Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-16, 11:06 PM   #1526
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
問題就是咁多地區唔揀,要揀HKG PSN account 個地區...
大陸psn好廢, 所以好多大陸人都係選香港psn的.

舊 12-13-16, 01:13 AM   #1527
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
等我考完試 上goldkey到打下先@@
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 08:17 AM   #1528
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
星期六Team Ninja Hayashi 黎香港,有無人去?(雖然係宣傳仁王)

舊 12-13-16, 10:02 AM   #1529
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
aquaplus衫上架
應該會打兩局既

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 03:29 PM   #1530
ComeLOLoh

舊 12-13-16, 10:58 PM   #1531
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
星期六Team Ninja Hayashi 黎香港,有無人去?(雖然係宣傳仁王)
宣傳doa我咪去囉
舊 12-14-16, 06:16 AM   #1532
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
等我考完試 上goldkey到打下先@@
聖誕清晒d存貨,貨倉大把位,唔洗坐門口。\/

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 06:24 AM   #1533
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
當年DOA5,又唔攪香港區代表比賽,又唔來香港宣傳,一早放棄咗香港市場啦!
現在來香港宣傳仁王? 專車接送都唔去。

舊 12-14-16, 11:05 AM   #1534
ComeLOLoh

乜唔係DOA1~5都未黎過咩?
好似SONY有份參與個宣傳先會有機會黎。

此篇文章於 12-14-16 11:09 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 11:24 AM   #1535
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實,拳皇街霸之外,香港好似冇咩格鬥比賽係由廠商/代理搞吧。
不過依家DOA5搞比賽,有冇8個人都恐怕成問題吧?

舊 12-14-16, 11:46 AM   #1536
DOA xA2raeL
DOA玩家

doa4好似有宣傳 我聽過一個香港玩家講過搞過比賽
舊 12-14-16, 12:00 PM   #1537
神人ではない!新人だ

引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
doa4好似有宣傳 我聽過一個香港玩家講過搞過比賽
唔駛聽講,樓上大大個World Cyber Games既DOA4香港代表喺度。
不過今時今日在下認識又尚存既多種格GAME大賽就只有EVO…

舊 12-14-16, 12:27 PM   #1538
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實,拳皇街霸之外,香港好似冇咩格鬥比賽係由廠商/代理搞吧。
不過依家DOA5搞比賽,有冇8個人都恐怕成問題吧?
當年搞過tekken 3比賽, 在旺角火車站果個場.... 不過都係SONY搞, 唔係NAMCO.

參加者自動入8強, 正呀~~~

舊 12-14-16, 12:29 PM   #1539
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
唔駛聽講,樓上大大個World Cyber Games既DOA4香港代表喺度。
不過今時今日在下認識又尚存既多種格GAME大賽就只有EVO…
連我呢D二打六都贏到香港區比賽就知當時係幾少人參加

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 01:14 PM   #1540
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
當年搞過tekken 3比賽, 在旺角火車站果個場.... 不過都係SONY搞, 唔係NAMCO.

參加者自動入8強, 正呀~~~
一般廠都唔知香港既狀況吧,陣間真係得一個參加直接成為冠軍,真係唔知點算
引用:
作者: ikari28 查看文章
連我呢D二打六都贏到香港區比賽就知當時係幾少人參加
其實冇街機好難唔少人,不過你呢D叫「二打六」嘛…
粉末就此告退

舊 12-14-16, 01:33 PM   #1541
kog
Moderator
リン・ミンメイ

當年DOA2街機攪過比賽,香港代表用Hayabusa,日本用Ayane,
DOA4攪過兩次比賽,一次是"28"入8強或4強,一次就唔記得誰人。

DOA一直都有攪香港比賽,是DOA5冇。

舊 12-14-16, 01:47 PM   #1542
神人ではない!新人だ

引用:
當年DOA2街機攪過比賽,香港代表用Hayabusa,日本用Ayane,
DOA4攪過兩次比賽,一次是"28"入8強或4強,一次就唔記得誰人。

DOA一直都有攪香港比賽,是DOA5冇。
DOA5唔好話香港,全世界有冇人搞過都成問題。
不過有街機點都易做D,只係依家連街機都要變賭場/歡樂天地嘛…

舊 12-14-16, 02:10 PM   #1543
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
DOA5唔好話香港,全世界有冇人搞過都成問題。
不過有街機點都易做D,只係依家連街機都要變賭場/歡樂天地嘛…
DOA5點會冇,差不多年年都有,只是冇香港份,
UprisingJC, test, Xcaliburbladez, 輝Rock, Kwiggle,...一大班國手...

舊 12-14-16, 02:17 PM   #1544
神人ではない!新人だ

引用:
DOA5點會冇,差不多年年都有,只是冇香港份,
UprisingJC, test, Xcaliburbladez, 輝Rock, Kwiggle,...一大班國手...
咁就應該係香港既問題嘞
不過有幾多比賽係KT/代理親自搞?

此篇文章於 12-14-16 02:20 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 04:15 PM   #1545
DOA xA2raeL
DOA玩家

17號 NEC17 DOA大賽
舊 12-14-16, 04:23 PM   #1546
wing
格鬥低手

引用:
一般廠都唔知香港既狀況吧,陣間真係得一個參加直接成為冠軍,真係唔知點算

其實冇街機好難唔少人,不過你呢D叫「二打六」嘛…
粉末就此告退
當年果個tekken 3比賽我都有參加, 印象中至少有50~60人參加, win一兩場已經入到廿幾....不過印象中大多數參賽者的水平都非常流.....................

舊 12-14-16, 04:52 PM   #1547
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
當年果個tekken 3比賽我都有參加, 印象中至少有50~60人參加, win一兩場已經入到廿幾....不過印象中大多數參賽者的水平都非常流.....................
其實好難又多又有水準,基本上格GAME教學都係好悶,有幾多人真係睇晒先玩…
又要練,練完一般人就發覺自己練一日唔及有天資既一個鐘,HEA玩/棄GAME眼屎乾淨。

今時今日就真係唔好期待廠/代理會做D咩,SO FAR真係有DOA6,廠都未必確認到香港生存人口

此篇文章於 12-14-16 04:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 05:00 PM   #1548
wing
格鬥低手

引用:
其實好難又多又有水準,基本上格GAME教學都係好悶,有幾多人真係睇晒先玩…
又要練,練完一般人就發覺自己練一日唔及有天資既一個鐘,HEA玩/棄GAME眼屎乾淨。

今時今日就真係唔好期待廠/代理會做D咩,SO FAR真係有DOA6,廠都未必確認到香港生存人口
講真, 鐵拳同DOA出新版就實有人玩, 至少頭半年應該冇問題.

VF同SC就真係唔知香港仲有幾多生存人口.

舊 12-14-16, 09:16 PM   #1549
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
咁就應該係香港既問題嘞
不過有幾多比賽係KT/代理親自搞?
佢現在來香港宣傳另一隻game,
即唔是香港問題,只是佢想唔想做,
但現在宣傳都冇意思。

舊 12-14-16, 09:25 PM   #1550
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

一隻game出了半年左右攪比賽是最好,
玩家有一定熟練,熱潮又未過,
好多時一班朋友玩,一班朋友參加,
輸贏...講真,大家玩開都知邊d玩家特別強,
要贏先參加,即唔洗參加啦!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 05:15 PM

手機版 | APP版