Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-15, 03:43 PM   #876
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
甲洋出返黎真係好滾動

想問下廣登係咪重未死?
暉可以同死人同步?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 04:46 PM   #877
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: fiendray 查看文章
每集睇完都有一大埋野唔明
好耐都無試過一路追一路睇解釋

點解開廣域通訊會引到FESTUM過來??
因為有聲所以FESTUM就會黎攻??

美三香犠牲左,即係再無人會開防護罩防FESTUM攻擊
因為佢地有讀心力,會感應到一般通訊,所以總士佢地細個用電波同festum通訊時,總士就被同化左,一騎因救佢而令佢眼睛受傷

美三香仲係到,只係用另一型式去駕駛
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 07:20 PM   #878
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Avelcain 查看文章
甲洋出返黎真係好滾動

想問下廣登係咪重未死?
暉可以同死人同步?
睇返之前個幾集,廣登剩返一個箱
但佢存在的證明(精神)就係島。
類似今集係龍骨區見到カノン佢地咁?
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 09:14 PM   #879
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
因為佢地有讀心力,會感應到一般通訊,所以總士佢地細個用電波同festum通訊時,總士就被同化左,一騎因救佢而令佢眼睛受傷

美三香仲係到,只係用另一型式去駕駛
變左個黑波而己,技術上未領便當

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 12:11 AM   #880
casio

註冊日期: Apr 2005
話說今集便當組出場好似唔見廣登,暗示佢未正式領便當,仲有得返嚟

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 01:01 AM   #881
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
但之前好似講過結精柱有多一人份 (島外組返島時)...

那條章魚是否6隻大茄之1?

此篇文章於 11-15-15 01:09 AM 被 donaldfung 編輯。
donaldfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 08:43 PM   #882
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: donaldfung 查看文章
但之前好似講過結精柱有多一人份 (島外組返島時)...

那條章魚是否6隻大茄之1?
NO
章魚只係walker制造出黎既大型雜魚
而家出左場既只有walker,runner,吞左runner果件同衛星果件
仲有兩件未出場

老太婆而家係墜天使既大熱人選
引用:
我覺得係超過,因為佢有破防,總士加一騎先同佢地匹敵,都仲係苦戰,但甲洋係按住黎打,織姬都話佢係毒,劍司係藥
正常既,佢點都係同化又死過既男人 唔知佢仲有無得再強化,部機都未變紅
其實應該係...
runner性質上似戰士
walker性質上似戰術家
所以walker本體唔算太強
但因為份人古惑所以比runner難打好多
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 01:51 AM   #883
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
操呀

舊 11-21-15, 01:51 AM   #884
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ED齊人!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 05:07 AM   #885
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
原來廣登部機變左做第三部救世主型FAFNER
エメリー開始有事,覺得佢地粒星核會被寄生FESTUM佔據
ミツヒロ最後應該被寄生FESTUM同化,攻返自己人!?
最後一隻墮天使型原來是空母星核!?老太婆唔中TIM
操應該用カノン部機? (果然會出返来主 操)
ED終於齊人!

此篇文章於 11-21-15 05:18 AM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 07:29 AM   #886
Lamsze
Crazy Gamer

頂!全世界呢個時候時間到!(原來總士呢個身體都係有限)
一騎無左隻手!蒼穹好似第一次有甘血既畫面
如果老太婆唔係,真係唔明點解今集直情聯手甘打
四眼哥立旗立得好明顯
仲以為係島既人黎救大家
ミツヒロ甘既狀態咪可以駕駛第三部救世主囉!(不過一定係敵人)

此篇文章於 11-21-15 08:13 AM 被 Lamsze 編輯。
舊 11-21-15, 12:10 PM   #887
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
操!
終於出場

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 01:28 PM   #888
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
美羽阿媽到底係咪festum?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 04:45 PM   #889
carsonwan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
遠見今集有D似立旗
咁岩佢又被人捉住
以為佢會領便當,嚇死我啦!!
carsonwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 06:27 PM   #890
casio

引用:
作者: carsonwan 查看文章
遠見今集有D似立旗
咁岩佢又被人捉住
以為佢會領便當,嚇死我啦!!
好似開播前講過,個個都有機會出事,但遠見保證平安無事
今集暉同總士過段好正

舊 11-21-15, 06:55 PM   #891
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我相信遠見因子同溝口因子

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 09:48 PM   #892
HM

真矢個位係見證人
一定留到最後
由手機版發出
舊 11-28-15, 01:56 AM   #893
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
哎呀-.- 下集個標題呀.--.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 08:22 AM   #894
HM

最終BOSS終於出場
舊 11-28-15, 08:25 AM   #895
Lamsze
Crazy Gamer

紅色的festum仲以為紅音返左黎,話說佢最尾去左邊?仲會返黎?
遠見竟然被捉!不過唔係甘真係唔知甘多野
原來人類係甘而令自己好似同festum聯手
第三部救世主果然係ミツヒロ駕駛,唔知最尾會唔會醒返?
一騎真係 唔知受祝福會強化到點?
果隻食左另一核既係咪被一騎同化左?
美羽最尾會被操食左 竟然係甘既交易

此篇文章於 11-28-15 08:28 AM 被 Lamsze 編輯。
舊 11-28-15, 08:39 AM   #896
HM

睇畫面係除左衛星果隻,墮天使全部收工

>原來人類係甘而令自己好似同festum聯手

其實係人類軍控制住第3亞爾維斯,同埋整左衛星墜天使
即係同時操縱緊兩粒星核
不過因為係咁整人偶既關係令到第3亞爾維斯學識憎恨
然後反抗人類軍

>第三部救世主果然係ミツヒロ駕駛,唔知最尾會唔會醒返?

呢個角色係對應番一期既狩谷由紀惠
舊 11-28-15, 09:02 AM   #897
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章
睇畫面係除左衛星果隻,墮天使全部收工

>原來人類係甘而令自己好似同festum聯手

其實係人類軍控制住第3亞爾維斯,同埋整左衛星墜天使
即係同時操縱緊兩粒星核
不過因為係咁整人偶既關係令到第3亞爾維斯學識憎恨
然後反抗人類軍

>第三部救世主果然係ミツヒロ駕駛,唔知最尾會唔會醒返?

呢個角色係對應番一期既狩谷由紀惠
應該未收哂工?用冰果果隻呢?如果佢甘出場就妙左,唔係好等喎

無錯,係對應返狩谷,都係被恨支配,不過ミツヒロ有d唔同,本身唔恨
舊 11-28-15, 09:41 AM   #898
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
三代目新招係扭爆一代目個招會否太過諷刺

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 10:01 AM   #899
HM

引用:
應該未收哂工?用冰果果隻呢?如果佢甘出場就妙左,唔係好等喎

無錯,係對應返狩谷,都係被恨支配,不過ミツヒロ有d唔同,本身唔恨
係恨
第3島島民俾人類軍屠殺既怨念加上人偶們俾人開機關機既怨念既總和
舊 11-28-15, 11:12 AM   #900
casio

引用:
紅色的festum仲以為紅音返左黎,話說佢最尾去左邊?仲會返黎?
遠見竟然被捉!不過唔係甘真係唔知甘多野
原來人類係甘而令自己好似同festum聯手
第三部救世主果然係ミツヒロ駕駛,唔知最尾會唔會醒返?
一騎真係 唔知受祝福會強化到點?
果隻食左另一核既係咪被一騎同化左?
美羽最尾會被操食左 竟然係甘既交易
紅音係劇場版同龍宮島嘅核同化咗
話說點解九成ACG嘅人類軍都鍾意玩火,然後每次都玩到火燒後欄
後尾帶遠見去豪華客房係將軍嘅人?一集出成街間諜
最後好想睇人類軍小隊條女慘死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 ROBOT魂 「蒼穹のファフナー HEAVEN AND EARTH」 <SIDE FFN> ファフナー・マークニヒト(劇場版) ZERO0ZERO 買賣專區 2 01-31-15 05:18 PM
宇多田光英語大碟"EXODUS" 2004.9.8日本先行發售! toro Neo Music UNIVERSE 44 10-16-04 12:16 AM
「EXODUS Guilty alternative」 |0| H-GAMEの部屋 23 11-15-02 09:50 AM

現在的時間是 10:19 PM

手機版 | APP版