Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-21-16, 12:36 AM   #926
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: ayane123 查看文章
如果真係呢個spec,就祝老任家用機條路好運

守住手提機市場都重可以,打家用機市場就.....

好簡單如果同一隻第三廠game

一邊M$罪大係4K HDR或1080 60FPS 特效全開

老任就720P 60FPS特效小小,你會點揀?

剩低未又係玩返老任自家啲GAME
一開始老任都無諗住搶SONY客
你係咪期望過高?
仲有,玩家用機嘅唔係個個都喜歡玩機能...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 12:38 AM   #927
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:

引用:
1080p at 60 fps or 4k at 30 fps max video output
佢寫家用1080 60fps喎
如果真係呢個spec,家用接近一樣水準+可攜,唔洗分開買ps4再買vita版
我會揀switch

issac92354 目前離線  
舊 10-21-16, 12:38 AM   #928
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
前後沒cam, 不玩AR 了....
既然機身左右個Joy-Con可以玩分體合體,
你覺得老任唔會出其他配件駁落去Joy-Con個插頭用?

可能加鏡頭玩AR、唱K神器玩Ubisoft隻Just Sing、Guitar Hero N.S.專用制變吉他…

無限商機~!

舊 10-21-16, 12:45 AM   #929
IDGAF
The One

引用:
作者: 信長 查看文章
細制成個KIT KAT SIZE,仲要兩隻手HOLD 住
咁歷史上老任的確係出過一部KIT KAT Size的手提機Game Boy Micro的…可能覺得市場接受到吧?
https://zh.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Micro

其實覺得Wii果舊"狗骨"手制已經係太細,估唔到佢今次仲要再細d,
唔知有無諗過係男性市場出多部Nintendo Switc XL呢…

舊 10-21-16, 12:54 AM   #930
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
只可以話平常人還算OK,但一定會有手大既人投訴
Kain 目前離線  
舊 10-21-16, 01:01 AM   #931
IDGAF
The One

引用:

其實近20年老任有邊部主機係高效能過其他市場上的對手而又有市場的呢?

玩高機能去到SFC果代應該已經完咗…
N64失敗之後的GC、Wii、Wii U全部都係玩刀仔鋸大樹路線,
佢每賣一部機唔會蝕太多就夠食了~!

最少老任生存到宜家,
Nintendo Switch已經係佢哋第七代的家用遊戲機,
SONY同MS宜家出PS4 PRO同XBOX ONE S都係為咗留住流向PC鐘意追效能果班客源,
長遠家用機玩高效能落去都未必係辦法。

舊 10-21-16, 01:08 AM   #932
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Kain 查看文章
唯一真心覺得正既係單機雙打
雖然對我黎講都係無咩用
我都係咁話....正係好正,不過遲左十年

舊 10-21-16, 01:14 AM   #933
IDGAF
The One

引用:
作者: BLMballball 查看文章
好難想像一班小學生拎住咁大部機出街玩妖怪手錶
但宜家D小學生幾乎係一人有一塊最少7"的PAD上網、打機喎…

不過,老任有為小童發育中的眼睛著想(?)把3DS閹割變做2DS的先例,
可能日後都會有為小童簡化版的Nintendo Switch呢?

舊 10-21-16, 01:27 AM   #934
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁歷史上老任的確係出過一部KIT KAT Size的手提機Game Boy Micro的…可能覺得市場接受到吧?
https://zh.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Micro

其實覺得Wii果舊"狗骨"手制已經係太細,估唔到佢今次仲要再細d,
唔知有無諗過係男性市場出多部Nintendo Switc XL呢…
我用呢部機打爆左ROCKMAN ZERO 系列架XDD
其實除左個MON太細睇到豆雞之外冇咩問題, 仲覺得佢D制幾好按
lineage19 目前離線  
舊 10-21-16, 01:27 AM   #935
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: N0T51B 查看文章
一開始老任都無諗住搶SONY客
你係咪期望過高?
仲有,玩家用機嘅唔係個個都喜歡玩機能...
同意, 如果機能同好玩的GAME比我選, 我秒選有好玩GAME的機

不過我比較特殊, 只要有1隻合意的GAME我都會出機了
舊 10-21-16, 01:40 AM   #936
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
頂,,,,睇真個Trailer啲原來有段喺我屋企附近拍
咁都撞唔到

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 10-21-16 01:44 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 01:51 AM   #937
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
拎出街打電量可以有幾耐
aquarius 目前離線  
舊 10-21-16, 02:02 AM   #938
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo: Switch is a home gaming system first and foremost, Wii U to be hard to find
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1297299
http://www.polygon.com/2016/10/20/13...-gaming-system

引用:
While the Nintendo Switch is designed for play both in the home and on the go, Nintendo wants to be clear that it’s a home system first.

“Nintendo Switch is a home gaming system first and foremost,” the company told Polygon when asked if the system was going to impact the sale of the 3DS portable systems. “We have made no announcement regarding the future of Nintendo 3DS.

“Obviously with sales of almost 60 million 3DS portables worldwide, there’s still a huge hunger for new games, such as Pokémon Sun and Pokémon Moon. There are many more games in the pipeline.”

While the answer seems to be Nintendo equivocating a bit in terms of the lifespan of the 3DS, it’s pretty easy to interpret the plans for the Wii U.

neo2046 目前離線  
舊 10-21-16, 02:06 AM   #939
N0T51B
Game Master
非中國藉

應該直接講 "有電就手提,無電就家用"

N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 02:08 AM   #940
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
佢唔出之前俾人TEST電池續航力應該無人敢買
Kain 目前離線  
舊 10-21-16, 02:19 AM   #941
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

唉。。。老任究竟知唔知出面係乜野世界㗎 ?
如果佢真係當 NS 係一部可以拎出街嘅家庭遊戲機嚟咁樣宣傳
呢部野嘅失敗率都好高下。人地一將你部“家庭遊戲機”同其他兩部一比較即刻死得啦
相反如果佢話呢'部係新手提遊戲機,返到屋企可以駁電視,
咁仲有D機會。雖然冇乜新意,但起碼人地會話你部機咁遲出,
機能仲要差其他兩部機咁多嘅

另外,我覺得Switch唔夠響,好普通

neo2046 目前離線  
舊 10-21-16, 02:22 AM   #942
IDGAF
The One

引用:
作者: N0T51B 查看文章
頂,,,,睇真個啲原來有段喺我屋企附近拍
咁都撞唔到
無緣咫尺亦天涯

我反而留意到佢段Trailer入面無出現小孩、老人或一家人合家歡玩的畫面,
全部都係年青人打機的感覺,唔知係咪想擺脫過去幼兒向或Wii係老人院大熱的舊形象呢?

同埋部Nintendo Switch個設計同配色都無咁玩具向~!

舊 10-21-16, 02:38 AM   #943
IDGAF
The One

引用:
作者: neo2046 查看文章
呢部野嘅失敗率都好高下。人地一將你部“家庭遊戲機”同其他兩部一比較即刻死得啦

其實前面都有人提到,
咪即係平版/智能電話配返個專用手制、一次過買晒PSV+PSV TV咁上下囉~!

新意就無o架,不過我覺得佢出部咁的"家用遊戲機"
其實都係想用低成本開發一d發放係7"左右螢幕睇起嚟比一般現時平版/智能電話的game華麗,
同時放到1080p電視玩又唔太差的作品,
咁你買一次遊戲的價錢又可以同時享受係室內同室外兩種場合玩了。

(放狗打機果度,我好buy,因為我都係會邊放狗邊玩Pokemon Go的…)

此篇文章於 10-21-16 02:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 10-21-16, 03:04 AM   #944
lineage19
Crazy Gamer

其實我好好奇,
大家係唔係要見到老任出第3部PS4/XBOX ONE先開心呢
舊 10-21-16, 03:10 AM   #945
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: neo2046 查看文章

我覺得老任今次針對嘅係軟件而非硬件
無錯PS4同PSV都可以同一隻game串流玩
不過同時要買家用版同手提版係一種又貴又蠢嘅䇿略
如果佢做到一隻game可以同時兩方玩我覺得先係真正嘅串流
加上諗番一年前DQ11嘅多平台發表上保留有switch份
如果一game可以家用同出街玩我會選switch棄PS4
aquarius 目前離線  
舊 10-21-16, 04:06 AM   #946
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唔知周邊廠商點幫佢出保護套
又要護住四隻角但又要插得入手制仲要放得入dock度
野良猫 目前離線  
舊 10-21-16, 05:32 AM   #947
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實我好好奇,
大家係唔係要見到老任出第3部PS4/XBOX ONE先開心呢
呢個forum係咩族群大家心照
調轉係某牌子發報呢部野
仲唔high到上天?
係度唔駛太認真,笑下算

舊 10-21-16, 06:51 AM   #948
RPG之鬼

沒有睇發報只睇了果三分鐘片
係老鬼手上都幾細下,亞洲人就應該會適合啲
其次雖然有GAME PAD,但其實同走WII一樣的方式
外表係冇咁細路仔,想走翻比較十幾廿歲人鐘意的風格
覺得呢部機都係走自己風格好了,話唔定遲啲會有大機出
佢係想一次食幾個市場,但心頭好似高咗啲

舊 10-21-16, 07:01 AM   #949
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
對於我黎講,拎得出街玩係一個好賣點,因為響屋企冇咩機會駁部電視玩
唔鍾意玩手遊,可能我好傳統,打機要有實體鍵先有意思
依家返放工都會拎多部3ds, psv,甚至psp
如無意外都會買部Switch支持下,game陣容我唔太擔心,有zelda,mk,mh已經有排玩,但還是要睇電量

舊 10-21-16, 07:19 AM   #950
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
del..

此篇文章於 10-21-16 07:25 AM 被 redcreature 編輯。
redcreature 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 12:28 PM

手機版 | APP版