Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-19-08, 10:28 AM   #1
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
"光影流情"失驚無神返左黎

7-7:30pm @ Friday, TVB

上周五晚出街先見到.

幾時開始的?

上集講機場.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 10:36 AM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
5~7月播放
已經播左2集...
前1集播快餐店轉變,尖沙咀情景,西環觀龍樓...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 05-19-08 10:48 AM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 10:38 AM   #3
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
都唔係失驚無神啦
賣咗最少一個星期廣告有多

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 11:25 AM   #4
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
d舊片真系好正~
好多人同物都未見過

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-08, 02:39 AM   #5
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
睇完先知伍詠微以前住西環觀龍樓

估唔到伍詠微以前同我係街坊兼小學師姐(佢畢業果陣我當時緊係未出世啦)
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-08, 10:57 AM   #6
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
睇完先知伍詠微以前住西環觀龍樓

估唔到伍詠微以前同我係街坊兼小學師姐(佢畢業果陣我當時緊係未出世啦)
我諗你唔係睇光影留情喎......
講伍詠微個節目好似係...房署唔知幾多周年嘅節目......

許許許許許許許許
舊 05-23-08, 12:14 PM   #7
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
講伍詠微個節目好似係...房署唔知幾多周年嘅節目......
第一集都有講
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-08, 12:17 PM   #8
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
我覺得以前的漢堡包應該幾好食

舊 05-23-08, 12:27 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
偶睇第1集都睇到喎...
咁唔通偶又係眼花...a

舊 05-23-08, 01:40 PM   #10
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
偶睇第1集都睇到喎...
咁唔通偶又係眼花...a
hehe~~
細佬我就係miss咗第一集......

不過入面粵語長片啲片段
反而我全部都睇過晒...真係唔認老都唔得......

許許許許許許許許
舊 05-23-08, 07:03 PM   #11
darkvolver
頹冗

快做了

舊 05-23-08, 10:22 PM   #12
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
以前興既造型宜家睇番得啖笑
話有D舊野宜家興番
不如話依個世代既潮流發展得七七八八
開始出現循環
ZAKU0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 01:12 AM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
以前興既造型宜家睇番得啖笑
話有D舊野宜家興番
不如話依個世代既潮流發展得七七八八
開始出現循環
潮流一向1x年又循環一次...
正如扭計骰又興返一樣...

舊 06-06-08, 07:56 PM   #14
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

今集...
森美:當年既家燕姐個樣係咪有d似阿Sa呢...
呢個林峯咁既樣既就係魯振順黎嘞..

上一代藝人後生時候既樣俾森美話似後輩...

舊 06-06-08, 11:01 PM   #15
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
潮流一向1x年又循環一次...
正如扭計骰又興返一樣...
扭計蛇,真是一絕

舊 06-07-08, 12:48 AM   #16
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
扭計蛇,真是一絕
我屋企都仲有一條綠色嘅扭計蛇

許許許許許許許許
舊 06-15-08, 10:16 AM   #17
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

下集講遊樂場, 片中果d玩意我統統玩過, 相信你地好多人掂到未掂過.

正立體果d鋼架, 失足跌落黎是可以跌死人的.

以前d玩意, 從今日角度看, 非常危險.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 07-15-08, 10:34 AM   #18
MAN
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
剛剛看完上星期果集
最尾無左下集介紹......心知不妙
上去 TVB 條 LINK 睇節目表.......真係做哂啦 ???
MAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-08, 12:48 PM   #19
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

你見今集個ending咁特別都知啦.

"別矣, 滿載回憶的六, 七十年代"

呢句很有深度, 深意.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 07-15-08, 07:54 PM   #20
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: MAN 查看文章
剛剛看完上星期果集
最尾無左下集介紹......心知不妙
上去 TVB 條 LINK 睇節目表.......真係做哂啦 ???
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
你見今集個ending咁特別都知啦.
對對對~~~

論壇跳轉

現在的時間是 01:32 AM

手機版 | APP版