盡的暑假時, 香港觀眾會有咩反應呢?
會以為重播

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 653 04-04-24 09:51 AM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 03:30 AM

手機版 | APP版