Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-11-09, 01:30 PM   #801
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
我想問一下~~呢個secret mission:
シークレットミッション8 3度目のザギ戦で、敵に魔術を過剰に吸収させて腕の魔導器を爆発させました
ザギ係都唔出果招"魔導吸引"~有冇咩方法可以令佢出多d~?謝謝~~

舊 01-11-09, 01:34 PM   #802
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 撒拉聖者 查看文章
我想問一下~~呢個secret mission:
シークレットミッション8 3度目のザギ戦で、敵に魔術を過剰に吸収させて腕の魔導器を爆発させました
ザギ係都唔出果招"魔導吸引"~有冇咩方法可以令佢出多d~?謝謝~~
多叫放魔法吧
同埋唔好斬佢咁多,等佢多啲時間吸
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 09:54 AM   #803
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
澡堂event有無用? 太貴了, 無用的話唔想o徒錢.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 10:45 AM   #804
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
引用:
作者: ahleung 查看文章
澡堂event有無用? 太貴了, 無用的話唔想o徒錢.......
俾左30萬再俾多60萬 除隻狗外 全部多個有得變樣既稱號
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 10:49 AM   #805
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 清清清清 查看文章
俾左30萬再俾多60萬 除隻狗外 全部多個有得變樣既稱號
total 90萬.......
舊 01-20-09, 07:37 PM   #806
大哥豪

註冊日期: Jan 2008
小弟想boss.....d boss成日有鋼體.....有乜方法易打d....
我成日埋身擋佢攻擊再反擊.....打沒兩下....他又打開我= =
之前有個serect mission係用阿叔既技阻止隻boss喝水........但試了幾次....每次他喝水都是鋼體中..根本打唔入= =害我放棄了

學虎牙破斬的時限是?

此篇文章於 01-20-09 11:51 PM 被 大哥豪 編輯。
大哥豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 07:42 PM   #807
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
total 90萬.......
去玩扭蛋機好易賺

舊 02-09-09, 12:54 AM   #808
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
del~~

此篇文章於 02-09-09 12:56 AM 被 撒拉聖者 編輯。
撒拉聖者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-09, 05:13 AM   #809
大哥豪

註冊日期: Jan 2008
http://www.nicovideo.jp/watch/sm5717459
再nio看到片裏面有fs cancel呢樣野.....其實係咪我地都做到架!?
大哥豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 12:54 PM   #810
RPG之鬼

浮上~~~
如果你地仲記得就回吧

問一下成就中的serect mission 5要怎樣完成
網上說對隻巨獸時,當巨獸舉起雙腳後衝進去攻擊,就能令巨獸倒地
但剛才試了很多時,巨獸一舉腳後就完全像有變成鋼體一樣,完全打不停……

舊 03-17-09, 10:43 PM   #811
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
浮上~~~
如果你地仲記得就回吧

問一下成就中的serect mission 5要怎樣完成
網上說對隻巨獸時,當巨獸舉起雙腳後衝進去攻擊,就能令巨獸倒地
但剛才試了很多時,巨獸一舉腳後就完全像有變成鋼體一樣,完全打不停……
用 爪竜連牙斬 晌腳邊狂K 下去就掂

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 12:26 AM   #812
RPG之鬼

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
用 爪竜連牙斬 晌腳邊狂K 下去就掂
thx
一打死boss之後就立即係嘍囉戰裡學到呢招……
睇黎又係練功時候……

舊 03-19-09, 06:32 AM   #813
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
想問下FS chain係點樣為之chain??
我知咩係fs, fs chain不會是指在同一場裡面全部角色都用fs來殺吧??

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 07:00 AM   #814
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: AiStudio 查看文章
想問下FS chain係點樣為之chain??
我知咩係fs, fs chain不會是指在同一場裡面全部角色都用fs來殺吧??
係嚮fs陣式出現後不使用fs而繼續攻擊敵人使fs陣式繼續出現為之fs chain

舊 03-19-09, 07:05 AM   #815
ai.
RELEASED

引用:
作者: Montague 查看文章
係嚮fs陣式出現後不使用fs而繼續攻擊敵人使fs陣式繼續出現為之fs chain
原來係咁解~thx.
我估應該都要用相同方向攻擊,
但有無指定一定要用咩攻擊?普通,技...etc

另想問下點樣先有新衫?(係唔係有新衫?)

舊 03-19-09, 07:15 AM   #816
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
原來係咁解~thx.
我估應該都要用相同方向攻擊,
但有無指定一定要用咩攻擊?普通,技...etc

另想問下點樣先有新衫?(係唔係有新衫?)
新衫?應該是在問隱藏衫吧?每個角色都有多少套服裝,入手條件各有不同,例如嚮公會城可以到酒場做waiter拎衫,到溫泉區比錢買.其他絕大部入服飾都要求做多個side quest先拎到

相同方向屬性的攻擊會令chain up更有效
嚮 術/技 果度可以睇到d 技既屬性 (用綠箭咀的技打人會令到敵人出現綠色陣式.etc)
不停用果個顏色技打敵人就是了

舊 03-19-09, 07:53 AM   #817
ai.
RELEASED

引用:
作者: Montague 查看文章
新衫?應該是在問隱藏衫吧?每個角色都有多少套服裝,入手條件各有不同,例如嚮公會城可以到酒場做waiter拎衫,到溫泉區比錢買.其他絕大部入服飾都要求做多個side quest先拎到

相同方向屬性的攻擊會令chain up更有效
嚮 術/技 果度可以睇到d 技既屬性 (用綠箭咀的技打人會令到敵人出現綠色陣式.etc)
不停用果個顏色技打敵人就是了
完全明白了,唔該灑.

舊 03-19-09, 08:45 AM   #818
ai.
RELEASED

想問多一樣野,點偷items??
好似佢自己偷??

舊 03-19-09, 10:08 AM   #819
ahleung
The One
Bannnned

引用:
想問多一樣野,點偷items??
好似佢自己偷??
隻狗有一招攻擊係偷野
舊 03-19-09, 08:47 PM   #820
ai.
RELEASED

引用:
隻狗有一招攻擊係偷野
原來係隻狗~
我一路都無用過,有咩攻擊都無看過~
thx

舊 03-19-09, 09:32 PM   #821
ai.
RELEASED

人魔戰爭係指咩事??
始祖的隸長係指那些?
我昨晚連續打左好長時間~去到古慕の郷 ヨームゲン已經咩都唔記得留意,只記得按制~
而且之前的星星故事又唔係記得好清楚~大約只記得兄妹合力對付左d咩,之後個兄係天空,妹係地上....唔知有無記錯.

我玩到ベリウス剛死了
之前幾時講女主角不需要魔導器也能使用魔術??
我只記得上次有提過女主角魔導器好怪係在新興都市.

此篇文章於 03-19-09 11:06 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-20-09, 05:17 AM   #822
ai.
RELEASED

剛拿了飛龍~原本打算解了全map的成就~
但係我飛灑全個世界,去menu看map連一點點灰了的地方無.....(而且放大了來check)
真係唔明點解未解到......
係唔係要所有地方入齊灑先有??

另想再問下每個角色有幾多件服裝??
引用:
人魔戰爭係指咩事??
始祖的隸長係指那些?
我昨晚連續打左好長時間~去到古慕の郷 ヨームゲン已經咩都唔記得留意,只記得按制~
而且之前的星星故事又唔係記得好清楚~大約只記得兄妹合力對付左d咩,之後個兄係天空,妹係地上....唔知有無記錯.

我玩到ベリウス剛死了
原來係我未玩到講以上內容的劇情~

不過都唔係好sure之前有無講女主角的魔導器有咩特別.

舊 03-20-09, 08:00 AM   #823
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
剛拿了飛龍~原本打算解了全map的成就~
但係我飛灑全個世界,去menu看map連一點點灰了的地方無.....(而且放大了來check)
真係唔明點解未解到......
係唔係要所有地方入齊灑先有??

另想再問下每個角色有幾多件服裝??

原來係我未玩到講以上內容的劇情~

不過都唔係好sure之前有無講女主角的魔導器有咩特別.
只要用飛龍飛一轉大地圖就得, 我果時都係一有飛龍就開成就
有d 位可能同地圖橦色o既, 再唔得就方向掣打斜少少咁慢慢掃晒個地圖

女主角唔係用魔導器, 係用佢自己o既力量(皇家血統遺傳)
劇情到就會講

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 08:22 AM   #824
ai.
RELEASED

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
只要用飛龍飛一轉大地圖就得, 我果時都係一有飛龍就開成就
有d 位可能同地圖橦色o既, 再唔得就方向掣打斜少少咁慢慢掃晒個地圖

女主角唔係用魔導器, 係用佢自己o既力量(皇家血統遺傳)
劇情到就會講
但係我飛緊時已經開住個map黎飛,
飛完之後又走入menu個map慢慢找一些細位來清,
之後更zoom大黎睇....但最後都搞唔到~看來我都係隨緣吧.....

可能真係劇情未到,所以真係唔知係皇家血統遺傳~
套野鍾意在一些對白加了一些新名詞又或是內容,
但原來劇情未到根本唔知點解~咁樣成日都搞到我自己以為miss左好多野~
因為我有時玩得太倦之後見到對白就死按a制來skip

舊 03-20-09, 10:45 AM   #825
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我記得有次某個角色(好似係主角?)受傷, 女主角幫佢療傷, 跟住個傷者就話你唔使再扮喇, 我地知你根本唔需要靠個魔導器.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 01:33 PM

手機版 | APP版