Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-16-16, 01:00 PM   #2726
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: vjoose 查看文章
不如你都睇下你樓下果位朋友d回覆幾有智慧先?
有呢d智將支援,港毒何愁大事不成?我ed老餅返鄉下耕田算把啦!希望香港快d回復成一條小漁村,夠晒本土,正呀!
由手機版發出
仲唔返等幾時?

由漁村變成國際都市

中共有個咩功勞? 有都係英國 :0)

此篇文章於 08-16-16 01:05 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:02 PM   #2727
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
有呢d智將支援,港毒何愁大事不成?我ed老餅返鄉下耕田算把啦!希望香港快d回復成一條小漁村,夠晒本土,正呀!
由手機版發出
請善用黑名單功能
不過在下真心支持你回歸祖國架,至少你一定唔會見到任何反對活動有輕判既問題。

舊 08-16-16, 01:06 PM   #2728
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
引用:
作者: 真!DC 查看文章
支持樓上番鄉下
香港很危險的
由手機版發出
小朋友嘈低能膠都好認真?想笑死我咩www
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:07 PM   #2729
朝霧 海斗
Crazy Gamer

做咩咁話自己 咁睇唔開..

舊 08-16-16, 01:08 PM   #2730
vjoose

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
請善用黑名單功能
不過在下真心支持你回歸祖國架,至少你一定唔會見到任何反對活動有輕判既問題。
乜你覺得我有必要避你?
換轉你唔想見倒我咪 ban 囉!
好行夾唔送
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:09 PM   #2731
vjoose

由手機版發出
舊 08-16-16, 01:10 PM   #2732
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
近來 d 毛都係玩手機 game 多,賣 Account 課金葬杏家?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:12 PM   #2733
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
由手機版發出
老老實實,我同意你呢句

有689點火,都要有智將助攻,先咁順利將港獨變咗港毒
其實如果主力睇學苑等等學術文章,就會知道港獨本身係個學術性好高好值得研究嘅議題,當中嘅論點無論獨唔獨立,都對香港發展幾有幫助架

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:13 PM   #2734
vjoose

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
做咩咁話自己 咁睇唔開..
係呀,智力正常既成年人應該都唔會同條知將係度嘈

咁我真係小朋友得唔得架?
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:14 PM   #2735
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
幻覺嚟嘅啫,嚇我唔到嘅 - 林夕

九月四日立法會選舉,據說事關現任特首仕途,更會影響我一位朋友出路。我這位憤怒中年朋友曾忿言,若李偲嫣、高達斌之流都有臉去參選,並且票數不低,香港成了什麼地方?他會即時部署走路移民去也。按目前港大民調看,還好,應該不用走路。

可憤中朋友正是看了港大民調之後,又開出了新條件,如果港島葉劉以及九西蔣麗芸票數高到足以帶名單第二位入局,他一樣要走路,這賽果足以令他對香港以及香港人絕望。我又安慰他,民調還在滾動中,現在每區樣本只區區幾百,誤差甚大,一般要一千左右才有意義。而且,港大民調出了名有個老毛病,依然以室內電話為準,幾乎只用手機的年輕人又有多少機會被抽中?再者,配票神功在上,有心人想破功,必先亂來才能擾亂部署啊。

話是這麼說,但港大民調其實應該已經將這些因素作出調整,如果扣除誤差之後,結果仍能作準的話,確實出乎意料。

本來又有何企盼?屈字頭潮文作家有預言在先,雨傘之後,引出了許多妖魔鬼怪兼精神病人,果不其然,這一年零八個月,妖言惑眾語無倫次的病人,奉召橫行。這批人中奇葩,有些爭取在立法會連任,有些要加入議政,像初試啼聲的雞,全部都係雞。而一路下來,非建制派不斷被免費贈送彈藥,爭相拆彈的也被逼把自己臉皮拆下來,其言論之反人性,按常理,連所謂理性溫和的中產、幾十年來沒有白活的老人,只要還是個人,也不可能接受的。但,且看截至本月14日的走勢,號稱理性中產的港島區,人盡皆知其品性的葉劉佔29%,足取兩席;九龍西蔣麗芸22%、梁美芬21%,這兩位馳名極品,竟然得到近半數人支持。鉛水事件時花癲復發的蔣元秋,支持度竟是踢爆事件冇功都有勞的黃碧雲四倍多。我真想加入民調負責打電話,問奇葩的支持者:先生你邊位?你覺得蔣議員幫香港講過啲乜,講咗當做咗都算㗎啦,你講吖,你講得出有獎。

我這位朋友之所以氣憤,是香港如彭定康所言,毀於港人手上就算了,那些兇手畢竟有利可圖;本身已成受害者還踩多一腳,驚死香港死得仲唔夠難睇,是為雙重折墮。若這民調跟最終結果沒差,死相確實夠晒樣衰,我也不敢再說有什麼市民就有什麼城市,唯有用周星馳電影名句聊以自慰:幻覺嚟嘅啫,嚇我唔到嘅。

(編按:立法會地區直選各區參選人名單,請參閱本報「立會選戰」網頁:http://hk.apple.nextmedia.com/legco2016/region)
有得走好走喇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:19 PM   #2736
神人ではない!新人だ

引用:
乜你覺得我有必要避你?
好行夾唔送
由手機版發出
在下指你覺得眼冤果D POST啦…
另外,在下係一般會員,冇得BAN人。

舊 08-16-16, 01:21 PM   #2737
vjoose

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下指你覺得眼冤果D POST啦…
另外,在下係一般會員,冇得BAN人。
請恕我辭不達意
都係用返你果句好d:請善用黑名單功能:-)
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:23 PM   #2738
vjoose

引用:
作者: sugihara 查看文章
老老實實,我同意你呢句

有689點火,都要有智將助攻,先咁順利將港獨變咗港毒
其實如果主力睇學苑等等學術文章,就會知道港獨本身係個學術性好高好值得研究嘅議題,當中嘅論點無論獨唔獨立,都對香港發展幾有幫助架
無研究,唔知有呢套港獨學術研究論

願聞其詳
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:25 PM   #2739
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
乜你覺得我有必要避你?
好行夾唔送
由手機版發出

由手機版發出
舊 08-16-16, 01:26 PM   #2740
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
本土, 自決 = 變番漁村
返圖書館先啦

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:27 PM   #2741
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
正常人都唔會偽qouta老屈老作啦
家下屈埋玩手機game係毛
簡直係人類典範
土共最需要呢D耍手段既人才

繼續玩手機game算
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:28 PM   #2742
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
無研究,唔知有呢套港獨學術研究論

願聞其詳
由手機版發出
做5毛都做下功課啦好無? 敬業d

唔讀書都用下Google啦 定係你平時用開百度?~

香港民族論(雖然未成形) 同國師早期既城邦論等等 一早已經有哂學術討論係度

舊 08-16-16, 01:32 PM   #2743
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

呢個係討論區
無人有義務答你問題
無人有義務認同你個立場
5毛個水平連 KENNNZ一半都無就根本無人期望過你個質素
淨係無腦亂UP我得Q閒理你
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:33 PM   #2744
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
老屈改(擬似5毛)文一向係歌絲˙暮斯作風
佢有解釋過
我不嬲覺得佢得閒得濟, 搞咁多野

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:34 PM   #2745
朝霧 海斗
Crazy Gamer

好想引用粱天崎果句..有人唔做,做.............

舊 08-16-16, 01:35 PM   #2746
vjoose

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
做5毛都做下功課啦好無? 敬業d

唔讀書都用下Google啦 定係你平時用開百度?~

香港民族論(雖然未成形) 同國師早期既城邦論等等 一早已經有哂學術討論係度

所以話,都係d智將小朋友勤力d,小毛甘拜下風

話說小弟都被五毛左好多年,如果有真五毛空缺麻煩通知聲,可以暢所欲言仲賺倒錢其實係幾理想
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:39 PM   #2747
vjoose

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
老屈改(擬似5毛)文一向係歌絲˙暮斯作風
佢有解釋過
我不嬲覺得佢得閒得濟, 搞咁多野
連玩埋d小朋友嘈膠作風都有理論

嘩我真係笑到噴飯,方便既話請提供傳送門,等大家關懷下知將點解會變得咁知將
由手機版發出
舊 08-16-16, 01:40 PM   #2748
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
簡直係人類典範

繼續玩手機game算
SO FAR,在下真係覺得咁玩真係冇得玩,一開始就有同一意見,只係得小撮人。
一旦唔同意見就當人係5毛,拒絕交流。點樣擴大勢力?

基本上在下唔認為網戰可以一個人既思考有咩改變,唯一可以顯得出黎既係你個群組有咩質素既人…

此篇文章於 08-16-16 01:59 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:45 PM   #2749
朝霧 海斗
Crazy Gamer

其實你係咪人到中年好寂莫無野做想搵人招呼下你姐?

你d藍屍論調同gundam ben 李私煙之流拍埋可以做朋友

講野無point,只係識叫。我都差唔多免疫哂。

我諗你都係去番港人港地果d地方一齊同埋班藍屍打飛機啦

係度叫有咩用,同k字頭果位人兄一樣太寂寞?

舊 08-16-16, 01:54 PM   #2750
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
簡直係人類典範

繼續玩手機game算
well...佢有解釋過點解o既, 個解釋的確係seo o既基本
反正佢都係同對家鬥癲jar

一句粗口要自己上綱上線政治立場乜乜乜....
又令我諗起林慧思事件:
待人從嚴 律己從寬 左右不是人
由手機版發出

此篇文章於 08-16-16 01:57 PM 被 Thaws 編輯。
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版