Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-18, 06:30 PM   #326
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
其實我覺得而家呢個 Leon 有幾分似 Chris Pine...

舊 06-21-18, 08:07 PM   #327
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
本編包埋第四生還者和豆腐已算很良心的了
Ada線放落DLC完全無問題, 畢竟原版都無
然後仲可以有Wesker線
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 08:57 PM   #328
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
https://twitter.com/IGN/status/1008885085444198401

The Resident Evil 2 remake will have two campaigns but removes character "zapping"

取消表裏

都有兩個角色可以作開始選擇(代表難易度?)
不過唔知story line會唔會有少少唔同..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 09:02 PM   #329
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
除左前面討論男女主角人設既問題之外,
就係希望個耐玩度都會足夠!令玩家有動力再重玩。

PS.如果有Ada條線,唔知到時Ada個人設會係點呢?
希望可以有Bio6 既Ada個種高水準。

此篇文章於 06-22-18 12:58 AM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 09:39 PM   #330
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
本人原版都無完成表裡....如果主線吾cut加上豆腐,hunk真系算系甘,加上TPS既bio耐玩性一向吾低

舊 06-21-18, 09:46 PM   #331
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Ada首先應該會搵番亞洲人做面模吧(?

無表裡其實都無咩所謂 只要佢地搵到位將G1~4同Tyrant融番入個故事度咪得

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 11:41 PM   #332
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

無表裡其實都無咩所謂 只要佢地搵到位將G1~4同Tyrant融番入個故事度咪得
老外眼中既亞洲人

舊 06-22-18, 12:18 AM   #333
gingq7

註冊日期: May 2008
so far咁多集遊戲和CG電影, ADA無一次係崩既, 應該不用太擔心
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 12:53 AM   #334
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

斷估唔係搵兵兵掛

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 01:03 AM   #335
權愛真

Um…我係其他地方都見到有人討論…
先假設係用李冰冰做參考,問題就係,大家覺得李冰冰飾演既Ada係點樣?…
(我地覺得點樣,而外國佢地個審美眼光又係點樣?…真係會有分別…)
呢個例子,我少有地唔太識評價……佢既樣係唔差,但好似有d唔協調,重點係咩,我暫時唔識講。
用佢黎比較,可能又會俾套戲既垃圾劇情影響左…會有先入為主既錯覺。
我見d人既評價就好壞參半……有d人都係同我一樣,唔識評價。
但有樣野係知道既係,咁多年,睇過咁多game……外國人整亞洲人既樣,往往都係出事居多……
所以我唔會要求佢地刻意搵亞洲人黎做面模……除非佢地有信心整得好。

我都係個句,Bio6 既Ada,平均評價都幾好,又靚又後生樣,人設唔錯。
(其實Bio6入面,幾位主角人設都唔錯,除左Ada之外,Leon既人設都係公認很討好!)

此篇文章於 06-22-18 01:08 AM 被 權愛真 編輯。
舊 06-22-18, 02:25 AM   #336
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
只要唔係李甜 就可以了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 03:26 AM   #337
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 權愛真 查看文章
Um…我係其他地方都見到有人討論…
先假設係用李冰冰做參考,問題就係,大家覺得李冰冰飾演既Ada係點樣?…
(我地覺得點樣,而外國佢地個審美眼光又係點樣?…真係會有分別…)
呢個例子,我少有地唔太識評價……佢既樣係唔差,但好似有d唔協調,重點係咩,我暫時唔識講。
用佢黎比較,可能又會俾套戲既垃圾劇情影響左…會有先入為主既錯覺。
我見d人既評價就好壞參半……有d人都係同我一樣,唔識評價。
但有樣野係知道既係,咁多年,睇過咁多game……外國人整亞洲人既樣,往往都係出事居多……
所以我唔會要求佢地刻意搵亞洲人黎做面模……除非佢地有信心整得好。

我都係個句,Bio6 既Ada,平均評價都幾好,又靚又後生樣,人設唔錯。
(其實Bio6入面,幾位主角人設都唔錯,除左Ada之外,Leon既人設都係公認很討好!)
以套電影黎講,違和感來自因為李冰個身型carry唔到
退一步講就電影件衫oversize左
樣既就不予置評

人設黎講我係覺得6既ADA>>>>>>>>>>>>>>>>>4既ADA

此篇文章於 06-22-18 04:26 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 10:02 AM   #338
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其求搵件旺角大媽咪得囉
一定好真實

舊 06-22-18, 10:19 AM   #339
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
支持景甜 ada !!!!!
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 10:28 AM   #340
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Legendary 無份架喎...(喂~~

舊 06-22-18, 10:34 AM   #341
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
支持景甜 ada !!!!!
由手機版發出
即係ADA會變成一隻對故事同遊戲都無關痛養又打不死O既曱甴?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 02:45 PM   #342
權愛真

引用:
作者: STRIFE 查看文章
以套電影黎講,違和感來自因為李冰carry唔到個身型
退一步講就電影套件衫oversize左
樣既就不予置評

人設黎講我係覺得6既ADA>>>>>>>>>>>>>>>>>4既ADA
俾版友你提一提,我都好認同你既分析!

6代Ada係某方面或者某時間,甚至少有地出現佢可愛、挑皮既一面。(絕對唔多)
(呢點真係加分)
我好記得佢其中有一幕,係救完Leon之後,隔住一個距離同Leon講,「So cute!」
因為當時Leon仲有少少遲疑…究竟佢眼前既Ada係唔係真身……難怪注定俾Ada食住。
6代角色多,但好多劇線其實都較薄弱,重點去哂動作個度,但Ada同Leon當中既互動則仍然有點水準。
人設的確係好!
舊 07-02-18, 10:09 AM   #343
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
bio2地理上不知大家覺不覺得有問題。

警署一落下水道便差不多到研究所。距離真係好短,現實上應該冇可能禁短?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-02-18, 11:55 AM   #344
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: darkvolver 查看文章

警署一落下水道便差不多到研究所。距離真係好短,現實上應該冇可能禁短?

Sent from my iPhone using Gaforum
咁講啦...如果覺得個ITEM BOX係無問題O既話,其他O野都會變得合理?

GAME一隻,用「常理」去諗佢其實呢...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-18, 12:39 PM   #345
十一月
Game Master

引用:
作者: TSZ 查看文章
本人原版都無完成表裡
表裡的差異感覺唔係好大。
當年玩哂之後第一個感想係浪費了時間。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-18, 08:11 PM   #346
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:

原版落咗下水道之後仲要搭地底纜車先去到工場,
穿過工場再落先係研究所, 其實唔算好近...

舊 07-02-18, 09:45 PM   #347
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: aquarius 查看文章
都有兩個角色可以作開始選擇(代表難易度?)
不過唔知story line會唔會有少少唔同..
故事參考返Wii果度應該問題唔大既

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-18, 09:48 PM   #348
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
原版落咗下水道之後仲要搭地底纜車先去到工場,

穿過工場再落先係研究所, 其實唔算好近...

都認同如果用埋bio 0角度補完一下,係有一定距離,以前玩落,玩下玩下感覺好近。

舊 07-02-18, 11:44 PM   #349
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: mario0606 查看文章
故事參考返Wii果度應該問題唔大既
Wii版g2,3,4連戰其實幾夾硬嚟…

舊 07-03-18, 06:14 PM   #350
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
都認同如果用埋bio 0角度補完一下,係有一定距離,以前玩落,玩下玩下感覺好近。

個陣玩bio 0都想講,bio2個地底纜車應該都真係坐好耐⋯⋯
估計研究所係响raccoon市郊森林地底。

bio 0步姐由森林炒火車去咗marcus洋館,中途可以路經bio 2研究所,打完大佬出返嚟仍然向森林迷緊路神推鬼擁去埋spencer洋館⋯⋯bio 2爆機後Leon一行人跑出隧道直頭好似去到洲邊境咁

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] The Division 2 |PS4, XB1, PC | 2019 neo2046 電視遊戲討論版 51 12-25-22 11:59 AM
[多機種] 無双OROCHI 3 Ultimate︱NS,PS4,XB1,PC 安安 電視遊戲討論版 260 12-18-19 10:00 PM
[PS4,XB1] Darksiders 3 ︱PS4/XB1/PC (已售) 信長 電視遊戲討論版 17 11-29-18 12:24 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM

現在的時間是 11:04 PM

手機版 | APP版