Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28 68  ... 最後
收藏品討論版>扭蛋食玩 情報/精華區 2
大覺屋師真 04:19 PM 05-03-14
作者: ai.:
我都買了一set66mm同扭蛋rider,還是喜歡扭蛋多啲。
其實網上有無教學或見到有人改66mm的有限可動問題??

另想問有無人會用油性gundam marker[gm01 200]幫扭蛋或盒蛋上線?
畫錯點處理??嗰支專用修正筆有用嗎?因為突然想常cyber formula上線。
我有
先搵D唔明顯嘅位/底部試下D油先
畫左上去再用稀釋火酒抹走, 睇下抹完幾輪會唔會整甩D油. 因為有時都會整甩某D油架

如果OK冇事, 正式畫就畫完等幾秒, 再輕輕抹走出餘嘅. 白色果D位可能要快少少抹走. 如果唔係會灰左. 但更多情況係白色我會用極幼果D繪圖筆去上(但要試下你隻油夾邊隻筆, 試過一上左就抹唔甩有印)
ai. 06:31 PM 05-03-14
作者: 大覺屋師真:
我有
先搵D唔明顯嘅位/底部試下D油先
畫左上去再用稀釋火酒抹走, 睇下抹完幾輪會唔會整甩D油. 因為有時都會整甩某D油架

如果OK冇事, 正式畫就畫完等幾秒, 再輕輕抹走出餘嘅. 白色果D位可能要快少少抹走. 如果唔係會灰左. 但更多情況係白色我會用極幼果D繪圖筆去上(但要試下你隻油夾邊隻筆, 試過一上左就抹唔甩有印)
你用x 20a?
凍檸茶 08:04 PM 05-03-14
66MM

可動係差啲, 不過我玩得好開心
:bface: 10:01 PM 05-07-14
作者: cancerman:
呢個幾好玩咁

破幻のジスタチョコ

http://www.bandai.co.jp/candy/zista/weapons/
[冷門]
唔該~~

有無人見過呢套野?
[/冷門]
亍 ◣ 10:16 PM 05-07-14
零食應該會番吧,,,,,,不過聽日已經係8號.......
Tano 10:20 PM 05-07-14
應該唔會有飛機貨掛......

實物架米田共坦克好萌
Rance 10:58 PM 05-07-14
精品到貨POST有呢堆野喎
ai. 11:05 PM 05-07-14
作者: 凍檸茶:
66MM

可動係差啲, 不過我玩得好開心
係堅差,不過見黑kabuto做到rider kick踢腿就算。

part2.依set野好似同人夾分買一box,一人一半最低。
:bface: 12:10 AM 05-08-14
thx

零食物語捕左好耐唔見 聽日去精品望望
Rance 05:00 PM 05-08-14

手のひらで初音ミクの3Dライブが楽しめる食玩!「ハコビジョン 初音ミク」発売

http://www.inside-games.jp/article/2.../08/76567.html

天使降臨

話說今次759都無GUNDAM O個盒賣...
hihiandylam 12:22 AM 05-09-14
作者: Rance:

手のひらで初音ミクの3Dライブが楽しめる食玩!「ハコビジョン 初音ミク」発売

http://www.inside-games.jp/article/2.../08/76567.html

天使降臨

話說今次759都無GUNDAM O個盒賣...
哩盒野得個框立體.....其實有無諗過d人會因為咁買一盒再上youtube就算........其實好似得第一彈叫有d睇頭,高達果一彈都好奇怪,有靈魂出曉既感覺
大覺屋師真 11:20 AM 05-09-14
作者: hihiandylam:
哩盒野得個框立體.....其實有無諗過d人會因為咁買一盒再上youtube就算........其實好似得第一彈叫有d睇頭,高達果一彈都好奇怪,有靈魂出曉既感覺
的確有依個感覺xd
不過我又想佢出00, 高達上生下青苔開下花幾岩feel
其實買左其中一款,整塊白紙代替立體背景睇埋其他片都可以了
knight-philip 02:37 PM 05-09-14
作者: 大覺屋師真:
的確有依個感覺xd
不過我又想佢出00, 高達上生下青苔開下花幾岩feel
其實買左其中一款,整塊白紙代替立體背景睇埋其他片都可以了
其實最麻煩的是...
我只有NOTE8.0,應該不可以用來看?
大覺屋師真 03:32 PM 05-09-14
作者: knight-philip:
其實最麻煩的是...
我只有NOTE8.0,應該不可以用來看?
d/l左條片再用pop up播片app,再調整大細去match佢既話都吾係吾得既

不過又好彩我部note1明明冇o岩既size,但又好彩match到喎
J+1 07:20 PM 05-09-14
In 點有舖番了...

由手機版發出
Rance 07:30 PM 05-09-14
跟朱古力咁豪華
J+1 07:40 PM 05-09-14
三粒獨立包裝姑姑叻,不過不失,至少食得
由手機版發出
Rance 07:47 PM 05-09-14
其實食玩跟O個D糖你地食唔食?
白色一舊粉O個D我會食, D香口珠我掉得左佢算...
martinnitram 11:00 AM 05-10-14
即係每隻盒個結構都一樣?
大覺屋師真 11:07 AM 05-10-14
香口珠全部掉
hihiandylam 02:22 AM 05-11-14
作者: martinnitram:
即係每隻盒個結構都一樣?
其實得塊灰板係唔同,理論上一張白紙都可以比佢投射,但有灰板既地方會更立體,但其實初音個灰板唔吸引,個框立體有咩意思.....
hiyoko 11:32 AM 05-12-14
其實得塊灰板係唔同,理論上一張白紙都可以比佢投射,但有灰板既地方會更立體,但其實初音個灰板唔吸引,個框立體有咩意思.....
實測後更覺背景版存在意義不大,因為播片時映像的光遮晒反射鏡,後面塊板可以話幾乎睇唔到
凍檸茶 05:24 PM 05-12-14
而家仲有冇PT 1 O個投影?
由手機版發出
J+1 05:26 PM 05-12-14
作者: 凍檸茶:
而家仲有冇PT 1 O個投影?
由手機版發出
美孚759地舖大把
由手機版發出
ゆうたろう 11:42 PM 05-12-14
同你一樣,白色圓形糖會食,香口珠會掉。
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28 68  ... 最後

返回主題版面