Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-14-15, 09:13 PM   #801
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: 雷火武 查看文章
我用鎚打成日比d太刀搶頭掃低都好無癮
唉... 有時見遇到D咁既人 如果費事轉場, 我自己走去轉玩跳槌算
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 09:17 PM   #802
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
一人一任
42-5760-2475-2407
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 09:25 PM   #803
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 雷火武 查看文章
一人一任
42-5760-2475-2407
入左
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 10:07 PM   #804
捲毛老爺

好鬼lag....

隻速龍王唔識郁任射

殺完過左成mins 先出任務完成
舊 12-14-15, 10:09 PM   #805
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
一入房有人退ge
都係夜d先join

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 10:11 PM   #806
捲毛老爺

引用:
作者: reiyaw 查看文章
一入房有人退ge
我退 lag 到打唔到
舊 12-15-15, 12:01 AM   #807
醜小鴨
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
用片手成日比隊友片到起唔到身,真係好無癮…
醜小鴨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 01:52 AM   #808
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
上網見到個名 寺水苑輝 用笛 吹完之後丟回家玉跟住唔打|
今晚打左好幾次LV6 煌滅刃都死
反而尋晚清 8-10又冇問題
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 02:04 AM   #809
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

玩到個左stick跌左出黎 笠返上去都唔實 就咁用萬能膠痴得唔得

舊 12-15-15, 09:56 AM   #810
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
有冇人整緊黑炎王裝,打到幾多lv
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:09 AM   #811
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
打畢業前最好整套黑炎王
我套負火抗桐花 風壓食個火球爽死

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:17 AM   #812
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
想搵人由lv6開始打,有時野團d人真係激死你
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:22 AM   #813
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
野團,我覺得最難打唔係要捉,可能我好彩,入親d房都有人出捕獲見極主動攪
雖然有次條友放完陷就死左…隻龍又中左陷,佢唔等支給就走左(支給有陷無玉),結果要打多次

最難打係連續兩隻,2隻得黎又唔覺得少血左
好多時d人打第一隻已經食左好多藥或者已經貓過
咁第2隻就真係一步一驚心

舊 12-15-15, 10:40 AM   #814
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
野團,我覺得最難打唔係要捉,可能我好彩,入親d房都有人出捕獲見極主動攪
雖然有次條友放完陷就死左…隻龍又中左陷,佢唔等支給就走左(支給有陷無玉),結果要打多次

最難打係連續兩隻,2隻得黎又唔覺得少血左
好多時d人打第一隻已經食左好多藥或者已經貓過
咁第2隻就真係一步一驚心
因為次次玩MH都見到幾多人想一步登天,成日見到一堆三,四百防既人就打白迅,又唔肯食根性或報酬保險飯,結果白迅一招大揮尾秒.

真係好多人都無自己連隻怪一招大技都未必頂到時就應該食根性既自覺.

或者又見到好多人死左第一次後唔肯滿血食秘藥加返大條血條, 打算受傷先食秘藥, 結果係食秘藥前又係一招秒...
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:54 AM   #815
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

唔帶秘藥又係新手常態啦 死完一次得100血又係地獄螺旋更易貓

不過琴晚見到有房要550防up 難為我白迅lv10劍裝+防符防爪先得52x防 一世都入唔到呢d房

此篇文章於 12-15-15 10:56 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 12-15-15, 10:59 AM   #816
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
引用:
唔帶秘藥又係新手常態啦 死完一次得100血又係地獄螺旋更易貓

不過琴晚見到有房要550防up 難為我白迅lv10劍裝+防符防爪先得52x防 一世都入唔到呢d房
+30防既武器

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:59 AM   #817
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:

只準黑炎燼滅入內

其實都哂氣…真係識打就4百幾防咩都夠,我都係411防左右打套黑炎lv10番黎
唔識打比佢600防咪又係要死…只係死得慢d姐

舊 12-15-15, 11:05 AM   #818
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

見到哩啲房又係幾R頭,咁我玩弩咪一世都唔駛入哩啲房

P.S
而想知套裝係咪LV10先有番啲防?依家白迅LV7+埋守爪仲係200防
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:13 AM   #819
神風@AMD
Action!

你件係劍裝定弩裝
劍裝lv7點會得200防…

弩裝升盡應該就300咁上下?

舊 12-15-15, 11:19 AM   #820
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
你件係劍裝定弩裝
劍裝lv7點會得200防…

弩裝升盡應該就300咁上下?
當然弩
所以先問係咪要LV10先有番啲防,因為升到LV6每級都只係+2防
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:19 AM   #821
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
只準黑炎燼滅入內

其實都哂氣…真係識打就4百幾防咩都夠,我都係411防左右打套黑炎lv10番黎
唔識打比佢600防咪又係要死…只係死得慢d姐
呢集唔知點解,打到越後D友仔越高防就反而越易死 之前大家都仲係3~400防都無咩見貓車,而家個個黑炎6百防就場場都有一架...6百防大晒唔扣血既咩
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:23 AM   #822
神風@AMD
Action!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
當然弩
所以先問係咪要LV10先有番啲防,因為升到LV6每級都只係+2防
如果劍裝既話,最後一級好似加十幾防

白貓裝係低防d,見人荒轟lv9都只係3百頭
咁你而家200應該差唔多啦…

舊 12-15-15, 11:26 AM   #823
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

我升套白疾風中間會零零舍舍有3次跳防好勁(準確數字唔記得 第3,6,10級?)
最後一級都加十幾防 不過我套混重弩出門口都有389防 (劍士裝頭

舊 12-15-15, 11:28 AM   #824
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 野良猫 查看文章
當然弩
我有一套。
弩裝升盡唔過300

今集佢仲要明顯計過數, 特登將弩裝頭SET成白疾風3, 劍裝頭白疾風2.

等你唔可以弩裝身用劍裝頭, 除非用白疾風護石....
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:30 AM   #825
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 大破人間 查看文章
我有一套。
弩裝升盡唔過300

今集佢仲要明顯計過數, 特登將弩裝頭SET成白疾風3, 劍裝頭白疾風2.

等你唔可以弩裝身用劍裝頭, 除非用白疾風護石....
而且二名裝完全無洞 所以十套有七套都廢廢地
(我自己覺得得黑炎王燼滅刃白疾風實用 金雷公隻眼一半半 淨返在座各位都係垃圾 )

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 01:04 PM

手機版 | APP版