Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-18, 12:56 PM   #201
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
爆左hard,最後個關好難玩,中途無補給, 雜魚戰打到要用晒d回復同護符先過到, 反而隻最終Boss剩半條命過左

故事劇情套路都同龍如一鬼樣
主線本身唔長, 所以調查部份好露骨咁城內荒野來回走拖時間, 不過戰鬥同演出係有心思

其實隻Game BGM本身唔錯, 可以用預設爆一週先轉

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
玩到第五章,fans應該會覺得係優秀北斗作品,off咗個奧義QTE可以提昇打卒爽快度
off左得基本傷害, 入力成功會追加傷害, 打Boss同高級卒用得著
打卒用JUST秘孔仲爽快

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-10-18 01:00 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-18, 01:33 PM   #202
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
咁應該下星期開始會有二手流出.....
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-18, 02:58 PM   #203
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
打卒最大問題係成日有d卒係畫面外沖入黎撞你,都唔知點避...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-18, 03:55 PM   #204
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: fortel 查看文章
打卒最大問題係成日有d卒係畫面外沖入黎撞你,都唔知點避...
差唔多所有兵種都有能力威脅到你, 要用對應方法打
少數無當玩家係腦殘既動作game

記得隻北斗無雙d卒仔出一拳都要幾秒前置動作

舊 03-10-18, 04:02 PM   #205
fortel
Game Master

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
差唔多所有兵種都有能力威脅到你, 要用對應方法打
少數無當玩家係腦殘既動作game

記得隻北斗無雙d卒仔出一拳都要幾秒前置動作
暫時都無咩問題,反而係打down d 卒= 幫d卒呢下有d怪怪地

而家打主線都係出空中三角仲安全,同d怪慢慢打比d火槍佬打中一下命都無
舊 03-10-18, 04:37 PM   #206
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

無劇透奥義集

引用:
暫時都無咩問題,反而係打down d 卒= 幫d卒呢下有d怪怪地

而家打主線都係出空中三角仲安全,同d怪慢慢打比d火槍佬打中一下命都無
我都係主要用空中三角清場, 但對高級卒無效, 同儲唔到下次爆衫

消毒佬火槍仲勁過天將奔烈

舊 03-10-18, 06:50 PM   #207
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
噴火槍用反擊奧義咪得...
必反唔會扣血...

舊 03-10-18, 08:28 PM   #208
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
爆左hard,最後個關好難玩,中途無補給, 雜魚戰打到要用晒d回復同護符先過到, 反而隻最終Boss剩半條命過左

故事劇情套路都同龍如一鬼樣
主線本身唔長, 所以調查部份好露骨咁城內荒野來回走拖時間, 不過戰鬥同演出係有心思

其實隻Game BGM本身唔錯, 可以用預設爆一週先轉

off左得基本傷害, 入力成功會追加傷害, 打Boss同高級卒用得著
打卒用JUST秘孔仲爽快
夠唔夠龍如多野做先?

舊 03-10-18, 10:02 PM   #209
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: kyo353 查看文章
噴火槍用反擊奧義咪得...
必反唔會扣血...
後尾消毒佬多數帶大群人煩住, 好難專心比你奧義
依家連JUST秘孔期間都會比人打, 個鬥技場應該係歷代最難

引用:
作者: Tdot 查看文章
夠唔夠龍如多野做先?
支線同mini game量同龍如差唔多, 但獎盃條件煩過龍如好多

舊 03-11-18, 12:13 AM   #210
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:

支線同mini game量同龍如差唔多, 但獎盃條件煩過龍如好多
這樣都好d,
最愛龍如的搞笑 Quest

不過應該是無龍如0這樣多野玩

舊 03-11-18, 08:37 AM   #211
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
Boss戰有假北個種緊張感同考技術,即係格鬥味,呢樣幾好
其實好多地方都有參考到,例如跑步飛踢,破防先打得入等等

此篇文章於 03-11-18 08:40 AM 被 padage 編輯。
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-18, 10:37 AM   #212
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
第一次去監獄搵多奇,打唔贏佢,但輸左可以繼續玩,會唔會miss左啲乜野?

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-18, 05:38 PM   #213
fortel
Game Master

個雞冠頭真係好煩,成日射DOWN晒D人
舊 03-12-18, 10:18 AM   #214
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: padage 查看文章
個loading真係上世紀技術....得間細房都要load,個城已經唔係大,同埋行得好慢,可能要做返個chok樣,但我覺得可以調快少少同default係跑步
然後世紀末油麻地?
出到荒野好ps2 feel
打鬥同演出做得幾好
loading真係好慘, 喺荒野入油站又要load一load, 想走人都要load一load, 睇段cut scene影拳四郎上車, 揸走, 黑畫面, 然後先控制到架車, 頂你唔好咁啦, 你當我落車同條友傾計咪算囉

唔知大家有冇玩過2015年隻Mad Max, 其實北斗當年就係以Mad Max做藍本, 依家人中北斗其實如果可以將個格鬥系統同主/支線任務溝落2015 Mad Max個開放世界度就完美

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 10:59 AM   #215
fortel
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
loading真係好慘, 喺荒野入油站又要load一load, 想走人都要load一load, 睇段cut scene影拳四郎上車, 揸走, 黑畫面, 然後先控制到架車, 頂你唔好咁啦, 你當我落車同條友傾計咪算囉

唔知大家有冇玩過2015年隻Mad Max, 其實北斗當年就係以Mad Max做藍本, 依家人中北斗其實如果可以將個格鬥系統同主/支線任務溝落2015 Mad Max個開放世界度就完美
姐係好似荒野比人撞咁,直接入去打未得囉...係要整個short 落一落車

搵積奇果到先白痴,講幾句野之後返去訓,之後講多幾句又返去訓 我心諗做乜鬼野....

雖然拳四郎自帶高combo連技,不過去到後面d boss唔係防就霸體,基本上都係打3拳就要閃人
舊 03-12-18, 11:18 AM   #216
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
北斗迷必買,如果你係人中迷當佢好似維新咁就咪

完全唔識北斗聽到人中個名去玩既應該會覺得伏

Sent from my iPhone using Gaforum
呢個我同意....北斗迷真心必買...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 11:19 AM   #217
charcsc2000
J神哥

引用:

你玩過蒼藍女武神就知咩叫LOADING...相對於佢黎講...人中北斗已經好好多....
舊 03-12-18, 11:20 AM   #218
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: hkfaker 查看文章
咁應該下星期開始會有二手流出.....
老實...呢D GAME唔急玩, 過多兩個月真係好多二手...
人中極2我都未買..等佢跌到$250再唸...
舊 03-12-18, 12:10 PM   #219
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:

伊甸門口個油站真係唔知想點,想返城傳到過去跟住都係上車開一段路仔,直接傳返城咪仲好

舊 03-12-18, 03:08 PM   #220
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
第一次去監獄搵多奇,打唔贏佢,但輸左可以繼續玩,會唔會miss左啲乜野?
無,
但有個盃係等多奇咳既時侯打佢, 5次修行都錯過就要下週

引用:

搵積奇果到先白痴,講幾句野之後返去訓,之後講多幾句又返去訓 我心諗做乜鬼野....

雖然拳四郎自帶高combo連技,不過去到後面d boss唔係防就霸體,基本上都係打3拳就要閃人
個主線其實好短, 真係好明顯帶你遊花園拖時間
龍如Boss戰一向係咁, d高手可以用反擊技同化解技秒Boss

此篇文章於 03-12-18 03:11 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-12-18, 03:43 PM   #221
fortel
Game Master

引用:
無,

個主線其實好短, 真係好明顯帶你遊花園拖時間
龍如Boss戰一向係咁, d高手可以用反擊技同化解技秒Boss
有D位就勁快 沙烏剎果到勁HEA 可能佢真係覺得玩既都係FANS啦,唔想再晒時間去搞個"迷"

去到後面同多奇學左跳已經易打好多
舊 03-12-18, 05:53 PM   #222
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
無,
五次修行之後仲有個認真版,75級
呢個咳密好多,輸左亦唔會gameover
由手機版發出
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:56 PM   #223
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
有D位就勁快 沙烏剎果到勁HEA 可能佢真係覺得玩既都係FANS啦,唔想再晒時間去搞個"迷"

去到後面同多奇學左跳已經易打好多
但咁諗

仁星可以唔洗死
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:57 PM   #224
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 闇影風 查看文章
五次修行之後仲有個認真版,75級
呢個咳密好多,輸左亦唔會gameover
由手機版發出
我一週用錯珠無練到天翔百烈拳
剛剛清晒所有支線, 開始二週ex hard
隻世紀末亞門好難打lv99

引用:
作者: ゆり 查看文章
但咁諗

仁星可以唔洗死
由手機版發出
唔知係咪計劃用返呢個故事出續集出埋其他缺席角色
但社友者秘密被破左, 真島積奇大哥又今集收左便當...

此篇文章於 03-12-18 08:02 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-12-18, 08:00 PM   #225
fortel
Game Master

引用:
作者: ゆり 查看文章
但咁諗

仁星可以唔洗死
由手機版發出
死少左好多人就真既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Tekken 7 | 發售中 安安 電視遊戲討論版 274 12-14-22 09:51 AM
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[XB1] 雷電 Raiden V (發售中) ahleung 電視遊戲討論版 13 10-19-16 11:20 PM
[3DS] 逆転裁判 6 | 發售中 6402oen 手提遊戲機討論版 47 07-13-16 02:36 AM
[3DS] PERSONA Q 發售中 GN00508771 手提遊戲機討論版 159 11-22-14 12:16 AM

現在的時間是 04:02 PM

手機版 | APP版